Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Zeiltocht vanuit Arbatax

'S ochtends vroeg vanuit Arbatax begint de dagtour naar de Golf van Orosei. Eerst gaan we richting de Isola dell'Ogliastra. Honderd jaar geleden was het kleine rotseiland van rode profyersteen een van de weinige veilige ankerplaatsen aan de kust van Ogliastra. Je passeert Santa Maria Navarrese in de richting van de tachtig meter hoge, machtige rotstoren Perda Longa en vervolgens richting de machtige rotskaap Capo di Monte Santo.
Als je langs het roestrode gesteente zeilt, verandert het landschap plotseling: hier begint de bijna veertig kilometer lange Golf van Orosei, een kustlijn die groen of donkergroen kleurt afhankelijk van het seizoen, met misschien wel de mooiste en indrukwekkendste stranden van Sardinië.
Kleine baaitjes en kleine fjorden (Porto Pedrosu en Porto Quau) liggen langs de steile rotswanden, waar je zelfs met de tender een stukje in kunt varen.
Dan gaat onze boot voor anker voor de wereldberoemde baai van Cala Goloritzé . De fantastisch mooie baai, omlijst door een spectaculaire rotsboog en de steile kust, bewaakt door de massieve, spitse rotsnaald Punta Caroddi en omspoeld door kristalhelder, turkooisgroen glinsterend water is strikt beschermd en kan alleen worden bereikt na anderhalf uur wandelen. Je kunt ook vanaf je zeilboot naar de baai zwemmen of gewoon vanaf het dek genieten van het panorama.
Bij de volgende baai ga je zeker aan wal: in Cala dei Gabbiani brengt de tenderboot je naar het strand.
Ben je het zonnebaden beu? Dan raden we een snel bezoek aan de beroemde Grotta del Fico aan (vergeet je jas of trui niet, entreeprijs rond de € 8 is niet inbegrepen). Het bezoek aan de grot, die slechts een paar meter boven zeeniveau ligt, duurt ongeveer een half uur en er zijn talloze verschillende grotten met stalagmieten en stalactieten te zien. De monniksrob, met uitsterven bedreigd en nu uitgestorven aan de kust van Sardinië, leefde tot de jaren zestig in deze grot, omdat de grot een verbinding heeft met de zee onder zeeniveau. Een 445 m lang gedeelte van het grottenstelsel kan worden bezocht.
Na een zwemstop in de baai van Cala Mariolu ga je weer aan boord.
Op de terugweg mag een andere zwemstop niet ontbreken: Cala Biriola is onze laatste stop voordat we teruggaan naar de haven van Arbatax. Afhankelijk van de wind en het weer of jouw wensen, kan de volgorde van de benaderde baaien variëren.

Goed om te weten:
• Exclusief charter voor maximaal 9 gasten. Nu ook individueel te boeken!
• Gesproken talen: Italiaans, Engels, Frans, Duits, Spaans
• Duur: 9 uur
• Geschikt voor: vrienden en familie, huisdieren toegestaan
• Inbegrepen in de excursie: schipper, brandstof tenderboot, nautische veiligheidsuitrusting
• Zelf meenemen: lunch en drankjes
Vanuit Arbatax
Exclusief
Zeilboot
Mei-okt.

Prive zeilboot excursie voor maximaal 9 personen

Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per excursie
Duur: 9 uurZeiltocht vanuit Arbatax
Reviews: 0