Beleef uniek Sardinië

Hotel Mira Mare****, Cagliari - Sardinië

WIl je een bijzonder hotel in het centrum van Cagliari boeken op loopafstand van alle belangrijke toeristische attracties? Dan is boetiek hotel Miramare voor jou weggelegd! Het hotel is gevestigd in een schitterend historisch herenhuis aan de Via Roma, direct aan de haven van Cagliari. Vanuit Mira Mare loop je zo de stad in en je overnacht in een unieke hotelkamer!

Over de accommodatie

Onder de welbekende bogengalerij die de hoofdstraat van de stad versierd, vind je in het pand Palazzo Marini-Devoto gebouwd in 1870, de entree naar hotel Mira Mare. Een uiterst charmant boutique en art hotel waar een gezellige en ontspannende sfeer overheerst. Het interieur in het hotel maakt iedere ruimte gewoonweg speciaal. Je vind er talloze kunststukken, een origineel meubilair en vele objecten van vroegere reizigers. Er is een knusse ontbijtruimte waar de geur van vers gebakken taarten je ’s morgens verwelkomen. Ontspannen doe je in de kleurrijke botanische tuin van Miramare. Een fijn groen hoekje waar je meer dan 100 endemische plantensoorten aantreft, waaronder een aantal schitterende orchideeën. Aan de achterzijde van het hotel heb je zicht op de stad en aan de voorzijde van het hotel kun je heerlijk neerstrijken op een leuk terrasje en genieten van het eindeloze zicht op zee.

De kamers

Met slechts 20 kamers is Mira Mare een klein maar intiem hotel in het hartje van de stad. Je hebt de keuze uit verschillende kamertypes, waaronder ook een aantal bijzondere suites. Vanuit een aantal kamers kijk je uit op zee. Iedere ruimte is uniek qua interieur en alle kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, satelliet-tv en een eigen badkamer.

Uniek vakantieplekje voor...

Hotel Miramare vormt een heerlijk intiem plekje om kort of juist langer te verblijven, te ontspannen en de mooie stad Cagliari goed te leren kennen.

• Receptie
• Airconditioning
• Ontbijtruimte
• Wi-Fi

Opmerkingen:
• ...
Lees meer
Zwembad: Nee
Wi-Fi: Ja
Strand: 4.5 km.
Dorp: 0 m.
hotel-miramare-cagliari-sardinia4all (3).jpg
cagliari-hotel-miramare-sardinie (3).jpg
cagliari-hotel-miramare-sardinie (2).jpg
hotel-miramare-cagliari-sardinia4all (1).jpg
hotel-mira-mare-cagliari-sardinie.jpg
hotel-miramare-cagliari-sardinia4all (2).jpg
hotel-miramare-cagliari-sardinia4all (4).jpg
cagliari-hotel-miramare-sardinie (1).jpg
cagliari-hotel-miramare-sardinie (4).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (1).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (5).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (2).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (3).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (6).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (7).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (8).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (4).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (9).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (10).jpg
boutique-hotel-cagliari-miramare-hotel (11).jpg

De ligging van Hotel Mira Mare op Sardinië

Cagliari

In het zuiden van het eiland Sardinië ligt de hoofdstad Cagliari. Deze oude havenstad werd door de Feniciërs gesticht rond 800 v.C. De Romeinen noemden deze 'Karalis'. Het oudste stadsdeel, Castello, ligt zeer schilderachtig tegen een steile heuvel en wordt volledig omringd door de oude stadsmuur. De nieuwere wijken spreidden zich later langs de voet van de heuvel uit en het huidige Cagliari ligt op en tussen 7 heuvels.
In het westen en oosten liggen grote lagunes: de Stagni di Cagliari en de Stagni di Molentargius. In deze grote zoutmeren zijn het hele jaar door roze flamingo's te vinden. Direct tegenover de zoutmeren van Molentargius ligt het 8 kilometer lange zandstrand van Cagliari: Poetto.
Het centrum van de stad begint bij de imposante havenkade aan de Via Roma, die loopt in de richting van het centraal station en het stadhuis, gelegen op de kruising van de Via Roma met de brede straat Largo Carlo Felice. Via de Largo Carlo Felice loop je zo naar de iets hoger gelegen Piazza Yenne, een gezellige "piazza" (plein) met terrasjes, waar tevens de winkelstraat Via Mano begint. Als je de Via Mano volgt kom je uit op de Piazza della Costituzione. Hier vind je het imposante Bastione San Remy, dat gebouwd is in het begin van 20e eeuw. De marmeren trappen leiden naar het grote plein, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over het hele havengebied en over een deel van de stad.
De laatste trap op het plein leidt je vervolgens naar de oudste wijk van de stad, Castello. Hier kun je vele imposante monumenten bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Torre dell'Elefante uit 1307, de Torre di San Pancrazio uit 1305, Palazzo Vicereggio, de Santa Maria kathedraal met haar 11e eeuwse catacomben en het Nationaal Archeologische Museum met vondsten van de neolithische tijd tot aan de middeleeuwen. Vanaf het museum leidt de Virale Buon Cammino links naar beneden, richting de arena van het Romeinse amfitheater uit de 2e eeuw. Het amfitheater, dat gebouwd is in een inzinking van de rotshelling, wordt tegenwoordig nog steeds als openluchttheater gebruikt.
Ten zuidwesten van het amfitheater bevindt zich de botanische tuin uit 1865, met meer dan 500 soorten tropische planten. De tuin herbergt ook enkele grotten waarin varens worden gekweekt. In de vrijwel volledig autovrije wijk achter de Via Roma zijn talloze restaurantjes te vinden. Dit gebied wordt gekenmerkt door vele karakteristieke smalle straatjes.
Luchtfoto van de stad - Cagliari - Sardinië - Foto by Cristiano Cani

Ontdek de provincie Cagliari in Zuid-Sardinië

In Zuid-Sardinië ligt de provincie Cagliari, met de gelijknamige hoofdstad van het eiland. In deze havenstad komen dagelijks veerboten aan vanuit Napels en Civitavecchia. Ook de grote schepen, die Cagliari aandoen als onderdeel van een mediterraanse cruise, meren aan pal voor het centrum van stad, aan de kade bij de Via Roma. De stad heeft een zandstrand van maar liefst 8 kilometer lang: Poetto (spreek uit: Po-etto), waar de inwoners vanaf april/mei tot eind september gretig gebruik van maken. De luchthaven Elmas, een paar kilometer buiten de stad, biedt een goede verbinding met het vasteland van Europa.
Cagliari - De meest oude wijk v/d stad; Castello
Lees meer
Tarieven
De prijzen zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
Aankomst: dagelijks
Minimaal verblijf: 1 nacht

Boek nu hotel Mira Mare met korting!
• 3 nachten verblijven = 2 betalen: 01.11 tot 31.12.2017
• 5 nachten verblijven = 4 betalen: 01.04 tot 31.05.2017
• 7 nachten verblijven = 6 betalen: 01.08 tot 31.08 en 01.10 - 31.10.2017

Wil jij liever boeken met No-refund rates tegen 20% korting?Vraag ons naar deze optie en ontvang 20% korting op bovenstaande tarieven. Er geldt een 1-malige aanbetaling van het totaalbedrag en in geval van annulering is restitutie niet mogelijk. Aanbieding niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

Extra opties:
• Kinderbedje: op aanvraag gratis
• Extra 3de bed: op aanvraag mogelijk in deluxe kamer
Hotel Mira Mare
Reviews: 1
8.0

Bijzonder hotel aan de boulevard , in het centrum van de stad

8.0
Pascal (NL)