Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Ontdek zeilend Sardinie aan boord van een Nederlands schip

We halen je op bij Porto San Paolo. Eenmaal aan boord krijg je de briefing van de Nederlandse schipper en maak je kennis met de Nederlandse host en het zeiljacht. Dan zetten we zeil en scheren langs de mooie fotogenieke plekjes en vertellen je over de omgeving. Als je een handje wilt helpen of het jacht besturen, kan dat zeker, maar hoeft niet.

Zeilend op zoek naar dolfijnen in Golfo Aranci

Aangekomen bij Isola di Figarolo in Golfo di Aranci strijken we de zeilen en laten het anker vallen. Al vele jaren leeft hier een familie van de tuimelaar soort (flipper). Deze soort is sociaal en leeft in groepen van 5-20 stuks. De nabijgelegen viskwekerij, waar in grote kooien zeebaars en zeebrasem worden gekweekt, trekt de dolfijnen aan. Op zoek naar voedsel. De kans op het spotten van dolfijnen is hier erg groot. Daarnaast heeft de plaats een Blue Lagoon-achtige look, waar je heerlijk kan zwemmen, snorkelen of relaxen in de zon. Na een verfrissing en een snack (antipasta) koersen we naar Isola Tavolara.

Snorkelen bij Isola Tavolara

Het denkbeeldige koninkrijk Tavolara is een beschermd maritiem natuurgebied. Aan de oostzijde is het verboden (militair) gebied en aan de westzijde opgesteld voor publiek. Tavolara is wat Es Verdra is voor Ibiza; indrukwekkend en schijnbaar ontoegankelijk door de steile kalkstenen kliffen. Maar aan de uitloper ligt een mooi strand, waar we voor anker gaan. Je kan naar het strand zwemmen of naar de rotsen waar je prachtig kan snorkelen. Op deze plek serveren we de lunch, die bestaat uit tramezzino mozzarella, vers gevulde wraps, kleine broodjes en fruit.

Een alternatief is dat we naar de natuurlijke zwembaden van het naast gelegen Isola Molara varen. Dit is een favoriete snorkelplek van de plaatselijke duikclub en heeft ook een mooie onderwaterwereld.

Aan het eind van de dag zeilen we terug en hopen dat je terug kan kijken op een mooie belevenis. We streven een hoog niveau na in gastheerschap, kwaliteit eten en drinken en zeilbeleving. Afhankelijk van de windrichting zeilen we eerst naar Isola Figarolo of naar Isola Tavolara. Het alternatieve ophaalpunt wordt dan Nodu Pianu.

Handig om te weten:
• Ophaalpunt Porto San Paolo of Nodu Pianu.
• Maximaal aantal deelnemers: 8
• Gesproken talen: Nederlands en Engels
• Duur: 09.00 - 16.30 uur
• Geschikt voor: alle reizigers
• Bij de excursie inbegrepen:
Food: koffie/thee, lunch, drankjes (fris, wijn, bier), antipasta
Non food: gebruik snorkelset en dinghy, motorbrandstof
• Zelf meenemen: zwemkleding, handdoek, zonnebrandcrème.


Nieuwe zeiltocht!
Porto San Paolo
Dolfijnen spotten
Snorkelen
Tarieven
De tarieven zijn per excursie per persoon
Duur: 9.00 – 16.30 uur

Kinderkorting
Kinderen profiteren van voordeel! Onderstaande tarieven zijn van toepassing:
• 0 - 2 jaar: gratis
• 2 - 10 jaar: € 20 korting
Ontdekkingstocht Sardinië aan boord van een Nederlands zeiljacht
Reviews: 0