Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

De meest gestelde vragen heeft Sardinia4all.com al voor je beantwoord. Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?
Schrijf ons & wij beantwoorden je vraag graag!

Wie is Sardinia4all?

Sardinia4all is het online reisbureau van 4allvakanties dat is gespecialiseerd in het op maat verzorgen van unieke vakanties op Sardinië.

Hoe kan ik contact opnemen met Sardinia4all?

Wil je contact opnemen met Sardinia4all? Klik hier om via het contactformulier je vragen en/of opmerkingen over ons reisaanbod of je reservering te stellen of mail naar info@sardinia4all.com. Mocht je liever telefonisch contact hebben, dan zijn wij op werkdagen tussen 9.00-17.00u bereikbaar via +31 (0)71 3020171.

Is Sardinia4all aangesloten bij een garantiefonds?

Bij Sardinia4all.com kun je met een gerust hart je vakantie boeken. 4allvakanties is namelijk aangesloten bij de SGR; een instantie die jou als reiziger zekerheid geeft. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen daarom onder deze garantie. De SGR Garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn/haar vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn/haar wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Welke luchthavens zijn er?

Sardinië heeft 3 belangrijke luchthavens: Olbia, Alghero en Cagliari. Gedurende het seizoen bieden verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Transavia, Easyjet en Ryanair, rechtstreekse vluchten aan. Bekijk hier alle vluchten naar Sardinië.

Boekt Sardinia4all ook vluchten en ferries?

Sardinia4all organiseert graag je verblijf en (eventuele) huurauto op het eiland. Desgewenst informeren wij je graag over geschikte vlucht- en ferrymogelijkheden. We willen je echter vriendelijk verzoeken deze zelf (online) te boeken.

Hoe is het openbaar vervoer op Sardinië?

Het openbaar vervoer op het eiland is niet optimaal. Daarnaast zijn taxi's erg prijzig. Wij adviseren je dan ook om in het bezit te zijn van eigen vervoer of een huurauto.

Hoe kan ik boeken?

Bij Sardinia4all.com kun je je vakantie stap voor stap online boeken. Je kunt duidelijk zien wat wij aanbieden, zodat je vervolgens een keuze kunt maken. Wij zullen je boekingsaanvraag altijd in behandeling nemen en je een geheel vrijblijvende offerte toesturen. Pas na jouw akkoord zullen wij de uitgekozen reis of accommodatie definitief voor je boeken. Als je hulp nodig hebt tijdens het boeken, kun je ons ook bereiken via info@sardinia4all.com of op werkdagen telefonisch tussen 9.00-17.00u via +31 (0)71 3020171.

Mijn boeking is "op aanvraag", wat houdt dat in?

Al onze reizen zijn op aanvraag. Op www.sardinia4all.com zijn standaard al onze accommodaties te zien. Onze website geeft echter geen actuele beschikbaarheid weer. Als je een reis boekt controleren eerst wij of het betreffende onderdeel nog geboekt kan worden. Na deze controle informeren wij je over de actuele beschikbaarheid en sturen we je een op maat gemaakt reisvoorstel. Graag vernemen wij vervolgens of je definitief wenst te reserveren.

Zijn er reserveringskosten?

Sardinia4all.com hanteert € 19,50 reserveringskosten per boeking. Als er meerdere aanvragen online geplaatst worden, dan zullen wij hier aansluitend één boeking van maken, waardoor de reserveringskosten slechts eenmalig in rekening zullen worden gebracht.

Hoe kan ik een extra (kinder-)bed bijboeken?

Als je een kinderbed en/of extra bed op een hotelkamer wenst bij te boeken, dan dien je in het boekingsproces alleen het aantal volwassen deelnemers aan te geven. Na het kiezen van het gewenste kamertype en de verzorging wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om extra opties, zoals kinderbedjes en/of een extra bed, aan de reservering toe te voegen. De eventuele kosten die hieraan verbonden zijn zul je direct terugzien in de offerte. Mocht het voorkomen dat deze eventuele extra kosten niet zichtbaar worden in het prijsoverzicht, dan zullen wij dit achteraf berekenen en je een prijsoverzicht toesturen.

Moet ik een aankomsttijd vermelden?

Bij een verblijf in een kleinere accommodatie en/of vakantiewoning zonder 24/7-uur receptie zal Sardinia4all om een verwachte aankomsttijd vragen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat er iemand aanwezig is om je op te vangen bij aankomst. Bij gewijzigde plannen en/of vertragingen verzoeken wij je om zelf contact op te nemen met de accommodatie om een nieuwe tijd van aankomst door te geven.

Kan ik een voorkeur opgeven?

Uiteraard is het mogelijk om een voorkeur te vermelden. Je kunt ons op de hoogte stellen van eventuele preferenties in het opmerkingenveld in het boekingsformulier. Wij doen vervolgens ons uiterste best om aan je voorkeur te voldoen, maar kunnen helaas niet 100% garantie geven dat aan je voorkeur wordt voldaan.

Kan ik mijn definitieve boeking wijzigen?

Als je aanpassingen en/of wijzigingen wenst aan te brengen in jouw boeking, dan is Sardinia4all genoodzaakt om € 25 aan administratiekosten in rekening te brengen. In geval van het bijboeken van een extra accommodatie e/o huurauto zullen er geen administratiekosten in rekening gebracht worden.

Hoe kan ik mijn reis annuleren?

Als je een reeds geboekte vakantie wil annuleren, dien je er rekening mee te houden dat daar kosten aan verbonden zijn. Als je een definitieve boeking wenst te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden..

Sardinia4all dient per e-mail op de hoogte te worden gebracht van een annulering. Indien een annulering plaatsvindt buiten kantooruren, dan is de eerstvolgende werkdag bepalend. Een aantal accommodaties wijkt af van de bovenstaande standaard annuleringsvoorwaarden. Als dit het geval is, dan zullen deze afwijkende voorwaarden in het boekingsproces aangegeven worden. Deze afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn tevens terug te vinden in je reispapieren e/o offerte.

Welke reisbescheiden ontvang ik?

Je reisdocumenten bestaan uit een boekingsbevestiging, een voucher voor de desbetreffende accommodatie(s) en een routebeschrijving naar de accommodatie(s). Deze documenten ontvang je per e-mail. Ze zijn tevens zichtbaar in je persoonlijke "Mijn Sardinie" domein. Daar vind je ook een handige Sardinië Travelguide met leuke tips.

Waar kan ik de Sardinië reisgids terugvinden?

Je treft je reisbescheiden en reisgids aan in je persoonlijke "Mijn Sardinië" domein. Samen met de boekingsbevestiging ontvang je een link om het domein in te zien.

Moet ik alle reisbescheiden meenemen?

Alleen de vouchers zijn van belang. Deze dien je tijdens het inchecken in de accommodatie af te geven.

Wat kan ik met "Mijn Sardinië"?

Hier kun je alle gegevens met betrekking tot je boeking bekijken. Ook kun je hier, zodra de boeking definitief is, alle reispapieren terugvinden en de betalingsstatus bekijken.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

Zodra de boeking definitief is ontvang je de factuur samen met de overige reisdocumenten.

Wanneer voldoe ik de reissom?

Wij hanteren een standaard aanbetaling van 30% van de totale reissom. De resterende 70% van de totale reissom dient 6 weken voor aankomst te zijn voldaan. In geval van een boeking met aankomst binnen 6 weken en bij last minute reizen geldt een eenmalige overschrijving van het totaalbedrag.

Wat is bij de huurprijs inbegrepen?

De unieke autohuur formule van Sunny Cars is simpel. "All-in" betekent ook echt all in. Dus geen extra kosten en geregel bij het ophalen van de auto. Geen verrassingen bij eventuele schade. En niet betalen voor extra kilometers.

• Ongelimiteerd aantal kilometers
• CDW verzekering (schade) met terugbetaling van het eigen risico
• TP verzekering (diefstal) met terugbetaling van het eigen risico
• Dekking glas-banden-bodem en dakschade. Het is dus niet nodig hiervoor lokaal een extra verzekering af te sluiten
• WA-verzekering met gegarandeerde minimale dekking van € 7,5 miljoen dankzij de gratis aanvullende Sunny Cars verzekering
• Lokale belastingen
• Luchthavenbelastingen
• Een extra bestuurder in vrijwel altijd inbegrepen
• Tankregeling FF: Inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit "vol-vol".

Waarom is de huurprijs plots online anders?

Sunny Cars toont online altijd de "best buy", dus de beste deal in autohuur van dat moment. De voordeligste prijs kan dus per dag verschillen.

Wil je niet meteen definitief reserveren, vraag Sardinia4all dan om een optieregeling van 5 dagen. Daarmee weet je zeker dat de auto naar keuze beschikbaar is tegen het weergegeven bedrag.

Wat betekent 'boeking op aanvraag'?

Dan is nog niet zeker of de huurauto beschikbaar is; dit moet nog bij de lokale partner gecheckt worden. Sunny Cars ontvangt binnen 2 tot 3 werkdagen een antwoord van de verhuurder. Zij hopen de reservering binnen 3 werkdagen aan je te kunnen bevestigen. Kan de autocategorie van jouw voorkeur onverhoopt niet worden bevestigd, dan gaan wij voor jou op zoek naar een passend alternatief.

Heeft Sunny Cars een laagste prijsgarantie?

Nee, Sunny Cars doet niet aan laagste prijsgaranties, maar heeft wél de scherpste deals. Huur je namelijk een Sunny Car, dan zijn álle noodzakelijke verzekeringen opgenomen in de all-in huurprijs met een terugbetaling van het eigen risico. Dus glas-banden-bodem-dakschade is gedekt, net als diefstal. Sunny Cars hanteert zelfs een aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen.
Let op: soms lijkt een autohuurprijs in het buitenland of bij andere aanbieders voordelig, maar als deze zonder verzekeringen is, ben je alsnog stukken duurder uit. Kijk dus goed welke items inclusief zijn.

Tip: check ook de WA-verzekering goed. In een aantal populaire landen, zoals de USA, Canada, Curaçao, Griekenland en Zuid-Afrika, ligt de maximale dekking ver onder de Nederlandse standaard van € 5 miljoen (die Sunny Cars dus aanvult naar € 7,5 miljoen). Krijg je daar een ongeluk, dan kunnen slepende juridische procedures een vervelend gevolg zijn; om nog niet te spreken van een enorm financieel risico – daar moet je toch niet aan denken. Huur dus liever via Sunny Cars, dan heb je hier geen zorgen over en geniet je optimaal van je vakantie.

Wat is de minimale leeftijd?

Meestal is de minimumleeftijd 23 jaar. Het kan echter per categorie en bestemming verschillen. Op sommige bestemmingen kan de leeftijd worden verlaagd naar 21 jaar, mits je hiervoor een extra verzekering afsluit. In de huurvoorwaarden is altijd de minimum leeftijd weergegeven.

Kan ik ook zonder creditcard huren?

Nee, dit is niet mogelijk.

Zijn er ook kinderzitjes beschikbaar?

Jazeker. Een kinder- of babyzitje is een accessoire die je vooraf kunt boeken, maar die ter plekke moet worden voldaan. De kosten voor een kinderzitje kunnen per partner verschillen. In de huurvoorwaarden en in de prijslijst waar je de accessoires kunt selecteren, zie je precies wat het kost.

Kan ik een voorkeur voor een auto doorgeven?

Je reserveert altijd een autocategorie; het is dus niet mogelijk een specifiek model te reserveren. Binnen iedere categorie vallen verschillende autotypes. Daarbij kun je wél selecteren op uitrusting, zoals bijv. airconditioning, automaat en navigatiesysteem. Zo heb je altijd een huurauto op maat.

Waar kan ik de auto ophalen?

De huurauto staat klaar op de luchthaven van aankomst en dient hier wederom te worden teruggebracht op de dag van vertrek. Bij welke leverancier je de huurauto dient op te halen staat weergegeven op de voucher. Als de luchthaven van aankomst en vertrek niet identiek zijn, kun je op aanvraag de auto op een andere luchthaven inleveren.

Wat dien ik bij me te hebben?

Als je de huurauto ophaalt, dien je (als hoofdbestuurder) een geldig EU-rijbewijs (minimaal 1 jaar), een geldig paspoort en de Sunny Cars-voucher te overleggen. De hoofdbestuurder dient ook over een creditcard op naam beschikken. Afhankelijk van de autocategorie wordt ter plaatse een waarborg geblokkeerd op je creditcard. Het bedrag wordt afgeschreven, maar wordt ook binnen 5 dagen na het einde van de huurperiode weer teruggestort. Houd hier dus rekening mee!

Tip: vergeet je pincode niet! Deze is tegenwoordig verplicht bij betaling met creditcard. Verder is alles al geregeld en ben je optimaal verzekerd.

Wanneer betaal ik de huurauto?

Wij hanteren een standaard aanbetaling van 30% en de resterende 70% dient 6 weken voor aankomst te zijn voldaan. In geval van een boeking met aankomst binnen 6 weken geldt een eenmalige overschrijving van het totaalbedrag.

Kan ik mijn huurauto reservering annuleren?

Ja, dit is mogelijk, mits je tijdens het boeken de flexservice hebt afgesloten. Voor slechts € 1 per dag, met een minimum van € 7, kun je tot 4 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. In dit geval betaal je alleen de kosten van de flexservice.

Heb je deze optie niet bijgeboekt, dan zijn de onderstaande annuleringsvoorwaarden van toepassing:
• Tot 5 dagen voor huuraanvang: € 25,-
• Vanaf 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang: € 50,-
• 24 uur voor huuraanvang en bij no-show: 100%

Wat gebeurt er als ik de huurauto te laat inlever?

De huurperiode wordt altijd berekend over 24 uur, startend bij het tijdstip van ontvangst van de auto. Op de dag van inlevering dien je de huurauto dus uiterlijk op hetzelfde tijdstip te retourneren. Lever je de auto later in, dan wordt een extra dag in rekening gebracht.

Wat gebeurt er als mijn vlucht vertraging heeft?

Heb je je vluchtnummer doorgegeven? Dan zal de verhuurder in het geval van vertraging de gereserveerde auto niet weggeven.

Wat betekent Zona Traffico Limitato?

In veel historische centra kom je borden tegen met de tekst "zona traffico limitato". Dit zijn zones waar je op bepaalde dagen/tijdstippen niet mag rijden, tenzij je een vergunning hebt. Doe je dat wel, dan wordt het kenteken van je auto geregistreerd en kun je rekenen op een fikse boete van de Italiaanse overheid.

Een verkeersboete, wat nu?

Rijd je in een huurauto? Meestal stuurt de verhuurder je een bericht dat je een boete hebt. De daadwerkelijke bekeuring krijg je van de lokale overheid toegestuurd. Je dient deze ook met de lokale overheid af te handelen.
Let op: je dient naast de boete ook administratiekosten te betalen aan de lokale verhuurder. De hoogte hiervan verschilt per verhuurder, maar de bedragen kunnen helaas behoorlijk oplopen. Dit bedrag zal via Sunny Cars worden afgeschreven van je creditcard. Sunny Cars kan hierin helaas niet bemiddelen.

Pech met de huurauto, wat moet ik doen?

Als je onverhoopt pech krijgt, sta je er niet alleen voor. De meeste verhuurders bieden een 24-uursservice. Het telefoonnummer vind je op het huurcontract van de lokale partner.

Neem altijd éérst contact op met de lokale verhuurder. Schakel niet zelf, zonder overleg, de wegenwacht in. Deze kosten krijg je namelijk niet vergoed.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Sunny Cars via het noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is. Je bent hiermee dus altijd verzekerd van Nederlandstalige ondersteuning.

Het noodnummer is: +31 23 5 699 690.

Schade aan de huurauto, wat moet ik doen?

Mocht er onverhoopt schade aan de huurauto ontstaan, vul dan direct het schadeformulier in. Neem vervolgens contact op met de lokale verhuurder. Het telefoonnummer van de lokale verhuurder staat op de papieren die je van de verhuurder meekrijgt. In overleg wordt bepaald of je verder kunt rijden met de desbetreffende huurauto of dat je een nieuwe huurauto ontvangt.

Tot slot meld je de schade bij Sunny Cars. Zij hebben een (Nederlandstalig) noodnummer dat 24/7 bereikbaar is: +31 23 5 699 690. Zij kunnen je advies geven over hoe verder te handelen en eventuele taalbarrières in de communicatie met de lokale partner verhelpen. Terug in Nederland kun je het eigen risico eenvoudig claimen via het declaratieformulier op de website van Sunny Cars.

Is er schade aan de auto op het moment van ophalen? Laat deze dan op het huurcontract vermelden.

Tip: maak altijd foto's van de schade en bewaar bonnen van eventuele extra kosten.

Een aanrijding, wat nu?

In geval van een aanrijding waarbij een derde partij is betrokken dien je de lokale politie in te schakelen, zodat zij een politierapport op kunnen maken. Ook het schadeformulier dient direct na de aanrijding te worden ingevuld. Zorg altijd voor kopieën (voor de lokale verhuurder, voor Sunny Cars en voor jezelf).

Meld vervolgens de schade bij de lokale verhuurder. Het telefoonnummer staat op de voucher bij “Pick up location” en op het huurcontract dat je ter plaatse hebt ontvangen.

Tot slot meld je de schade bij Sunny Cars. Zij hebben een noodnummer met Nederlandstalige ondersteuning dat 24/7 bereikbaar is (+31 23 5 699 690). Zij kunnen je advies geven over hoe verder te handelen en eventuele taalbarrières in de communicatie met de lokale partner verhelpen.

Terug in Nederland kun je het eigen risico eenvoudig claimen via het declaratieformulier op de pagina Customer Care van Sunny Cars.

What are the opening hours of the shops?

Winkels en apotheken zijn van maandag tot zaterdag geopend 's morgens tussen 9.00 en 13.00 uur en 's middags vanaf 17.00 tot 20.30 uur. In de toeristische plaatsen blijven winkels vaak langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar. De grote winkelcentra zijn vaak de hele week door geopend zonder sluitingstijd tussen de middag.

Hoe laat openen de restaurants?

Tussen de middag kun je vrijwel overal terecht voor de lunch tussen 12.30 en 14.30 uur. Dineren is vrijwel overal vanaf 20.00 / 20.30 uur mogelijk.

Is het kraanwater drinkbaar?

Als het water drinkbaar is, wordt dit meestal aangegeven als "potabile". Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je dit herkennen aan de aanduiding "non potabile". Wij adviseren je om leidingwater te gebruiken voor tandenpoetsen e.d. en flesjes mineraalwater te drinken.

Wat is het voltage?

In Sardinië is de stroomsterkte 220 volt. Je hebt een adapter nodig met platte stekkers.

Contant, pinnen of creditcard?

Er wordt nog zeer veel contant betaald, maar je kunt ook vrijwel overal pinnen of betalen met je creditcard.

De reis verloopt niet zoals verwacht!

Ondanks onze inspanningen om je reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens je reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn, dan verzoeken wij je vriendelijk ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte te stellen. Wij doen vervolgens ons uiterste best om de klacht te verhelpen.

Waarom ontvang ik een enquête?

Na afloop van je vakantie vragen wij je een enquête in te vullen waarin je je bevindingen over de reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan jou als reiziger garanderen. Ook heb je de mogelijkheid om ons op Trustpilot te beoordelen!

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!