Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Sant'Antioco - Vissersbootjes

Sant'Antioco

Het eiland Sant'Antioco is met 109 km2 het vier na grootste eiland van Italië, na Sicilië, Sardinië en Elba. Het territorium van het eiland is verbonden met het moedereiland door middel van een landtong en een brug van ca. 5 km lang. Je vindt hier ook nog de restanten van de oude Romeinse bogenbrug.
De stad is gesticht in de 8e eeuw v.C. een heette toen Sulky. Het was een belangrijke havenstad vanwege de handel in mineralen, onder andere vanwege het goud dat hier werd gevonden. In de stad vind je de in de 6e eeuw gebouwde Sant'Antioco kerk, die overigens in de 11e eeuw is gewijzigd. Bezoek ook de catacomben met de fresco's. Verder kun je het Forte Sabaudo bezoeken, dat in de 16e eeuw is herbouwd, en de "tophet", een necropolis en Fenicisch heiligdom waar de as van doodgeboren of kort na de geboorte overleden baby's werd bewaard.
Het eiland bestaat verder uit een heuvelachtig landschap met een rotsachtige kust. Wanneer je het eiland wilt verkennen bezoek dan zeker Is Praneddas en zogenaamde de Arco dei Baci.
Vanuit het plaatsje Calasetta vertrekken dagelijks veerboten naar het buureilandje Isola San Pietro.