Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Barumini - Nuraghe

Barumini

Barumini is centraal gelegen op Sardinië en is met name bekend door de aanwezigheid van de archeologische vindplaats Su Nuraxi, een Sardische nuraghe. Deze bevindt zich aan de voet van het hoogplateau Giara di Gesturi, vlakbij Barumini.
Nuraghe zijn de belangrijkste megalithische gebouwen die in Sardinië zijn gevonden. De meeste archeologen veronderstellen dat de nuraghe gebruikt werden als godsdienstige tempels of als vergaderzalen. Su Nuraxi is rond de 12e eeuw v.C. gebouwd langs de weg die van Barumini richting Tuili leidt. De UNESCO heeft Su Nuraxi in 1997 aan de lijst van werelderfgoed toegevoegd en benoemd tot het belangrijkste monument van de oude beschaving op Sardinië. Om de nuraghe van Barumini binnen te dringen moesten de vijanden een kleine ingang bereiken op een hoogte van maar liefst 7 meter. Su Nuraxi is door de jaren heen in een uitstekende staat gebleven en bestaat een vijfhoekig complex waarbij een centraal geplaatste toren wordt omringd door vier andere torens. Een labyrint aan gangen en paden van gestapelde basaltblokken laat vandaag de dag het geheimzinnige verleden zien. De nuraghe van Barumini kan alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids. De rondleidingen worden ook in het Engels gedaan en starten meestal om het half uur.
Bij Barumini vind je ook de Giara di Gesturi, een groot natuurgebied waar in het wild ongeveer 500 kleine paarden leven. Natuurlijk zijn er nog meer dieren te bewonderen, waaronder de Sardische langhoornkoeien.

De beste accommodaties in {plaats} en leuke excursies