Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Nuoro

Nuoro

Nuoro, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is gevestigd in het hart van Sardinië. Door de jaren heen zijn noch de Romeinen, noch de Carthagers of andere "vreemdelingen" erin geslaagd om dit gebied te veroveren. Hierdoor heeft dit gebied een eigen cultuur met eigen tradities opgebouwd. In de dorpjes direct rondom Nuoro tref je nog steeds de traditionele klederdracht aan, die met name tijdens de vele festiviteiten ook vandaag de dag nog wordt gedragen.
Het landschap rondom Nuoro is bosrijk en heuvelachtig. De stad ligt bovenop een berg en wordt omringd door twee gebergtes, de Gennargentu en de Supramonte. Kunstenaars, auteurs en dichters verzamelen zich in de Barbagiastreek.
Nuoro zelf wordt tegenwoordig steeds meer ontdekt door toeristen en dat zorgt ervoor dat de stad zich steeds beter gaat presenteren. De Santa Maria della Neve kerk uit 1836, het oude centrum en de Corso Garibaldi zijn zeker een bezoek waard. Wie meer wil weten kan het Museo Speleo-Archeologico bezoeken. Ook is het huis van de met een Nobelprijs geëerde Sardische schrijfster Grazia Deledda te bezichtigen.