Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Baunei

Baunei

Baunei is een schitterend bergdorpje aan de oostkust van Sardinië, middenin de Ogliastrastreek en vlakbij Santa Maria Navarrese. Op zo'n 1000 meter hoogte, met terrassen tegen de wand van de berg aan, kun je hier genieten van een spectaculair uitzicht.
De kuststrook van Baunei is bekend vanwege de enorme klippen en afgelegen baaien die elkaar afwisselen. Hierdoor is het gebied ook erg in trek bij zowel strandliefhebbers als actieve vakantiegangers, die deze streek graag te voet of per mountainbike verkennen.
Tijdens een vakantie is een bezoek aan de parel van Baunei, Goloritzé, een absolute must! Deze baai is alleen te voet of per boot bereikbaar. Als je dit wil doen, dan rij je door het dorp naar boven tot aan de hoogvlakte, Altopiano di Golgo. Dit is een prachtig natuurgebied om te wandelen met veel verschillende dier- en vogelsoorten. Halverwege de hoogvlakte tref je een bar/restaurant met parkeergelegenheid. Hiervandaan kun je in 1 à 1,5 en vrij gemakkelijk naar de baai van Goloritzé te wandelen. Vergeet niet om water mee te nemen! Wanneer je liever deel wil nemen aan een tour, dan kun je vanuit het centrum van Baunei met een elektrisch treintje naar de hoogvlakte.