Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Costa Paradiso, Sardinien

Costa Paradiso

De paradijselijke kust in het noorden van het eiland tussen Portobello di Gallura en Isola Rossa doet zijn naam eer aan. Langs de kust zijn enorme, felrode rotsen en kliffen en kleine baaien met zandstranden en kristalhelder water.
Het kleine, zeer exclusieve vakantieoord in het noorden van Sardinië bestaat voornamelijk uit vakantiewoningen, villa's en appartementen. De kust kenmerkt zich vooral door rotsen en kliffen - en door een prachtig uitzicht over de kust en de zee. Op heldere dagen zie je zelfs de kustlijn van het verre naburige eiland Corsica.
Baaien en kleine zandstranden zijn altijd verborgen tussen de roodgloeiende kliffen. Een van de grootste en bekendste stranden is Li Cossi met zijn fijne zand en kristalhelder water - een van de mooiste strandbestemmingen op Sardinië en geweldig voor gezinnen met kinderen en snorkellaars! Als je van de drukte weg wilt, neem dan de rubberbootshuttle van de mini-haven van Costa Paradiso naar Tinnari.
In Costa Paradiso is het vooral gezellig. Twee kleine "Centro Commerciale", elk met een kleine supermarkt en restaurants bieden alle benodigdheden, voor grotere boodschappen kun je naar Badesi rijden.
Bijna alle villa's hebben een eigen zwembad, omdat in de paar weken van het hoogseizoen de mooie stranden van de Costa Paradiso goed bezocht worden.
De Costa Paradiso beleefde zijn hoogtijdagen eind jaren zestig toen sterren als actrice Monica Vitti en regisseur Michelangelo Antonioni hier op VIP-vakantie waren. Van deze periode getuigt alleen de koepelstructuur La Cupola - een verlaten meesterwerk van de architectuur van Dante Bini, dat vandaag in de zoute zeelucht vergaat. Welke sterren er tegenwoordig in de talloze villa's, huizen en appartementen aan de Costa Paradiso zitten, wordt geheim gehouden: je gaat tenslotte naar de Costa Smeralda om te ontspannen en tot rust te komen.