Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Klederdracht Laconi

Laconi

Laconi, in het binnenland van Sardinië, is gelegen op een richel in de Sarcidanobergen. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over het omliggende land. Je kunt er genieten van de natuur en van culturele interessante plekken.
Zo is bijvoorbeeld Barumini, aan de voet van de "Giara di Gesturi" een bezoekje waard. Hier vindt je de meest complete nuraghische nederzetting Su Nuraxi, die inmiddels valt onder het UNESCO-werelderfgoed. De nuraghe werd opgegraven in de vijftiger jaren onder leiding van de archeoloog Giovanni Lilliu. Deze opgravingen brachten een vijfhoekig nuraghecomplex aan het licht, gebouwd van gestapelde basaltblokken en omringd door torens en woningen van ca. 3500 jaar oud. De uit de bronstijd daterende centrale toren domineert de omgeving. De overblijfselen van deze grote nederzetting laten goed de indrukwekkende bouwstijl zien waarmee de oorspronkelijke bewoners zich tegen indringers probeerden te verdedigen. De nuraghe kan dagelijks onder begeleiding van een gids worden bezocht.
Je kunt ook schitterende wandelingen maken in het natuurgebied van de Giara di Gesturi. Je vindt hier tevens de ruïne van het Castello Amerigo, een fort uit 1053. Later zijn er delen aan toegevoegd, onder andere een 15e-eeuwse zaal en een 17e-eeuwse portico. In het park rondom het kasteel ligt een botanische tuin met waterval, waar je kunt wandelen en picknicken.
Er is nog meer te zien en te vinden in de omgeving van Laconi, maar hiervoor raden wij aan om een lokale gids te raadplegen.

De beste accommodaties in {plaats} en leuke excursies