Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Ferry naar Sardinië boeken?

Voor een autovakantie Sardinië kun je kiezen uit meerdere nacht- en dagboten die Italië en Frankrijk verbinden met de verschillende havens op Sardinië. De veerboten zijn van alle gemakken voorzien en maken Sardinië makkelijk en snel bereikbaar met eigen vervoer. Hier vind je een overzicht van alle veerverbindingen vanuit Frankrijk, Noord- en Midden-Italië naar Sardinië.

De kortste vaarroute naar Sardinië is vanuit Livorno naar Olbia/Golfo Aranci, in de zomer ook vanuit Piombino naar Olbia of Golfo Aranci. Overdag kun je oversteken met een snelle veerboot. 's Nachts wordt een stuk langzamer gevaren. Mocht je voorkeur uitgaan naar een nachtboot dan raden wij je aan om ook een hut te boeken. Een andere optie is een oversteek vanuit Genua naar Sardinië. Hier vandaan vertrekken veerboten naar Porto Torres (noordwest Sardinië) en naar Olbia (noordoost). Steek je liever over vanuit Frankrijk dan is een overtocht vanuit Nice of Toulon naar Porto Torres een prima optie. Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen op alle routes, zoals MOBY Lines en Tirrenia en Corsica Sardinia Ferries.


Vraag ons om een vrijblijvende prijsopgave voor een ferryticketMEEST GEBOEKTE OVERTOCHTEN VANUIT ITALIË:
• Livorno ➤ Olbia
• Livorno ➤ Golfo Aranci (10 km. ten noorden van Olbia)
• Genua ➤ Olbia
• Genua ➤ Porto Torres
• Civitavecchia ➤ Olbia
• Civitavecchia ➤ Cagliari

OVERTOCHTEN VANUIT FRANKRIJK:
• Toulon ➤ Porto Torres
• Nice ➤ Golfo Aranci (10 km. ten noorden van Olbia)
• Bonifacio (Corsica) ➤ Santa Teresa Gallura

Indien je met eigen auto naar Sardinië reist dan dien je voor het boeken van de overtocht de hoogte, breedte en lengte van het voertuig te vermelden. Iedere veermaatschappij hanteert eigen regels. Daarnaast worden campers, bestelauto’s en busjes als bijzondere voertuigen beschouwd, ook indien de afmetingen vrijwel gelijk zijn aan een auto.

Wij raden je aan om de ferry tickets van te voren te boeken. Als je zonder tickets reist zul je ter plaatse moeten “aanschuiven” in een lange rij en vaak zijn last minute tickets alles behalve voordeliger. Daarnaast bestaat de kans, zeker in het hoogseizoen, dat de veerboot is volgeboekt.

Motorrijders moeten zeker van te voren een plek aan boord reserveren er zijn namelijk maar een beperkt aantal plekken gereserveerd voor motoren. Zeker in de maanden mei/juni en september/oktober zijn motorvakanties op Sardinië zeer in trek.

Op geen enkele overtocht naar Sardinië kun je kamperen in je eigen camper aan boord. Wel zijn er speciale tarieven gereserveerd voor campers. Uiteraard informeren wij je graag over de tarieven en mogelijkheden.

Vind je het zelf erg ingewikkeld om zelf een overtocht te boeken? Wij kennen de weg en regelen dan ook graag je veerbootboeking. Vertel ons wat je reisplannen zijn en wij zoeken alles voor je uit, inclusief de juiste ferry overtocht!


Offerte aanvragen