Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Asinara

Asinara

Asinara is een onbewoond eiland ten noordwesten van Sardinië in de Middellandse Zee. Het maakt deel uit van de gemeente Porto Torres in de provincie Sassari. Het eiland is 50 km2 groot en wordt door een smalle zeestraat gescheiden van Punta Falcone, op de noordwestelijke punt van Sardinië.

Asinara is heuvelachtig met hoge rotsachtige kusten en heeft ongerepte stranden en inhammen. Bekend zijn het mooie Cala Arena en Cala Sant ‘Andrea. Het eiland en het zeegebied eromheen vormen sinds 1997 het Nationaal Park Asinara. Op Asinara komen zeldzame dieren voor, zoals de wilde albino-ezels die het eiland haar naam hebben gegeven. Dankzij het verleden, en met name dankzij de gevangenis die er vrijwel de gehele 20e eeuw gevestigd was, is het eiland (toeristische) ontwikkeling bespaard gebleven. Het is nu het grootste eiland in de Middellandse Zee dat nog in ongerepte staat is.

Wil jij Asinara tijdens jouw vakantie ontdekken? Neem deel aan een avontuurlijke trektocht over het eilandje Asinara of reserveer een fantastische boottocht!