Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
mountain landscape along road 125 between baunei and dorgali.png

Een fasinerende tour door de grotten van Ispinigoli

Verblijf je in de omgeving van Dorgali, Oliena of Cala Gonone in de regio Nuoro? Breng dan zeker een bezoekje aan de grotta di Ispignoli. Hier worden dagelijks, van juni tot en met september, ieder uur van 10.00 - 17.00 uur rondleidingen verzorgd. Tickets voor entree zijn ter plaatse verkrijgbaar.

Bijzonder van binnen

Een van de grootste grotten op het eiland Sardinië is de grot Ispinigoli. Het bijzondere aan de Grotta Ispinigoli is de ongeveer 38 meter hoge zuil, toch wel een van de meest indrukwekkende in Europa. Het contrast tussen de kleine stalactieten en enorme stalagmieten zijn kenmerkend. Langs geelachtige kalksteenformaties van verschillende vormen en tinten passeer je het diepste punt van de grot en daarmee de basis van de enorme pilaar. Als je de hele grot tot aan de onderkant van de kolom wilt bezoeken, betreed je zo'n 280 treden.

De grotten worden momenteel ook gebruikt als de locatie voor concerten, met name koormuziek, gezien de perfecte akoestiek voor dit soort zang.

Historie

Vanuit historisch oogpunt is de grot ook van buitengewoon belang vanwege de gedane vondsten. Dit bestaat uit relatief kleine menselijke resten als sieraden. De vondsten dateren uit de bronstijd en duiden op het bestaan ​​van Nuraghische volkeren die Fenicische offers tijdens begrafenissen brachten.
Tot een paar decennia geleden werd het door inheemse herders als woning gebruikt en diende het als schuilplaats voor hun schapen tijdens bepaalde seizoenen van het jaar. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 15 graden celsius.
Giorgia

Hulp gewenst bij het samenstellen van een unieke vakantie op Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Giorgia
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!