Beleef uniek Sardinië

Natuurlijke waterbron Su Gologone Sardinië - Vakantie eiland Sardinië


Spectaculair

De natuurlijke bron Su Gologone is gelegen op een paar kilometer afstand van Oliena in het oosten van Sardinië op de hellingen van Supramonte. Tegen een kleine vergoeding betreed je een mooi aangelegd park, voorzien van een klein speeltuintje en kiosk dat geopend is gedurende het hoogseizoen. Dit park geeft tevens toegang tot de bron. Een spektakel om te zien, aangezien de belangrijkste waterbron van Sardinië gemiddeld continu 300 liter water per seconde produceert. De diepte van de bron is tot nu toe gemeten tot een diepte van 108 meter, echter de bodem is nog niet bereikt door onderzoekers. Deze waterproductie van de bron komt uit in het prachtige meer van Cedrino.Lekker kanoen

Een extra leuke gelegenheid is dat gedurende het hoogseizoen ook kano's te huur worden aangeboden om de natuurrijke omgeving te verkennen. Naast een heerlijke zelf meegenomen picknick nuttigen in het park in de schaduw van de bomen, kun je ook kiezen voor een uitstekende maaltijd in het gelijknamige restaurant.

Parkeergelegenheid is aanwezig, waar tevens lege flessen gratis gevuld kunnen worden met het heerlijke bronwater. De locale bevolking is hiervan op de hoogte en rijdt af en aan om flessen en soms wel kratten vol bronwater te vullen. Kortom volgens ons is een bezoek aan waterbron Su Gologone de moeite van een bezichtiging waard.


Speciaal overnachten

Wil je graag overnachten in de directe omgeving van de waterbron en volop genieten van een uitmuntende keuken? Dan is een verblijf in het charmante hotel Su Gologone een absolute aanrader. Genesteld tussen olijf -en wijngaarden en een bergrijke omgeving kun je hier heerlijk bijkomen en het traditionele Sardinië ontdekken.

Op de kaart van Sardinië:

Googlemaps wordt geladen
 
OK