Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Ontdek Alghero op de fiets

Een fietsexcursie is een leuke manier om op actieve wijze de omgeving rondom de Catalaanse stad te leren kennen. Wat dacht je van een toer langs archeologische hoogtepunten of een route langs wijngaarden? Of fiets je liever met het hele gezin door het natuurrijke park van Porto Conte? Boek bij Sardinia4all de fietstocht die het beste bij jou past en maak jouw vakantie in Alghero compleet!

Archeologische fietstocht

Met deze unieke tour van ca. 20 kilometer fiets je na een bezoek aan het centrum van Alghero langs oude vissershuisjes, bastions aan zee, kerkjes en de lange zandstranden. Er wordt pauze gehouden bij de lagune van Calik in het park van Porto Conto, waarna je de belangrijkste nuraghe in de omgeving zult bezoeken: Nuraghe Palmavera. Na het bezoek aan deze archeologische vindplaats kun je genieten van een aperitiefje in de Bike Garden om vervolgens terug te fietsen naar het centrum van Alghero.

Handig om te weten:
• Minimum aantal deelnemers: 2
• Gesproken talen: Italiaans
• Duur: 10.00 tot 17.00 uur (4/5)
• Totale afstand: 25 km.
• Geschikt voor: volwassenen en tieners
• Bij de excursie inbegrepen: e-bike, helm, gids, flesje water, entree en bezoek met gids aan Nuraghe Palmavera, apertitiefje met proeverij van lokale podukten

Coral Coast fietstocht

Je begint door het historische centrum van Alghero. Je fietst door de nauwe straatjes , over pleinen, langs de haven etc. De gids zal je van alles vertellen over de geschiedenis van Alghero.
Daarna fiets je langs het San Giovanni strand omgeven door palmbomen door naar de baai van Maria Pia. Achter het strand liggen uitgestrekte duinen bezaaid met jeneverbessen en mediterraan struikgewas. Je maakt een stop bij de Kalik lagune, een ‘bufferzone’ tussen zee en land, met ondiep, kalm water en een ‘beker’-vorm – waar de naam aan is ontleend –, een vitale ‘long’ waar endemische planten groeien, talloze soorten zeldzame vissen en watervogels. Nadat je met je e-bike de oude Romeinse brug bent overgestoken, gaan we verder richting de beroemde stranden van Le Bombarrde en Lazzaretto,. Hier kun je prachtige foto's maken. Nog een paar kilometer en we zijn in Punta Giglio om te genieten van de geuren en kleuren van het mediterrane struikgewas en te genieten van het spectaculaire panoramische uitzicht op de baai van Alghero en het Porto Conte Park.

Handig om te weten:
• Minimum aantal deelnemers: prive tour
• Gesproken talen: Engels
• Duur: 09.30 of 16.00 uur (duur 4/5 uur)
• Totale afstand: 30 km.
• Geschikt voor: volwassenen en kinderen boven 12 jaar
• Bij de excursie inbegrepen: e-bike, gids, flesje water, helm, kleine lunch met typisch Sardische producten en wijn.

Geheime baaien fietstocht

Tijdens deze tocht, geschikt voor het hele gezin, fiets je op een E-bike door het natuurpark van Porto Conte. Een ongerept natuurgebied rijk aan grotten en baaien met knalblauw water. Een prachtige fietsroute door de natuur waarbij een mix van kleuren je overweldigen. Ook kun je kennis maken met de geschiedenis. In dit gebied bevindt zich namelijk een van de grootste militaire nederzettingen uit de Tweede Wereldoorlog, met bunkers, tunnels en zelfs een kazerne. Heb jij zin om mee te fietsen en de schitterende baaien van Porto Conte en Capo Caccia vanaf een bijzonder plekje te bewonderen?

Handig om te weten:
• Minimum aantal deelnemers: 2
• Gesproken talen: Italiaans en Engels
• Duur: 10.00 - 17.00 uur (duur 4 uur)
• Totale afstand: 20 km.
• Geschikt voor: volwassenen en kinderen boven de 12 jaar
• Bij de excursie inbegrepen: E-bike, helm, gids, aperitiefje met proeverij van lokale producten
Fietsexcursie
Sportief
Halve dag
01-01 t/m 31-12

Archeologische fietstocht (Alghero)

01-05-2024 - 31-10-2024
95,- per persoon per arrangement
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi

Coral Coast fietstocht (Alghero)

01-05-2024 - 31-10-2024
100,- per persoon per arrangement
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi

Geheime baaien fietstocht (Alghero)

01-05-2024 - 31-10-2024
80,- per persoon per arrangement
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per persoon
Fietstochten in en rondom Alghero
Reviews: 6
8.6

Privetour met hele aardige gids die van alles vertelde over Sardinie. Na afloop kwamen zijn vrouw en kinderen hapjes brengen en zelfgemaakte myrto. Heel leuk.

9.0
Anoniem

Fietsen Alghero

9.0
Carla

Zeer interessant. Goede gids, gemoedelijk, je kon veel van alles te weten komen en zien. Zijn lokale lunch was ook voortreffelijk.

9,0
Jos en Marianne de Hond

De excursies zeker meepikken!!

9.0
Hox Valérie

Excursie was goed meegevallen

7.0
Alain, Vilvoorde