Beleef uniek Sardinië
Ville Le Saline (Foto S4A)

Wauw, droomvilla's!

“Wat zoeken we vandaag? Droomvilla's, roep ik! Van die mooie maar betaalbare huizen met een elegant interieur en volop privacy. Waar je binnenstapt en je je gelijk helemaal thuis voelt, voegt mijn collega nog toe. Langs de berenrots via het gezellige plaatsje Palau rijden we een heuvel omhoog. Wat een uitzicht! We kijken uit over een strakke Middellandse Zee versierd door kleine zeilbootjes en in de verte de glooiende Maddalena eilanden. Dat we vandaag oog in oog zouden staan met schitterende villa's op een toplocatie, dat hadden wij niet durven dromen... “

Een buongiorno vanuit het noorden

Wat heeft Sardinië toch veel te bieden bedenken wij ons zodra wij het geweldige landgoed van Le Saline op een zonnige dag binnenstappen. Vanuit de witte kiosk komt de vriendelijke manager Fioravante ons met een "Buongiorno" tegemoet komt. Welkom op het Resort Le Saline! Hij zal ons vandaag rondleiden en wij zijn intussen extra benieuwd geworden. Deze werkelijk betoverende omgeving is voor ons nu al in perfecte balans met de natuur en de azuurblauwe zee.

Een zee van kleuren

Tijdens de wandeling over het ruim opgezette park stralen de charmante villa’s tussen het groen ons tegemoet. Het wit van de huizen, het oranje van de charmante gestapelde dakpannen, het groen van het gras en de keurig verzorgde borders in combinatie met de helder blauwe kleur van de zee maken het werkelijk een kleurrijk spektakel. Alles is tot in het kleinste detail tip-top in orde en verzorgd. We volgen de sierlijke houtenbordjes waarop de namen van diverse eilanden van het voorliggende archipel de weg wijzen naar iedere droomvilla.

Gewoonweg elegant

Doordat de villa’s zich op allerlei verschillende hoogte niveaus bevinden, hierdoor dus ook gegarandeerd genieten van veel privacy, leiden de paden ons soms steil van de ene villa naar de andere. Veel verschillen hebben wij in de villa’s echter niet kunnen ontdekken. De vier tot acht persoonsvilla’s zijn allen even volledig en keurig verzorgd ingericht en voorzien van privé parkeerplaats. Een extra pluspunt is ook dat de vakantiewoningen op één enkele na, genieten van een heerlijk zeezicht tot aan de Maddalena eilanden. Rondom een heerlijk gazon met terras en sfeervolle zitjes om volop van het buitenleven te genieten.

Zien jullie ons zwembad?

Al pratend vervolgen wij onze weg naar een pad dat leidt richting het zandstrand en Il Mali Beach Bar. Onderweg vragen wij naar de aanwezigheid van een zwembad. Fioravante lacht, een zwembad? Wij hebben iets veel mooiers! Twee tellen later staan we in een heerlijke relaxarea omringt door inheemse bomen die voor verkoeling zorgen tijdens warme dagen. Gezellige zitjes, loungebanken en parasols in het groene gras en weer dat mooie uitzicht op zee. Zien jullie ons zwembad dames? Helemaal ongelijk kunnen we hem niet geven met zo'n heldere zee. Wij zien ons hier wel zitten met een heerlijke zelfgemaakte cocktail. Wij genieten nog even van het uitzicht op de (huur-)bootjes, kano’s en kajaks en nemen vervolgens afscheid van Fioravante. Wij zijn er zeker van een schitterend mooi nieuw adresje te hebben gevonden en gaan ervan uit dat wij hier nog eens terug komen voor een heerlijke vakantie!

Wil jij meer lezen over Le Saline Resort in Palau?
Bekijk hier de accommodatie

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK