Beleef uniek Sardinië

Evenementenkalender Sardinië 2019

Plan jij jouw Sardinië vakantie voor 2019? In aanvulling op uitstapjes en excursies biedt Sardinie ook festivals, concerten, tentoonstellingen, theater... en de Sarden kunnen vieren! Sardinië staat bekend om zijn talloze traditionele festivals op veel plaatsen - hier kun je echt Sardinië ontdekken en haar vele tradities van het eiland. Hier vind je onze evenementenkalender met zeer gevarieerde tips voor een unieke Sardinië-beleving.

Oktober: Lokale traditionele feesten

18 - 20 oktober 2019: Sa Ruga - Festival Internazionale di Arti di Strada a Cagliari - Street art festival in Cagliari
18. - 20 oktober 2019: Sapori d'Autunno a Vallermosa - Gedenkfeest in het boerendorp Vallermosa, gelegen tussen Cagliari en Iglesias
18. - 20 oktober 2019: Sagra delle olive a Villamassargia - Olijfoogstfeest in olijfpark S'Ortu Mannu tussen de eeuwenoude olijfbomen van Villamassargia, bevindt zich tussen Cagliari en Iglesias.
20 oktober 2019: Sagra dei legumi a Las Plassas - gedenkfeest rond de peulvruchten van de regio in de agrarische gemeente Las Plassas. Dit feest bevindt zich tussen Cagliari en Barumini.
20 oktober 2019: Sagra della Polenta a Arborea - De maisbrij "polenta" is een deel van de traditionele noord Italiaanse keuken, maar wordt ook door de agrarische gemeente Arborea gevierd tussen Cagliari en Barumini. Velen boeren uit de regio komen oorspronkelijk uit de provincie Veneto, ofwel Venetië.
25 - 27 oktober 2019: Sagra del pane - Su pani fattu in domu a Villaurbana - brood is een traditie in Sardinië. In Assemini wordt tijdens dit weekend getoond hoe het ambachtelijk wordt bereid.
26 - 27 oktober 2019: kastanje- en hazelnootfestival in Aritzo (op de vierde zondag in de maand).
30 oktober en 3 november 2019: Jazz in Sardegna & European Jazz Expo in Cagliari - Internationales Jazz-festival in de hoofdstad
30 oktober en 1 november 2019: Su Prugadoriu in Seui - voor Allerheiligen
Autunno in Barbagia

07 september - 12 december: "Autunno in Barbagia"

Elk jaar van september tot het einde van het jaar nemen talloze dorpen, zoals Desulo, Orgosolo, Mamoiada, Fonni en nog veel meer, deel aan "Autumn in Barbagia". Tradities, ambachten en dankfeesten, de charmante festivals in de kleine bergdorpjes zijn een geslaagde mix van dorpsfeest en culturele evenementen en spontane ontmoetingen tussen de lokale bevolking en toeristen. Een leuke manier om het land en de mensen te leren kennen. Sardinia4all was ter plaatse en heeft vast een lijst met plaatsen en data genoteerd. Onze hoteltip in de regio is een authentiek berghotel in Arizo met zwembad en restaurant, Sa Muvara.

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK