Beleef uniek Sardinië

Plan jij jouw Sardinië vakantie voor 2019? In aanvulling op uitstapjes en excursies biedt Sardinie ook festivals, concerten, tentoonstellingen, theater... en de Sarden kunnen vieren! Sardinië staat bekend om zijn talloze traditionele festivals op veel plaatsen - hier kun je echt Sardinië ontdekken en haar vele tradities van het eiland. Hier vind je onze evenementenkalender met zeer gevarieerde tips voor een unieke Sardinië-beleving.

Juli: Traditionele festivals op Sardinië

5 - 6 juli: Een van de oudste en meest fascinerende festivals is ongetwijfeld het paardensportspektakel Ardia in Sèdilo [ORISTANO] ter ere van de heilige Constantijn, die de Sarden liefdevol Santu Antine noemen. Op dezelfde dag vindt ook een processie plaats in Pozzomaggiore [SASSARI]. Omdat de aanvang vroeg begint is het raadzaam dichtbij te overnachten bij bijvoorbeeld ons prachtig gelegen Landhotel Su Baione in Abbasanta.
08 juli 2019: In Villagrande Strisaili [OGLIASTRA] vindt op de tweede zondag van juli in het gelijknamige bos het boerenfeest van S. Barbara plaats. Op zaterdagavond wordt het heilige beeld van het dorp tijdens een processie van jonge ruiters in traditionele klederdracht naar de kerk begeleidt. Tijdens deze optocht worden er door de gelovigen gebeden en versjes in proza gezongen die over het leven van de heilige "Is Goccius" van S. Barbara vertellen.
• Op 22 juli 2019 vindt op het droomeiland La Maddalena [OLBIA-TEMPIO] het grote feest ter ere van de beschermheilige Maria Magdalena plaats. Dit wordt een week lang gevierd met (rommel-)markten, concerten en tentoonstellingen. Een mooie indruk beleef je tijdens een La Maddalena-dagexcursie. Deze dagtocht leid je niet alleen naar de vissersplaats, maar ook naar de mooiste stranden van de la Maddalena-archipel.
28 juli 2019: Ieder jaar wordt op de laatste zondag van juli in Villasimius [CAGLIARI] een mis gehouden in de haven ter ere van Madonna del Naufragio (ofwel Madonna van de schipbreukelingen, de heilige beschermer van zeelieden en matrozen). Na de herdenkingsmis leidt een indrukwekkende stoet van prachtige versierde boten naar Isola dei Cavoli met haar drie meter hoge standbeeld van de Madonna, terwijl ondertussen een priester op 10 meter diepte met duikuitrusting een gebed houdt. Tijdens de stoet worden bloemenkransen te water gelaten, een prachtige bloemenzee. Na de processie kun je genieten van dans en muziek op het dorpsplein.
Juli is hoogseizoen in het mondaine vakantieparadijs in het zuidoosten van het eiland en iedere avond wordt de hoofdstraat van Villasimius omgetoverd naar een levendig voetgangersgebied met entertainment voor jong en oud. Onze familie-tip voor Villasimius: Green Village resort, op perfecte locatie tussen centrum en strand!


17 - 21 juli Sagra delle Pesche in San Sperate

Jaarlijks vindt midden juli ten noorden van Cagliari de Sagra delle Pesche plaats, omdat rondom landbouwdorpjes op de Campidanovlakte de beste perzikken van het eiland groeien, daarvan zijn de eilandbewoners overtuigd! Tijdens de feestdagen wordt het dorp feestelijk ingericht met een kermis en een traditioneel volksfeest. 17 juli is de dag van de patroonheilige en naamgenoot van San Sperate met een folkloristische optocht als eerbetoon aan het dorp.

4 - 7 juli - Literatuurfestival Isola delle Storie

Het literatuurfestival voor L'isola delle Storie in Gavoi heeft traditie en nodigt auteurs en lezers voor de 16de keer uit dit jaar in het kleine bergdorpje in Centraal Sardinië. Het programma wordt tijdig bekend gemaakt op de officiële website van L ' Isola delle Storie
Paardrijden

5 - 6 juli: Ruiterfeest Ardia [ORISTANO]

De Ardia van Sedilo is een van de meest pittoreske en fascinerende evenementen op Sardinië dat op 6 en 7 juli door velen eilandbewoners en toeristen samen wordt gevierd. Hoogtepunt is toch wel de roekeloze paardenrace van drie renners, met als taak de "pandela's" ter verdedigen, rond het heiligdom van San Costantino dat dateert uit de zestiende eeuw omringd door nuraghische sculpturen.
S'Ardia (van het Latijnse woord "bardiare", wat "bewaken" betekent) viert de herinnering aan de Slag om Ponte Milvio (Milvio-brug) in 312 na Christus, gewonnen door Costantino tegen Massenzio. Een historische strijd, die de overwinning van het christendom op het heidendom vertegenwoordigt.

5 - 7 juli Strade di Birra in San Vero Milis

Een groot bierfestival van Sardijnse micro-brouwerijen vind je in Putzu Idu aan de westkust van Sardinië. In Putzu Idu is de boulevard aan zee omgetoverd in een gezellige straat waar je heerlijk kunt genieten van één van de velen ambachtelijke Sardische biersoorten, heerlijke traditionele hapjes en locale ambachten. Maar Strade di Birra is niet alleen ambachtelijk bier, straatvoedsel, zomer, zon en kristalheldere zee, hier kun je ook genieten van drie dagen muziek met liveconcerten en een dj elke avond tot laat in de nacht.
Cagliari

Vanaf 6 juli elke donderdag "Notti Colorate" in Cagliari

'S avonds winkelen met kleurrijk programma elke donderdag in de hoofdstad Cagliari. Alle winkels blijven open tot middernacht en de hele stad is op de benen. Muziek, tentoonstellingen en themanachten zijn elke donderdagavond permanent aanwezig onder het motto van een kleur. Wil je een "Shop till You drop" plannen in deze gezellige stad dichtbij zee, dan is een verblijf bij de charmante B & B in het centrum van de stad een aanrader - ideaal ook voor het stallen de shoppingtassen!

6 juli 2019 - Sardegna Pride in Cagliari

Ook Sardinië heeft zijn eigen pride! Op 6 juli trekt een kleurrijke parade door de belangrijkste straten van de hoofdstad van het eiland. Het begint vanaf 17:00 uur op Piazza Michelangelo. Het programma vind je op de officiële site van Sardegna Pride
Baunei (Foto S4A)

7 juli Sagra della carne di capra in Baunei

In Baunei wordt het geitenvleesfestival georganiseerd in het San Pietro-gebied van het Golgo-plateau. Aan de voorzijde van de kerk van San Pietro, in de beschutting van eeuwenoude en majestueuze olijfbomen, is het festival geopend vanaf 19:00 uur. Vleesspiesjes, typisch brood van Baunei, kraampjes en muziek en dans zal niet ontbreken.
Jazz Festival Cala Gonone 2016

26- 28 juli: Jazz Festival Cala Gonone Dorgali

Sinds 1988 vindt in Cala Gonone jaarlijks een Jazzfestival plaats. Het festival biedt Jazz op een hoog niveau, zodat alle stijlen van Jazz vertegenwoordigd worden en er meer ruimte is voor lokale muzikanten. Meer informatie kun je vinden op intermezzonuoro.it

Jazzfestival (Canvas)

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK