Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Boottocht vanuit Arbatax langs de baai van Orosei

In de baai van Orosei ben jij je eigen kapitein! 's Morgens vertrek je – na een grondige briefing van een lokale gids - vanuit Arbatax voor een tocht per motorboot van een halve of hele dag langs de indrukwekkende baai van Orosei.

Het manoeuvreren van de boot is heel eenvoudig als je je maar aan een aantal regels houdt. De verhuurder ter plaatse geeft je tips over welke kuststrook het beste is om te bezoeken en op welke tijd van de dag want afhankelijk van de wind en waterstromingen zijn niet altijd alle baaien te benaderen. Bovendien wijst de verhuurder je op de ondiepere delen en lage rotsen die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien.
Let ook zeker bij het instappen op de veiligheidsuitrusting aan boord zoals riemen, reddingsvesten, brandblusser en bakens. Ook dient elke deelnemer een identiteitskaart bij zich te hebben. Meestal controleert de verhuurder de schroef (elica) voor en na de huur op eventuele schade. De boten zijn 5 of 5,50 meter lang en geschikt voor maximaal acht personen.
Misschien vaar je eerst richting Isola dell'Ogliastra. Honderd jaar geleden was het kleine rotseiland van rode profyrsteen één van de weinige veilige aanlegplaatsen voor de kust van de Ogliastra totdat de haven van Arbatax aan het begin van de 20e eeuw werd gebouwd. Voorbij Santa Maria Navarrese, in de richting van de tachtig meter hoge rots Perda Longa en vervolgens voorbij de machtige rotskaap Capo di Monte Santo, kun je de kolossale bergen van de Supramonte bewonderen die bijna verticaal in zee zinken.

Direct voorbij dit natuurwonder verandert het landschap en begint de bijna veertig kilometer lange Golf van Orosei. Een kuststrook met knalheldere wateren waaraan misschien wel de mooiste en meest indrukwekkende stranden van Sardinië liggen. Onderweg kom je langs de wereldberoemde baai van Cala Goloritzé. Deze mooie baia, omlijst door een spectaculaire rotsboog en met een steile kust die bewaakt wordt door de puntige rots “Punta Caroddi” is beschermd en kan vanaf land alleen bereikt worden na een wandeling van 1,5 uur. Gelukkig bevindt jij je aan boord van je eigen motorboot dus neem gewoon een duik vanaf de boot en zwem naar de baai. Gewoon genieten van het panorama vanaf het dek kan natuurlijk ook. Je mag in geen geval met een rubberboot naar dit beschermde strand varen!
Je kunt bijvoorbeeld wel stranden als Biriola, Cala dei Gabbiani en Cala Mariolu bezoeken maar let wel, de laatste meters moeten standaard met peddels worden afgelegd.

Handig om te weten:
• Maximaal aantal deelnemers: 8
• Gesproken talen: Italiaans en Engels
• Duur: 8:30 of 13:30 voor een halve dag | 8:30 hele dag
• Geschikt voor: alle reizigers, geen vaarbewijs nodig
• Zelf meenemen: badpak, handdoek, zonnebrandcrème, lunch
• De boten, waarvoor geen vaarbewijs nodig is, mogen tot 3 mijl uit de kust varen. Er moet altijd een afstand zijn van minimaal 100 meter van de kust gehouden worden en minimaal 300 meter van stranden.
Brandstof wordt extra in rekening gebracht. Voor een excursie van een halve dag moet je rekenen op een halve tank, voor een excursie van een hele dag moet je rekenen op een volle brandstoftank. Afhankelijk van de route en het verbruik dien je rekening te houden met een bedrag tussen de 40 € en 100 € aan brandstof.
Motorbootverhuur
Zonder vaarbewijs
Hele of halve dag
01-05 t/m 30-09
Tarieven
De tarieven zijn per excursie
Duur: 8:30 of 13:30 voor de halve dag | 8:30 hele dag
Motorbootverhuur in Arbatax
Reviews: 1
7.0

Viel baden...kein Segeln...wenig bootfahren

7,0
Anoniem

Misschien vind je dit ook leuk