Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Dolfijnen spotten & snorkelen in Noord-Sardinië

Wil je dolfijnen spotten tijdens jouw vakantie op Sardinië? Neem deel aan deze dolfijnsafari en beleef een onvergetelijke dag op het water, uiteraard in gezelschap met deze bijzondere zeezoogdieren. Naast speels springen in de lucht zwemmen dolfijnen ook graag mee naast de boot. Grote kans dus dat je tijdens deze excursie in het noorden van Sardinië dolfijnen van heel dichtbij kunt zien!

In vier uur veel zien waaronder de tuimelaar dolfijn

Je vertrekt ’s morgens vanuit Poltu Quatu aan de Costa Smeralda. Je vaart langs Capo Ferro en de baai van Pevero, voorbij de eilandjes Nibani naar het eiland Isola di Mortorio en rond 10 uur bereik je de suggestieve kalksteen rotsen van Capo Figari. Na enkele foto’s te hebben geschoten van deze imposante wanden kom je aan bij het schitterende Cala Moresca en het Isola di Figarolo. In de wateren van deze twee plekken, evenals in Golfo Aranci, wordt veel vis gekweekt. Om deze reden is het een geliefd gebied voor de hier levende tuimelaar dolfijn. De tuimelaar is wereldwijd een veelvoorkomende dolfijnensoort. Het dier wordt gekenmerkt door haar grijze kleur, heeft een duidelijke snuit en een gemiddelde lengte van 270 cm. Meestal leven tuimelaar dolfijnen in groepen van 5 tot 20 exemplaren.

Stops onderweg

Voor het eiland Isola di Figarolo gaat de boot voor circa een uur voor anker. Zo heb je de mogelijkheid om de dolfijnen te observeren en te fotograferen, maar je kunt ook snorkelen of misschien zwem je wel liever naar het eilandje toe? Na deze tussenstop wordt je in noordelijke richting teruggevaren. Onderweg vindt nog een stop plaats, dit keer bij Mortoriotto. Een klein eilandje dat deel uitmaakt van het Maddalena eilandenarchipel, waar wederom gezwommen en gesnorkeld kan worden in knalblauw water.

Leuke excursie voor...

Lijkt het jou wel wat om te snorkelen, dolfijnen te spotten en te genieten van de zee buiten de traditionele toeristische routes in het nationaal park van La Maddalena en Capo Figari, dan is deze boottocht in Noord-Sardinië een aanrader voor jou!

Handig om te weten:
• Minimum aantal deelnemers: 16
• Gesproken talen: Engels en Italiaans
• Duur: 08.30 - 12.30 uur
• Geschikt voor: alle reizigers vanaf 4 jaar
• Bij de excursie inbegrepen: Snorkelset, 1 boei per 2 personen, korte wetsuit. Thee, koekjes en water.
• Zelf meenemen: Zonnebrandcrème, zwemkleding, handdoek
• Deze excursie is volledig afhankelijk van bepaalde windomstandigheden en hierdoor niet dagelijks beschikbaar. Wil jij graag deelnemen? Infomeer ons dan tijdig zodat we je kunnen informeren over de mogelijke excursiedagen!
Dolfijnen kijken
Snorkelen
Ook met kids!
Mei t/m Okt.

Excursie Dolfijnen Spotten

21-06-2024 - 30-09-2024
75,- per persoon per arrangement
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per excursie per persoon
Duur: 08.30 uur - 12.30 uur

Kinderkorting
• Kinderen 3 t/m 7 jaar: € 35 korting

Dolfijnen spotten & Snorkelen
Reviews: 5
8.5

Jammer genoeg geen dolfijnen gezien

5,0
M. Tavernier

Lange Bootsfahrt. Wir hatten Glück und mehrmals springende Delfine gesehen.

8,0
Anoniem