Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Dineren in een wijngaard nabij Alghero

Op twintig minuten rijden van Alghero kun je zodra de zon ondergaat een bijzondere avond beleven in het teken van eten en wijn te midden van een wijngaard. Een leuke experience in de wijnmakerij Isola Oltremare.

Om kwart voor negen wordt je verwacht op deze bijzondere locatie tussen Porto Ferro en het meer van Baratz. Ondergedompeld in de natuur en ver weg van de massa kun je dineren onder een sterrenhemel, mooie lokaal geproduceerde wijden proeven en genieten van een traditionele Sardische maaltijd. Neem je ook graag een kijkje in de wijnmakerij of maak je graag een wandeling langs de uitgestrekte wijnranken? Dat kan op eigen gelegenheid voor het diner!

Wijnproducent Isola Oltremare is niet de klassieke Sardijnse wijnboer maar het is in de eerste plaats een familieverhaal: de familie Pinna. Het begon allemaal in 2019 toen Daniele Pinna, eigenaar en chef-kok van een van de meest prestigieuze restaurants in Buenos Aires, besloot dat het naast de Italiaanse keuken tijd was om wijnen uit zijn eigen land – Sardinië - naar Argentinië te importeren.

Om deze droom uit te laten komen kiest hij niet voor een bestaande wijnboer maar koopt zelf een wijngaard in de buurt van Alghero en start met de productie van Cabernet, Chardonnay, Merlot en Aglianico.

• De druivensoort Cabernet - Sauvignon, is oorspronkelijk afkomstig uit de Franse regio Bordeaux en behoort tot één van de meest bekende druivensoorten ter wereld. Sardijnse Cabernet is een intense robijnrode wijn met een aanhoudend aroma en duidelijke fruittonen, ideaal bij vlees- en kaasgerechten.

Chardonnay is een internationale witte druivensoort die vrijwel in alle wijnbouwgebieden te vinden is. De Sardijnse Chardonnay heeft fruitige tonen en een uitgebalanceerde zuurgraad, vooral ideaal bij visgerechten.

• De Merlot-wijnrank is een van de meest geliefde en wijdverbreide rode bessenvariëteiten over de hele wereld. Sardijnse Merlot is een zachte en harmonieuze wijn, die goed samengaat met een pastagerechten op basis van een vleessaus of gegrilde en geroosterde vleesgerechten.

Aglianico is een rode druivensoort die voornamelijk in het zuiden van Italië voorkomt. De Sardijnse druif met een uitgesproken zuurgraad, past perfect bij geroosterde en stoofgerechten met een sterke smaak.

Het diner dat tijdens deze experience tussen de wijnranken wordt geserveerd is typisch Sardisch en op basis van lokale seizoensgebonden producten. De voorgerechten zijn op basis van onder andere vleeswaren, kazen, olijven en smaakvolle groenten uit eigen tuin. Het pastagerecht kan met ricotta gevulde ravioli zijn of huisgemaakte tagliatelle, malloreddus of fregola in tomatensaus of lamsragout, groenteragout of schapenvleessaus. Ook het hoofdgerecht is seizoensgebonden. Zo kan een speenvarken geserveerd worden, wild zwijn, lams- of schapenvlees of een mixed grill zodat je van alles wat kunt proeven. Tot slot wordt een toetje als seadas geserveerd, vijgen- en appeltaart of een Papassini fruittaart. Ook water, een liter wijn per vier personen, koffie en een likeurtje zijn ook inbegrepen.

Handig om te weten:
• Minimum aantal deelnemers: 2
• Maximum aantal deelnemers: 30
• Wanneer: van juni t/m september, iedere woensdag, vrijdag en zaterdag
• Gesproken talen: Italiaans, Engels en Spaans
• Duur: 20.45 uur - 23.45 uur (3 uur)
• Geschikt voor: alle reizigers
• Bij de excursie inbegrepen: wandeling langs de wijnranken en een bezoek aan de kelder op eigen gelegenheid + diner geserveerd tussen de wijnranken
• Zelf meenemen: comfortabele schoenen geschikt om te wandelen
• Huisdieren welkom
Wine & Dine
Bij zonsondergang
Tussen de wijnranken
Juni t/m September

Diner in een wijgaard

17-06-2024 - 31-10-2024
70,- per boeking
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per persoon per diner
Duur: 3 uur

Kinderkortingen:
• 5 - 12 jaar: 35 € korting
Diner in een wijngaard nabij Alghero
Reviews: 0

Misschien vind je dit ook leuk