Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Fietsvakantie Sardinië: Herinneringen maken op de racefiets in het zuiden

Het zuiden van Sardinië ontdekken op de fiets? Tijdens deze fietsvakantie op je racefiets maak je behoorlijke afstanden in het zuiden van het eiland. Een vakantie voor de gevorderde fietser onder ons.
Fietsvakantie voor gevorderden
Door het zuiden
De oude mijnen bij Bugguru
Carloforte en Sant Antioco

Dag 1: Aankomst in Cagliari

Na aankomst op Sardinië ga je op naar de hoofdstad van het eiland; Cagliari. Overnachting in Hotel Nautilus (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt.

Dag 2 : Cagliari-Muravera (81 km 800 meter klimmen)

Je begint de dag met een rit langs de Poetto, het 10 km lange witte zandstrand van Cagliari, zeer geliefd bij de lokale bevolking. Daarna pak je dan de geweldige kustweg naar Villasimius. Deze schilderachtige weg was opgenomen in de Giro D'Italia-routes van 2007 en 2017. Onderweg zie waarom, met je ogen en benen. Overnachting in guesthouse Centu Concas of gelijkwaardig.

Dag 3: Muravera-Orroli (75 km, 1400 meter klimmen)

Vandaag verlaat je de kust en ga je het binnenland van Sardinië te verkennen. Nadat je de heuvels van Gerrei hebt beklommen, ga je richting het meer van Mulargia en eindig je je fietsdag in Orroli, het dorp van de honderdjarigen. Orroli is een blauwe zone, een plek waar mensen veel langer leven dan gemiddeld op de wereld. Met een gezond diner kom je erachter waarom! Overnachting in B&B Sa Pardina of gelijkwaardig.

Dag 4:Orroli-Villanovaforru (83 Km, 700 meter klimmen)

Vandaag is het op naar de glooiende heuvels van Marmilla, waar het Giara-plateau ligt. Geweldige schilderachtige wegen zonder verkeer leiden je naar een deel van Sardinië dat rijk is aan geschiedenis. Bij "Su Nuraxi" in Barumini bereikte de Nuraghische beschaving het hoogtepunt van haar ontwikkeling. Su Nuraxi staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Guesthouse Sa Murreda of gelijkwaardig.

Dag 5; Villanovaforru-Buggerru (71 Km, 800 meter klimmen)

Terug naar de kust! Rijd naar het westen en steek de velden van Campidano over. Geniet van een spectaculaire 7 km lange afdaling voordat je het gouden strand van Portixeddu bereikt. Sluit je dag af in het kleine dorpje Buggerru, vroeger een belangrijk mijnstadje. De mijnen zijn vele jaren geleden gesloten, er zijn echter nog veel overblijfselen zichtbaar. Overnachting in Buggeru in hotel '904 of gelijkwaardig.

Dag 6: Buggerru-Sant’Antioco (67/84 Km, climb 700/900 mt)

Verlaat Buggerru in zuidelijke richting langs een schitterende kustlijn. Prachtig omgeven door mediterrane struiken, ligt het dorp Nebida, waar je de opdoemende massa van de Pan di Zucchero-klif en de oude Lamarmora-ertswasserij kunt bewonderen. Genesteld in de mediterrane bush, kijkt het uit over de zee aan het einde van een lange afdaling van 540 treden. Daarna fiets je verder en ga je eilandhoppen naar Carloforte, waar de lokale bevolking nog steeds op rode tonijn vist, en naar Sant'Antioco. Overnachting in het dorpscentrum van Sant'Antioco, waar u kunt genieten van het lokale, levendige leven. Overnachting in het gezellige Muma hotel.

Dag 7: Sant’Antioco-Pula (85 km, 650 meter klimmen)

De laatste rit van je rondreis is de prachtige Costa del Sud met zijn glinsterende witte stranden, ongerepte natuur en imposante kliffen. Deze kustweg, een aaneenschakeling van 20 km korte klimmetjes en spannende afdalingen, is zonder twijfel een van de beste fietsroutes van heel Sardinië. Ontdek in Nora de oude Fenicische nederzetting voordat je het einde van deze fantastische reis viert met een koud Ichnusa-biertje in Pula. Overnachting in Hotel Villa Madau of gelijkwaardig.

Dag 8: Pula

Vandaag eindigt je fietsvakantie na het ontbijt in Pula.

Meer over Hotel Nautilus

Meer over B&B Centu Concas

Meer over Bed and Breakfast Sa Pardina

Meer over B&B Sa Muredda

Meer over Hotel '904

Meer over Muma Hostel

Villa Madau

Dit sfeervolle boutique hotel ligt in het centrum van de gezellige badplaats Santa Margherita di Pula in het zuiden van Sardinië. De kamers zijn met veel smaak gedecoreerd en na een dagje strand of op ontdekking te zijn geweest is het fijn vertoeven op het gezellige dakterras.

Meer over BB Villa Madau
Tarieven
De tarieven zijn per persoon per arrangement
Aankomst: zaterdag (maar je kunt ook dagelijks beginnen)
Plaats van aanvang van de rondreis: Cagliari

Bij de prijs inbegrepen:
• Overnachtingen: 7 overnachtingen met ontbijt (hotels/agriturismo zijn onder voorbehoud). Je ontvangt een week voor aanvang de definitieve hotellijst.
• Kamertype: Standaard kamer
• Verzorging: Logies & ontbijt
• Bagage transport tussen de accommodaties (maximaal 2 stuks per persoon)
• Welkomstbriefing in het Engels met uitleg over je fietsvakantie en verstrekken van de route, kaarten, hulp bij app downloaden
• Telefonische assistentie
• Een handige Travelguide met tips en leuke weetjes

Facultatieve kosten (niet verplicht):
• Racefiets CUBE Attain GTC Race(Carbon monocoque frame, Road Comfort Geometry, Carbon vork Compact crankstel (50 - 34) 11-speed achterderailleur (11-32), volledige Ultegra groepset, schijfremmen € 220 per fiets voor de hele week (creditcard verplicht)
• Transfer van Cagliari naar het eerste Hotel aan het begin van je fietsreis € 45 p.p. (vanaf 2 personen)
• Transfer van Pula naar Cagliari € 65 p.p. (vanaf 2 personen)
• Neem je eigen fiets mee? De transport kosten naar Cagliari en vanaf Pula € 12.50 per traject

Bij de huurfiets is inbegrepen:
• Kilometerteller, één per twee fietsen
• Gratis waterfles (0,5 lt)
• Reparatieset (één per twee fietsen) inclusief reserve binnenband, reparatieset binnenband, bandenlichters, pomp, basis multitool
• Combinatieslot

Tip: een kleine rugzak is wellicht handig.

Toeslagen:
• Start tour niet op een zaterdag € 69 per persoon
• E-Bike € 420 (credit card verplicht) voor de borg) per fiets

Ter plaatse te betalen:
• Lokale belastingen (ongeveer € 10)
• Toegang tot musea en archeologische sites
• Ferry tickets naar Carloforte en Calasetta


8-daagse fietsvakantie Grand Tour Zuid Sardinië
Reviews: 0