Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Kookles traditionele Culurgiones maken in Cagliari

Een leuke workshop in de hoofdstad Cagliari: Zelf Culurgiones maken. Dit traditionele pasta gerecht is een beetje te vergelijken met de welbekende ravioli al is de vulling niet gelijk. Ook is deze pasta op een zeer bijzondere manier dicht gevouwen. Tijdens deze experience leer je alle fijne kneepjes!

De cooking class start in huiselijke sfeer om 11.00 uur in de ochtend. Onder begeleiding van Damiano en zijn zus maak je zelf de Culurgiones, een variant uit Jerzu in de Ogliastra streek. Iedere stad heeft namelijk zijn eigen recept en vulling. Het recept van deze Culurgiones komt officieel van Damiano's grootmoeder die af en toe Culurgiones thuis bereidde met het hele gezin, voor de zondagse lunch of op feestdagen.

Je start met het maken van de pasta. Hier gebruik je een zogenaamde "scivedda". Daarna volgt de bereiding van de vulling. Het deeg, dat enige tijd heeft moeten rusten, wordt vervolgens opnieuw bewerkt en gevuld. Tot slot leer je om de Culurgiones typisch "a spighedda" te sluiten. Zodra deze klus is geklaard kan het water op het vuur en jij aan tafel met een glaasje wijn. Afhankelijk van het gekozen tijdstip geniet je vervolgens tijdens de lunch of het diner van dit traditionele en zelfgemaakte pasta gerecht uit Sardinië!

Handig om te weten:
• Aantal deelnemers: Minimaal 2 - Maximaal 8
• Gesproken talen: Engels en Italiaans
• Aanvang: 11.00
• Duur: 4 uur
• Geschikt voor: iedereen vanaf 8 jaar
• Bij de excursie inbegrepen: kookles, lunch of diner op basis van Culurgiones geserveerd met 2 verschillende sauzen, water, huiswijn, digestief en dessert
Kookles
Pasta maken
Halve dag
01.01 - 18.12

Workshop pasta maken

23-05-2024 - 31-12-2024
95,- per boeking
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per workshop per persoon
Aanvang: 11.00 uur
Duur: 4 uur

Culurgiones maken in Cagliari
Reviews: 0