Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Kookworkshop nabij Olbia

Sardijnse pasta is kunst! Geen simpele spaghetti, saaie penne of simpele schelpnoedels meer uit het schap van de supermarkt - met deze kookles in het noorden van Sardinië leer je je eigen pasta maken! Wist je trouwens dat bijna elk dorp een eigen pastarecept heeft?
Deze kookworkshop is een fantastische ervaring in een klein en typisch dorp in de Gallura, heel dicht bij Olbia, waardoor je terug in de tijd reist. Langs een pad dat rond de hoekstenen van het Sardijnse leven slingert, ontdek je de geheimen van de lange levensduur van de Sardijnen: de levensstijl, wijn en eten. Je leert de oude pasta van het eiland te bereiden met behulp van traditionele ambachtelijke gereedschappen. En natuurlijk maak je een heerlijke proeverij mee met de gerechten van honderdjarigen vergezeld door mooie een wijn.
Dit alles in een magisch en eeuwenoud decor waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Maar één vraag blijft: misschien is een van de geheimen van de Sardijnse levensduur het bereiden van je eigen koolhydraten? Want de productie van Sardijnse pasta kost niet alleen tijd, maar ook veel spierkracht in de kneedwerk!

Het programma in detail:
•Ontbijt of welkomstdrankje
• Kookles: Aanvang van de "reis" door meer te leren over de Sardijnse levensstijl en huishoudelijke taken. Water en griesmeel worden gemengd om vorm te geven aan de traditionele pasta tussen verhalen van oude anekdotes en onthulde geheimen door.
• Wijnbeleving: Ontdek de wijn van de "eeuwige jeugd". Je verhuist naar het dorp om in de kleine wijnkelder Sardijnse wijn en de bereiding ervan volgens oude methoden te leren kennen: je ruikt de geuren, proeft de smaak en bewondert de kleuren.
• Bezoek aan het museum: tentoonstelling van de Sardijnse gastronomische tradities inclusief bezichtiging van de gereedschappen. Dompel jezelf onder in het verleden en het leven van de oude Sardijnen
• Lunch of diner: een maaltijd met meerdere gangen. Proef gerechten uit de Sardijnse traditie uit de Gallura streek met voorgerechten, pastagerechten tot desserts, met een selectie van zelfgebakken brood en wijn van de wijnmakerij. Tot slot kun je een een selectie van typische streekgebonden digestieven

Handig om te weten:
• Minimum aantal deelnemers: 2, maximaal 17
• Gesproken talen: Italiaans, Engels
• Duur: 3,5 uur (van maandag tot zaterdag om 10.30 uur, op zondag om 10.30 uur m.u.v. de maanden juni t/m aug, gedurende de hele week om 19.30 uur)
• Geschikt voor: iedereen
• Inbegrepen in de excursie: rondleiding door het dorp, kookles met uitrusting, welkomstdrankje, lunch of diner afhankelijk van het tijdstip van de dag, bezoek aan de wijnmaker en het museum voor lokale geschiedenis
Hele jaar door
Met 't gezin
Duur: 3,5 uur
Incl. proeverij

Kookles

21-07-2024 - 30-09-2024
145,- per boeking
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per excursie per persoon
Duur: 3,5 uur
Zelf pasta maken - Kookles nabij Olbia
Reviews: 0