Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Tempio Pausania

Tempio Pausania

Tempio Pausania, de hoofdstad van de Gallurastreek, ligt midden in een berggebied aan de voet van de Monte Limbara, op ca. 30 kilometer van zee. De stad Tempio Pausania is pas ontstaan in de Romeinse tijd (238 v. Chr.), maar dat het gebied al eerder bewoond was kun je afleiden uit de aanwezigheid van de talloze nuraghes. Deze torens uit de bronstijd werden tussen ca. 3000 tot 800 v.C. in Sardinië gebouwd. De nuraghe Maiori is een van de meest belangrijke.
Het oude stadscentrum wordt omgeven door moderne bebouwing waarbij het gebruik van donker graniet erg opvallend is. De Piazza Gallura is het hart van de stad en hier bevindt zich dan ook de 15e-eeuwse Kathedraal van San Pietro, die in 1832 opnieuw is opgebouwd. Niet ver van de kerk staan het Oratorio del Rosario en de kleine Santa Croce kerk, die ook dateren uit de 15e eeuw. Niet ver van de stad bevindt zich de Rinaggiubron. Het water uit deze bron zou geneeskrachtige eigenschappen hebben en met name nierstenen tegengaan.
Een paar kilometer ten zuiden van Tempio Pausania, voorbij de Monte Limbara, liggen verschillende bergmeertjes. Het water dat via de rotsen van het ene naar het andere meertje stroomt, heeft in de loop der jaren gezorgd voor flink uitgesleten stenen. Met name tijdens de wintermaanden is dit gebied zeer de moeite waard!