Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Vallicciola Nature Hotel, Tempio Pausania - Sardinië

Welkom in de bergen van Sardinië, op de hellingen van het granietsteenmassief van Monte Limbara! Dit berghotel ligt op een bijzondere plek - aan de rand van het dichte dennenbos van Vallicciola, met een avonturenweide met schaduwrijke zitplaatsen, veel ruimte om te ravotten en te spelen voor kinderen en met talloze wandel- en trekkingpaden voor volwassenen.

Over de accommodatie

Een berghotel op Sardinië - dat is iets buitengewoons. Aan de rand van een plaatselijk recreatiegebied met picknickbanken, een ijskoude waterbron en oneindig veel ruimte, werd dit schoolkamp gebouwd in de jaren zestig, dat in verval dreigde te raken tot het in 2020 volledig werd gerenoveerd en nu schittert in nieuwe pracht. Airconditioning in de kamers is hier niet beschikbaar op meer dan duizend meter boven zeeniveau - hiervoor zijn radiatoren voor het geval het in de lente of herfst wat frisser zou worden. Veel Sardijnen houden ook van deze hoek van het eiland, die zo heel anders is dan de rest van Sardinië. Strakke eindeloze bochten, dichte dennenbossen, groenblijvend, heerlijk rustig - de nadering van Monte Limbara doet enigszins denken aan een Corsicaans berglandschap. Geen wonder - het naburige Franse eiland is vanaf hier heel goed te zien!

Kamers

Klein maar fijn: de slechts 18 kamers van het huis zijn uitgerust met twee tot drie bedden. 11 kamers bevinden zich in het hoofdgebouw en sommige hebben een balkon, en er is ook een kamer voor mindervaliden. Zeven kamers liggen iet wat verder weg in een boshuisje. Het ontbijt met zelfgemaakt gebak, zoete en hartige specialiteiten geeft een idee van wat hier 's avonds wordt geserveerd: heerlijke, nuchtere gerechten met Sardijnse specialiteiten uit de regio. Aangezien er in de buurt van het hotel geen eetgelegenheid is, raden we aan om halfpension te boeken.

Activiteiten

De Sardinijnen komen naar de hoogste berg van Noord-Sardinië als ze de zomerse hitte en de drukte op het strand te veel worden, want hier is het zelfs in de zomer aangenaam fris. Maar ook in het laagseizoen biedt het recreatiegebied van Monte Limbara afwisseling en puur natuur. Wat dacht je ervan om 's ochtends het bos in te gaan op de yogamat en de natuur te begroeten met de pittige geur van de dennennaalden in je neus? Uniek!
Na het ontbijt is actie aan de orde van de dag: wandelpaden, trekkingpaden en singletrails, evenals verschillende offroad-routes voor Enduro - Fans beginnen direct bij het hotel. Is het goed om af te koelen na zoveel inspanning? Een paar granieten stenen brengen je in iets minder dan een uur van het hotel naar de Riu Pisciaroni-zwembaden. Wat een contrast met de zee - warme, Caribisch-blauwe baaien versus ijskoud zwemmen in de rivier! Een tour door de eindeloze bochten naar de top van Limbara mag je niet missen. Je passeert de overblijfselen van een oud radiostation van het Amerikaanse leger - een vergeten plek met een vleugje Koude Oorlog. Op het hoogste punt van de granieten berg, waarop in de winter vaak sneeuw ligt, is een parkeerplaats bij de radioantennes van de Italiaanse televisie, en ook hier zijn er talloze wandelingen door het altijd groene berglandschap. En die look! Geniet van een panorama over heel Gallura en het verre Corsica.

Uniek vakantieplekje voor...

Faciliteiten in de accommodatie:
• Restaurant met uitzicht op het bos en...
Lees meer
Zwembad: nee
Wi-Fi: ja
Strand: 45 km
Dorp: 14 km


Foto's

De ligging van Vallicciola Nature Hotel op Sardinië

Tempio Pausania

Tempio Pausania, de hoofdstad van de Gallurastreek, ligt midden in een berggebied aan de voet van de Monte Limbara, op ca. 30 kilometer van zee. De stad Tempio Pausania is pas ontstaan in de Romeinse tijd (238 v. Chr.), maar dat het gebied al eerder bewoond was kun je afleiden uit de aanwezigheid van de talloze nuraghes. Deze torens uit de bronstijd werden tussen ca. 3000 tot 800 v.C. in Sardinië gebouwd. De nuraghe Maiori is een van de meest belangrijke.
Het oude stadscentrum wordt omgeven door moderne bebouwing waarbij het gebruik van donker graniet erg opvallend is. De Piazza Gallura is het hart van de stad en hier bevindt zich dan ook de 15e-eeuwse Kathedraal van San Pietro, die in 1832 opnieuw is opgebouwd. Niet ver van de kerk staan het Oratorio del Rosario en de kleine Santa Croce kerk, die ook dateren uit de 15e eeuw. Niet ver van de stad bevindt zich de Rinaggiubron. Het water uit deze bron zou geneeskrachtige eigenschappen hebben en met name nierstenen tegengaan.
Een paar kilometer ten zuiden van Tempio Pausania, voorbij de Monte Limbara, liggen verschillende bergmeertjes. Het water dat via de rotsen van het ene naar het andere meertje stroomt, heeft in de loop der jaren gezorgd voor flink uitgesleten stenen. Met name tijdens de wintermaanden is dit gebied zeer de moeite waard!
Dorp - Tempio Pausania - Tempio / Olbia - Sardinië

Ontdek de provincie Olbia-Tempio in Noord-Sardinië

Op vakantie in Noord-Sardinië? Toeristisch gezien is Olbia-Tempio één van de meest bekende gebieden van het eiland. Deze provincie is bij uitstek geschikt voor een heerlijke strandvakantie dankzij de aanwezigheid van talloze baaien en mooie zandstranden, waarbij de rijke vegetatie en imposante rotsformaties het bijzondere karakter van deze streek mede bepalen. Vanuit zowel Nederland als België vliegen Transavia, Easyjet, Jetairfly en Brussels Airlines meerdere malen per week naar Olbia. Ook ferries vanuit Genua, Livorno, Piombino en Civitavecchia komen hier dagelijks aan.

Lees meer
Tarieven
De tarieven voor dit hotel zijn op aanvraag beschikbaar.
Wij sturen je graag een vrijblijvende offerte.

Vallicciola Nature Hotel
Reviews: 0