Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Sprinkhaan (Shutterstock)

Van meerdere klanten kregen wij de vraag hoe het zit met de sprinkhanenplaag op Sardinië. Om deze reden hebben wij als Sardinië experts een en ander uitgezocht en kunnen je gerust stellen.

Sprinkhanenplaag op Sardinië?

De afgelopen dagen staan de kranten vol met berichten over de miljoenen sprinkhanen op het eiland Sardinië. Als we deze nieuwsberichten moeten geloven zou je zelfs geen plekje kunnen vinden waar je je vakantie zonder sprinkhanenplaag kunt vieren. Men adviseert zelfs om het eiland volledig te mijden als je niet van deze insecten houdt. Pure waanzin! Wij hadden graag gezien dat al deze journalisten eerst zelf eens een kijkje hadden genomen om vervolgens met de juiste gegevens een waar verhaal te schrijven over de sprinkhanen op Sardinië.

Tapijt van Sprinkhanen

“Sprinkhanen teisteren Sardinië”, “Regio Nuoro wordt stevig aangepakt door sprinkhanen”, “Invasie van sprinkhanen op het Italiaanse eiland Sardinië”, “Het eiland zit helemaal vol met sprinkhanen”... dit zijn slechts enkele alarmeerde titels van de nieuwsberichten die momenteel voor paniek zorgen onder o.a. de (toekomstige) Sardinië reizigers. En logisch, je moet er toch niet aan denken om je vakantie te midden van sprinkhanen door te brengen?

Waar zitten de sprinkhanen op Sardinië?

De sprinkhanen bevinden op ongeveer 2000 hectare landbouwgrond in de plaatsjes Ottana en Orani, in de regio Nuoro. Het gaat dus maar om een heel klein stukje binnenland. Het is geen toeristisch gebied en voor nu alleen maar heel triest voor de lokale boeren die hun gewassen zien verdwijnen. De zogenaamde “sprinkhanenplaag” is ontstaan door de lage temperaturen in het voorjaar en de plotselinge hitte in juni, hierdoor hebben deze insecten zich goed kunnen voortplanten. Maar zit het eiland echt overvol? Het antwoord is Nee!

Sardinië vermijden vanwege sprinkhanen?

Nee dat is onzin. Sardinië is bijna net zo groot als België en het gaat dus maar om een paar plaatsjes waar sprinkhanen zijn. Heb je een vakantie naar Sardinië geboekt of plannen om naar het eiland te komen? Er is geen enkele reden om dit niet te doen. Je kunt in alle andere plaatsen op het eiland en zo ook in de regio Nuoro gewoon genieten van al het moois dat het eiland je te bieden heeft, zonder sprinkhanen.

Marieke

Heb je toch nog vragen? Als bewoners van Sardinië kennen wij het eiland als geen ander! Stuur een mailtje naar Stuur ons een mailtje ; of bel op +31 (0)71 30 20 171.

Marieke Geurts
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!