Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Belangrijke informatie over de coronamaatregelen (COVID-19) en reizen naar Sardinië

Het vakantieseizoen op Sardinië is gered! Italië opent in juni de grenzen weer. Vanaf 3 juni mogen Europeese burgers weer terugkeren naar Italië, zonder eerst twee weken in quarantaine te hoeven. Internationale vluchten kunnen vanaf 25 juni weer landen op Sardinië. Om deze reden hebben wij alle vakanties met vertrek t/m 24 juni geannuleerd maar gaan er vanuit dat verblijven vanaf 25 juni gewoon plaats kunnen vinden.

Sardinië zelf is, in tegenstelling tot het Italiaanse vasteland, nauwelijks getroffen door de corona-pandemie. Dit heeft wellicht ook te maken met het feit dat er in de wintermaanden weinig van en naar het eiland wordt gereisd. Om verspreiding van noord naar zuid zoveel mogelijk te voorkomen heeft Italië – en dus ook Sardinië - sinds maart zeer strenge coronamaatregelen getroffen waaronder een volledige lock-down van het hele land. Sinds enkele weken worden de eerder getroffen coronamaatregelen langzaam aan afgebouwd.

Wij zijn ervan overtuigd dat je in alle veiligheid een vakantie op Sardinië door kunt brengen. Dit zijn onze redenen:


1. Veilig transport en hygiëne in de accommodaties
Vanwege de corona-crisis zijn veiligheids- en hygiëneconcepten ontwikkeld voor vliegtuigen en veerboten en zo dienen ook onze accommodaties, hotels, agriturismi en vakantiehuizen, evenals appartementencomplexen zich aan de Europese en nationale voorwaarden te houden. De Sarden doen er alles aan om zowel vakantiegangers, eilandbewoners als het personeel in de dienstverlenende bedrijven een veilige vakantie op Sardinië te kunnen bezorgen. Dit omvat een 1 meter afstandsregel waarbij je in ruimtes binnen – denk hier bij aan winkels en supermarkten - verplicht een mondkapje dient te dragen. Het dragen van een mondkapje buiten is aanbevolen maar is niet verplicht mits 1 meter afstand gehouden wordt. Veel van onze partners bieden online incheckmogelijkheden en zullen dit jaar in plaats van een (ontbijt-)buffet alles aan tafel serveren. Alle kamers worden regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd en desinfectiegels worden gratis verstrekt. De zwembaden zijn open en - conform coronamaatregelen - moeten ook ligbedden regelmatig gedesinfecteerd worden.

2. Beleef Sardinië, zonder risico's
Een vakantie op Sardinië doorbrengen in is anders dan normaal maar dit geldt eigenlijk voor alle vakantiebestemmingen over de hele wereld. In juni gaan alle attracties op het eiland weer open en het openbaar vervoer rijdt gewoon. Restaurants en strandbars zijn al geopend. Voor deze laatste twee activiteiten geldt de afstandsregel van 1 meter waarbij je op het terras geen mondkapje hoeft te dragen. Momenteel is het nog niet duidelijk of, en onder welke voorwaarden, disco's, openbare evenementen en concerten mogelijk zullen zijn. Openbaar vervoer rijdt gewoon o - in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen. Uiteraard wordt ook bij de autoverhuurstations extra aandacht besteed aan de naleving van de afstandsregels en dien de 1 meter afstand niet kan worden gegarandeerd dien je een mondkapje te dragen. Heb je een Sunny Car met express service geboekt vergeet dan niet om voor vertrek je gegevens online in te vullen, dit scheelt wachten bij aankomst.

3. Wees vrij - en zeker!
Voor Sardinië gelden geen regionale of provinciale grensbeperkingen. Dat wil dus ook zeggen dat indien je een rondreis geboekt hebt, je gewoon in volledige vrijheid over het eiland kunt reizen wel rekening houdende met de eerder genoemde coronamaatregelen. Een team van experts volgt uiteraard samen met de diverse gezondheidsinstanties het verloop van eventuele corona-infecties op het eiland.
De stranden op het eiland zijn allen toegankelijk, alleen op bijzonder populaire en kleine stranden kan het aantal bezoekers door de autoriteiten worden beperkt om zo de afstandsregel te kunnen garanderen. Zoals ook al de afgelopen jaren van toepassing was kan op een klein aantal stranden enkele euro’s entree gevraagd worden. Uiteraard verwachten wij door de crisis ten opzichte van andere jaren, komend seizoen veel minder toeristen. De kans is dan ook groot dat je ook in het hoogseizoen geen overvolle stranden aan zult treffen.

4. Doordat wij ter plaatse aanwezig zijn hebben wij de meest actuele informatie voor je
Heb je nog vragen over de situatie ter plaatse? Wil je graag meer informatie over de stand van zaken in de door jou geboekte accommodaties, bezienswaardigheden, excursies, hygiëneconcepten en eventuele andere zaken waar ter plaatse rekening mee dient te worden gehouden? Wij staan voor je klaar!


Sardinië, zon, veiligheid - Stel ons al je vragen over een vakantie op Sardinië

Onze hide-away tips: Echte pareltjes, voor ieder budget

Ver weg van de massa, een vakantie in je eigen rijk? Vooral in corona-tijden, waar afstand houden verplicht is, zit je op deze plekjes met volop ruimte helemaal goed! Ontdek een aantal van onze schitterende hide-aways op Sardinië!

Kleine bed and breakfast met zwembad nabij Arzachena

Een fijn toevluchtsoord te midden van het glooiende landschap van Arzachena is deze kleine B&B met slechts drie gastenkamers. Een mooi plekje als tijdens jouw vakantie wil gaan genieten van een rustig verblijf in de bergen op acceptabele afstand van de welbekende stranden aan de Costa Smeralda. Rust, volledige vrijheid en uitzicht over het pittoreske Arzachena in de bergen van San Pantaleo, vergezeld door een zachte zeebries staan hier centraal. Zoek je volledige ontspanning voor lichaam en geest? Verspreid over het terrein vind je diverse relaxhoekjes die ook zeer geschikt zijn om yoga-oefeningen uit te voeren.

B&B Dolce Luna, Arzachena - Noordoost Sardinië
Villa Santa Barbara

Mijn huis, mijn zwembad, mijn olijfgaard!

Een droomvilla op Sardinië! Villa Santa Barbara is gelegen op een enorm landgoed, niet ver van Alghero en Porto Torres vandaan. Om het losstaande huis heen, niets anders dan olijven! Ontspan bij het zwembad, op het terras, comfortabel in de grote woonkeuken: Villa Santa Barbara biedt de juiste ingrediënten om met het hele gezin ver weg van de massa vakantie te vieren.

Villa Santa Barbara in noordwest Sardinië

... en rondom gewoon helemaal niets

Een huis bestaande uit twee appartementen, eromheen alleen olijfbomen en een Middellandse Zee vegetatie, buiten de drukte van het stadje Cala Gonone. Als je beide appartementen huurt, kunnen hier maximaal tien personen een heerlijk rustige vakantie beleven - tenzij je elkaar op het terras ontmoet voor een aperitivo!

Casa Pedra, Cala Gonone - Oost-Sardinië
Stazzo Cugara

Accommodatie in finca-stijl in het eenzame noorden

In het noorden van het eiland bieden wij drie voormalige herderswoningen aan, waar slechts zeven appartementen in zijn ondergebracht, die samen een groot zwembad delen. Je kunt het vergelijken met een accommodatie in finca-stijl, alleen worden deze op Sardinië Stazzo Gallurese genoemd. De Stazzo La Cugara is een prachtige vakantiebestemming voor wie in het binnenland wil verblijven maar niet al te ver weg van de eindeloze stranden als Vignola Mare, Badesi en Valledoria, waar het zelfs in het hoogseizoen niet overvol is.

Stazzo La Cugara, Vignola - Noord-Sardinië
Lodge Sogno Sperduto

Hideaway lodge midden in de bergen van San Pantaleo

Ervaar vanuit dit geweldige huis de weelderige natuur van Sardinië, de betoverende geur van mediterrane kruiden, een zachte bries die vanaf zee waait en glinsterende zonnestralen die tussen de bladeren van de knoestige steeneiken doorkomen ... Is dit nou niet precies wat jij zoekt?

Lodge Sogno Sperduto, San Pantaleo in het noordoosten van Sardinië
Agriturismo Nurazzolas

Op afstand op het platteland van Villaputzu

Op dit landgoed heb je volop de ruimte. Naast het huis van de eigenaar en zijn gezin vind je op het terrein namelijk maar vier vakantieappartementen. Geen zin om boodschappen in te slaan voor het ontbijt? Geen probleem, Graziella vult namelijk regelmatig je koelkast aan met haar eigen boerderijproducten! In de omgeving vind je de stranden van Porto Corallo, Villaputzu en Muravera die zelfs tijdens de zomervakantie nauwelijks bezocht worden!

Agriturismo Nurazzolas in Villaputzu in het zuidoosten van Sardinië

Reizen naar Sardinië in coronatijd

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!