Beleef uniek Sardinië

Actuele Coronamaatregelen (COVID-19) en reizen naar Sardinië

Plan je een vakantie naar Sardinië en wil je graag weten welke Corona regels er precies van toepassing zijn? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet zodat jij in 2022 goed geïnformeerd naar Italië kunt reizen!

Vanaf 1 juni 2022 heb je voor je vakantie op Sardinië geen vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat meer nodig. Ook is het niet meer noodzakelijk om een inreisverklaring (Passenger Location Form) in te vullen. Een FFP2-mondkapje blijft tot 15.06.2022 uitsluitend verplicht in het openbaar vervoer, concertzalen en ziekenhuizen. In winkels en restaurants hoeft sinds half mei geen mondmasker meer te worden gedragen.

Dit is momenteel van toepassing

Het reisadvies voor Italië – en dus ook Sardinië - is groen. Je kunt dus met een gerust hart naar deze bestemming reizen. Wel dien je op dit moment nog rekening te houden met de volgende inreis- en coronamaatregelen:

Corona regels op Sardinië tot 15 juni 2022:
• Alle reizigers vanaf 6 jaar dienen in het bezit te zijn van een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve covidtest (sneltest niet ouder dan 48 uur). De basisvaccinatie heeft een geldigheidsduur van 9 maanden, in combinatie met de booster is er geen limiet. Een herstelbewijs is geldig gedurende 180 dagen.
• Zowel in het openbaar vervoer, vliegtuig en op de ferry dien je een FFP2-masker te dragen.

Wijzigingen Corona regels op Sardinië per 01 mei 2022:
• Een green pass is niet meer verplicht voor het betreden van restaurants, banken, musea, winkels (m.u.v. supermarkten), hotels etc.
• Het dragen van een mondkapje is niet verplicht in winkels, restaurants etc. wel in ziekenhuizen, bioscopen etc.

Regels per 15 juni 2022:
Volgens de berichtgevingen van 29 april 2022 zal per 15 juni de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer verdwijnen.

Het is niet meer noodzakelijk om inreisverklaring (Passenger Location Form) in te vullen.

Doordat wij ter plaatse aanwezig zijn hebben wij de meest actuele informatie voor je!

Heb je nog vragen over de situatie ter plaatse? Wil je graag meer informatie over de stand van zaken in de door jou geboekte accommodaties, bezienswaardigheden, excursies, hygiëneconcepten en eventuele andere zaken waar ter plaatse rekening mee dient te worden gehouden? Wij staan voor je klaar!

Onze hide-away tips: Echte pareltjes, voor ieder budget

Ver weg van de massa, een vakantie in je eigen rijk? Vooral in corona-tijden, waar afstand houden verplicht is, zit je op deze plekjes met volop ruimte helemaal goed! Ontdek een aantal van onze schitterende hide-aways op Sardinië!

Kleine bed and breakfast met zwembad nabij Arzachena

Een fijn toevluchtsoord te midden van het glooiende landschap van Arzachena is deze kleine B&B met slechts drie gastenkamers. Een mooi plekje als tijdens jouw vakantie wil gaan genieten van een rustig verblijf in de bergen op acceptabele afstand van de welbekende stranden aan de Costa Smeralda. Rust, volledige vrijheid en uitzicht over het pittoreske Arzachena in de bergen van San Pantaleo, vergezeld door een zachte zeebries staan hier centraal. Zoek je volledige ontspanning voor lichaam en geest? Verspreid over het terrein vind je diverse relaxhoekjes die ook zeer geschikt zijn om yoga-oefeningen uit te voeren.

B&B Dolce Luna, Arzachena - Noordoost Sardinië
Villa Santa Barbara

Mijn huis, mijn zwembad, mijn olijfgaard!

Een droomvilla op Sardinië! Villa Santa Barbara is gelegen op een enorm landgoed, niet ver van Alghero en Porto Torres vandaan. Om het losstaande huis heen, niets anders dan olijven! Ontspan bij het zwembad, op het terras, comfortabel in de grote woonkeuken: Villa Santa Barbara biedt de juiste ingrediënten om met het hele gezin ver weg van de massa vakantie te vieren.

Villa Santa Barbara in noordwest Sardinië

... en rondom gewoon helemaal niets

Een huis bestaande uit twee appartementen, eromheen alleen olijfbomen en een Middellandse Zee vegetatie, buiten de drukte van het stadje Cala Gonone. Als je beide appartementen huurt, kunnen hier maximaal tien personen een heerlijk rustige vakantie beleven - tenzij je elkaar op het terras ontmoet voor een aperitivo!

Casa Pedra, Cala Gonone - Oost-Sardinië
Stazzo Cugara

Accommodatie in finca-stijl in het eenzame noorden

In het noorden van het eiland bieden wij drie voormalige herderswoningen aan, waar slechts zeven appartementen in zijn ondergebracht, die samen een groot zwembad delen. Je kunt het vergelijken met een accommodatie in finca-stijl, alleen worden deze op Sardinië Stazzo Gallurese genoemd. De Stazzo La Cugara is een prachtige vakantiebestemming voor wie in het binnenland wil verblijven maar niet al te ver weg van de eindeloze stranden als Vignola Mare, Badesi en Valledoria, waar het zelfs in het hoogseizoen niet overvol is.

Stazzo La Cugara, Vignola - Noord-Sardinië
Lodge Sogno Sperduto

Hideaway lodge midden in de bergen van San Pantaleo

Ervaar vanuit dit geweldige huis de weelderige natuur van Sardinië, de betoverende geur van mediterrane kruiden, een zachte bries die vanaf zee waait en glinsterende zonnestralen die tussen de bladeren van de knoestige steeneiken doorkomen ... Is dit nou niet precies wat jij zoekt?

Lodge Sogno Sperduto, San Pantaleo in het noordoosten van Sardinië
Agriturismo Nurazzolas

Op afstand op het platteland van Villaputzu

Op dit landgoed heb je volop de ruimte. Naast het huis van de eigenaar en zijn gezin vind je op het terrein namelijk maar vier vakantieappartementen. Geen zin om boodschappen in te slaan voor het ontbijt? Geen probleem, Graziella vult namelijk regelmatig je koelkast aan met haar eigen boerderijproducten! In de omgeving vind je de stranden van Porto Corallo, Villaputzu en Muravera die zelfs tijdens de zomervakantie nauwelijks bezocht worden!

Agriturismo Nurazzolas in Villaputzu in het zuidoosten van Sardinië

Reizen naar Sardinië in coronatijd

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK