Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Belangrijke informatie over de coronamaatregelen (COVID-19) en reizen naar Sardinië

Reis veilig naar Sardinië - hier informeren we je over de momenteel geldende regels, de ervaringen van vorig jaar en wat je te wachten staat op Sardinië in 2021.
En mocht je al uitkijken naar je eerst volgende vakantie, boek gerust want dankzij onze flexibele reisvoorwaarden kun je de meeste accommodaties en rondreizen tot kort voor aankomst omboeken of zelfs kosteloos annuleren.

Zo was het in 2020

Italië heropende in juni 2020 de grenzen en sinds juli 2020 was het ook weer mogelijk om naar Sardinië te vliegen. Burgers vanuit de Europese Unie en het Schengengebied konden naar Italië afreizen zonder quarantainevoorschriften. Sardinië zelf werd, anders dan het Italiaanse vasteland, slechts marginaal getroffen door de coronapandemie waarschijnlijk doordat er in de wintermaanden nauwelijks van en naar het eiland wordt gereisd en Italië sinds maart al gelijk strikte uitreisbeperkingen voor het hele land hanteerde. Deze strenge maatregelen werden per mei 2020 geleidelijk aan opgeheven.

Nadat de grenzen in de zomer weer werden geopend en Sardinië de bestemming werd voor talrijke vakantiegangers, ontstonden ook enkele Coronahaarden op het eiland. De meeste besmettingen werden opgelopen in discotheken, tijdens dorps- en familiefeesten, binnen kleine gemeenschappen in het binnenland en in een resort op een klein eilandje voor de kust van Sardinië.
Er werd een nieuwe maatregel getroffen; iedereen diende bij aankomst over een negatieve coronatest te beschikken. In heel Italië was het verplicht om een masker te dragen in openbare ruimtes en kleinere gesloten ruimtes zoals bij de receptie in een hotel, in de supermarkt en op de veerboot waar de afstandsregel van 1 meter niet kon worden nageleefd.

Dit is momenteel van toepassing

Voor Sardinië gelden sinds 8 maart 2021 strengere inreisregels om het positieve verloop van de pandemie op het eiland niet in gevaar te brengen. Op de luchthavens en bij aankomst in de haven op het eiland kan worden gevraagd naar:

• Bewijs van een coronavaccinatie OF een negatieve coronatest (sneltest is voldoende) die niet ouder mag zijn dan 48 uur

Daarnaast is een online registratie via deze link verplicht.
Houd ook bij terugkeer naar je thuisland rekening met eventuele Corona-toegangsregels die van toepassing zijn.

Gedurende de eerste maanden van 2021 geldt in heel Italië een gedeeltelijke lockdown. In de strijd tegen de heropleving van de coronacijfers maakt Italië gebruik van vier verschillende kleuren die de risicozones aangeven. Per regio geldt een kleur. Voor Sardinië geldt geen avondklok, voor diverse delen van Italië wel.

Witte zone (Zona Bianca):Sardinië bevindt zich in deze zone
In regio's met een laag infectierisico, zoals in heel Italië, ben je binnen verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast geldt zowel binnen als buiten de afstandsregel van 1 meter, maar alle andere beperkingen, zoals uitgangsbeperkingen, worden opgeheven. Winkels, restaurants, sportfaciliteiten en theaters mogen onbeperkt openen.

Gele Zone (Zona Gialla):
Voor regio’s behorende tot de “gele zone” mogen restaurants en bars openen tot 22.00 uur ’s avonds. Wel geldt de regel dat je met maximaal vier personen aan tafel mag. Alle winkels zijn zoals gewoonlijk tot 20.00 uur geopend en ook musea mogen bezoekers ontvangen. Fitnesscentra, zwembaden, theaters en bioscopen blijven gesloten.

Oranje Zone (Zona Arancione):
Voor “oranje zones” met een verhoogd besmettingsrisico geldt dat je je vanuit je woonplaats mag verplaatsen echter binnen een straal van maximaal 30 kilometer en alleen naar plaatsen met minder dan 5.000 inwoners. Provinciehoofdsteden mogen niet bezocht worden. Horecagelegenheden bieden alleen take-away service, alle winkels en supermarkten zijn open. Alleen voor winkels die zich in een winkelcentra bevinden geldt een verplichte sluiting gedurende het weekend.

Rode Zone (Zona Rossa):
Voor de rode zones geldt 1 regel: blijf thuis. De regel mag alleen “overtreden” worden voor noodzakelijke dingen als een bezoek aan de supermarkt, de dokter, tandarts of voor werk. Markten, bars en restaurants blijven gesloten. Bovendien zijn sportactiviteiten in rode zones beperkt tot uitsluitend sporten op eigen gelegenheid in de directe omgeving van de eigen woning.

Wij zijn ervan overtuigd dat je in alle veiligheid een vakantie op Sardinië door kunt brengen. Dit zijn onze redenen:

1. Veilig transport en hygiëne in de accommodaties
Vanwege de corona-crisis zijn veiligheids- en hygiëneconcepten ontwikkeld voor vliegtuigen en veerboten en zo dienen ook onze accommodaties, hotels, agriturismi en vakantiehuizen, evenals appartementencomplexen zich aan de Europese en nationale voorwaarden te houden. De Sarden doen er alles aan om zowel vakantiegangers, eilandbewoners als het personeel in de dienstverlenende bedrijven een veilige vakantie op Sardinië te kunnen bezorgen. Dit omvat een 1 meter afstandsregel waarbij je in ruimtes binnen – denk hier bij aan winkels en supermarkten - verplicht een mondkapje dient te dragen. Het dragen van een mondkapje buiten is aanbevolen maar is niet verplicht mits 1 meter afstand gehouden wordt. Veel van onze partners bieden online incheckmogelijkheden en zullen dit jaar in plaats van een (ontbijt-)buffet alles aan tafel serveren. Alle kamers worden regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd en desinfectiegels worden gratis verstrekt. De zwembaden zijn open en - conform coronamaatregelen - moeten ook ligbedden regelmatig gedesinfecteerd worden.

2. Beleef Sardinië, zonder risico's
Een vakantie op Sardinië doorbrengen in is anders dan normaal maar dit geldt eigenlijk voor alle vakantiebestemmingen over de hele wereld. In juni gaan alle attracties op het eiland weer open en het openbaar vervoer rijdt gewoon. Restaurants en strandbars zijn al geopend. Voor deze laatste twee activiteiten geldt de afstandsregel van 1 meter waarbij je op het terras geen mondkapje hoeft te dragen. Momenteel is het nog niet duidelijk of, en onder welke voorwaarden, disco's, openbare evenementen en concerten mogelijk zullen zijn. Openbaar vervoer rijdt gewoon o - in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen. Uiteraard wordt ook bij de autoverhuurstations extra aandacht besteed aan de naleving van de afstandsregels en dien de 1 meter afstand niet kan worden gegarandeerd dien je een mondkapje te dragen. Heb je een Sunny Car met express service geboekt vergeet dan niet om voor vertrek je gegevens online in te vullen, dit scheelt wachten bij aankomst.

3. Wees vrij - en zeker!
Voor Sardinië gelden geen regionale of provinciale grensbeperkingen. Dat wil dus ook zeggen dat indien je een rondreis geboekt hebt, je gewoon in volledige vrijheid over het eiland kunt reizen wel rekening houdende met de eerder genoemde coronamaatregelen. Een team van experts volgt uiteraard samen met de diverse gezondheidsinstanties het verloop van eventuele corona-infecties op het eiland.
De stranden op het eiland zijn allen toegankelijk, alleen op bijzonder populaire en kleine stranden kan het aantal bezoekers door de autoriteiten worden beperkt om zo de afstandsregel te kunnen garanderen. Zoals ook al de afgelopen jaren van toepassing was kan op een klein aantal stranden enkele euro’s entree gevraagd worden. Uiteraard verwachten wij door de crisis ten opzichte van andere jaren, komend seizoen veel minder toeristen. De kans is dan ook groot dat je ook in het hoogseizoen geen overvolle stranden aan zult treffen.

4. Doordat wij ter plaatse aanwezig zijn hebben wij de meest actuele informatie voor je
Heb je nog vragen over de situatie ter plaatse? Wil je graag meer informatie over de stand van zaken in de door jou geboekte accommodaties, bezienswaardigheden, excursies, hygiëneconcepten en eventuele andere zaken waar ter plaatse rekening mee dient te worden gehouden? Wij staan voor je klaar!

Onze hide-away tips: Echte pareltjes, voor ieder budget

Ver weg van de massa, een vakantie in je eigen rijk? Vooral in corona-tijden, waar afstand houden verplicht is, zit je op deze plekjes met volop ruimte helemaal goed! Ontdek een aantal van onze schitterende hide-aways op Sardinië!

Kleine bed and breakfast met zwembad nabij Arzachena

Een fijn toevluchtsoord te midden van het glooiende landschap van Arzachena is deze kleine B&B met slechts drie gastenkamers. Een mooi plekje als tijdens jouw vakantie wil gaan genieten van een rustig verblijf in de bergen op acceptabele afstand van de welbekende stranden aan de Costa Smeralda. Rust, volledige vrijheid en uitzicht over het pittoreske Arzachena in de bergen van San Pantaleo, vergezeld door een zachte zeebries staan hier centraal. Zoek je volledige ontspanning voor lichaam en geest? Verspreid over het terrein vind je diverse relaxhoekjes die ook zeer geschikt zijn om yoga-oefeningen uit te voeren.

B&B Dolce Luna, Arzachena - Noordoost Sardinië
Villa Santa Barbara

Mijn huis, mijn zwembad, mijn olijfgaard!

Een droomvilla op Sardinië! Villa Santa Barbara is gelegen op een enorm landgoed, niet ver van Alghero en Porto Torres vandaan. Om het losstaande huis heen, niets anders dan olijven! Ontspan bij het zwembad, op het terras, comfortabel in de grote woonkeuken: Villa Santa Barbara biedt de juiste ingrediënten om met het hele gezin ver weg van de massa vakantie te vieren.

Villa Santa Barbara in noordwest Sardinië

... en rondom gewoon helemaal niets

Een huis bestaande uit twee appartementen, eromheen alleen olijfbomen en een Middellandse Zee vegetatie, buiten de drukte van het stadje Cala Gonone. Als je beide appartementen huurt, kunnen hier maximaal tien personen een heerlijk rustige vakantie beleven - tenzij je elkaar op het terras ontmoet voor een aperitivo!

Casa Pedra, Cala Gonone - Oost-Sardinië
Stazzo Cugara

Accommodatie in finca-stijl in het eenzame noorden

In het noorden van het eiland bieden wij drie voormalige herderswoningen aan, waar slechts zeven appartementen in zijn ondergebracht, die samen een groot zwembad delen. Je kunt het vergelijken met een accommodatie in finca-stijl, alleen worden deze op Sardinië Stazzo Gallurese genoemd. De Stazzo La Cugara is een prachtige vakantiebestemming voor wie in het binnenland wil verblijven maar niet al te ver weg van de eindeloze stranden als Vignola Mare, Badesi en Valledoria, waar het zelfs in het hoogseizoen niet overvol is.

Stazzo La Cugara, Vignola - Noord-Sardinië
Lodge Sogno Sperduto

Hideaway lodge midden in de bergen van San Pantaleo

Ervaar vanuit dit geweldige huis de weelderige natuur van Sardinië, de betoverende geur van mediterrane kruiden, een zachte bries die vanaf zee waait en glinsterende zonnestralen die tussen de bladeren van de knoestige steeneiken doorkomen ... Is dit nou niet precies wat jij zoekt?

Lodge Sogno Sperduto, San Pantaleo in het noordoosten van Sardinië
Agriturismo Nurazzolas

Op afstand op het platteland van Villaputzu

Op dit landgoed heb je volop de ruimte. Naast het huis van de eigenaar en zijn gezin vind je op het terrein namelijk maar vier vakantieappartementen. Geen zin om boodschappen in te slaan voor het ontbijt? Geen probleem, Graziella vult namelijk regelmatig je koelkast aan met haar eigen boerderijproducten! In de omgeving vind je de stranden van Porto Corallo, Villaputzu en Muravera die zelfs tijdens de zomervakantie nauwelijks bezocht worden!

Agriturismo Nurazzolas in Villaputzu in het zuidoosten van Sardinië

Reizen naar Sardinië in coronatijd

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!