Beleef uniek Sardinië

Korte tour Costa Smeralda vanuit Grande Pevero

Deze korte wandeling neemt je mee naar een van de meest gevarieerde en mooiste uithoeken van de Costa Smeralda. Een prachtige etappe ook voor dagjesmensen die verblijven aan de meest beroemde kuststrook van Sardinië.

Maar het Grande Pevero strand biedt niet alleen een strandgevoel , maar ook een van de mooiste korte Costa Smeralda wandeling die hier begint en bijzonder geschikt is om te doen in het voor het laagseizoen van oktober tot mei. Volg de borden naar Piccolo Pevero en park . Vanaf hier leidt een pad naar het oosten langs een villanederzetting.

De rest van de weg leidt over het strand, dat aan de andere kant van de baai overgaat in helderwitte zandduinen, waarin oude jeneverbes- en gaspeldoornstruiken groeien. Een nauwelijks zichtbaar, zo niet bewegwijzerd pad door de duinen leidt bergopwaarts. Onderweg is er een korte omweg richting "Madonna dello Speronello". Een pad leidt naar het kleine Madonna-heiligdom aan de linkerkant, aan de rechterkant is er een kleine baai waar in de zomermaanden een afgelegen strandbar met een eigen aanlegsteiger en ligstoelen is opgesteld. Terug op het hoofdpad gaat het over een bergtop over ruige onverharde wegen naar Romazzino, het beroemde luxe hotel aan de Costa Smeralda .

Aangekomen op de oprit van het hotel, ga je na een paar honderd meter bij een slagboom rechtsaf over een helikopterplatform naar het startpunt. Reken op ongeveer twee uur wandelen voor deze tour zonder strand- en zwem stops.
Timo

Plan je wandelvakantie op Sardinië met Sardinia4all!

Wat is de beste accommodatie, waar ligt het mooiste strand, wat is de beste reisbestemming op het eiland voor een actieve vakantie? Vraag het ons - wij weten precies waar je moet zijn op Sardinië!

Timo
Sardinia4all

Kort circuit Costa Smeralda op de Grande Pevero

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK