Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Wandelen op Sardinië: Een panoramische wandelroute in de Gallura

Sardinië is een verrassend en gevarieerd eiland. Je vindt er een prachtige kustlijn met een helderblauwe zee maar ook een ruig en ongerept binnenland met schitterende wandelroutes door natuurparken. Vandaag neemt Sardinia4all je mee naar een mooi wandelgebied in het noorden van Sardinië; Monte Pino. Wandel je mee?
Deze wandelroute over de panoramische paden van de Gallura-streek is een aanrader! Het standaard parcours is vrij eenvoudig en ook met kinderen of viervoeters goed te doen. Wil je de wandelroute uitbreiden dan kan dit ook. Onderweg tref je meerdere afslagen om de wandeling eenvoudig te verlengen.

Vanuit het boshuis op bospaden rond Monte Pino

Vanuit het boshuis volgen we het wandelpad - langs een heilig standbeeld van Maria - omhoog. Met steile bochten en langs prachtig gevormde granietrotsen ga je langzaam aan bergopwaarts waarbij je onderweg zult genieten van een geweldig uitzicht. Bij de eerste splitsing vervolg je de route rechtdoor naar het uitkijkpunt van Monte Pino. Vanaf dit punt heb je een spectaculair panorama over het Limbara-gebergte tot aan de Costa Smeralda en van de baaien aan Golfo di Marinella tot aan de rotsachtige rug van het eiland Tavolora.

Zeldzame dennenbomen

Terug naar de hoofdweg wandel je verder in oostelijke richting dwars door het dennenbos. Zeldzaam op deze hoogte in Sardinië zijn de zeeden - een boom uit de dennenfamilie (ofwel conifeer uit het Middellandse zeegebied). Hier tref je enkele mooie exemplaren aan. Deze bomen gaven overigens ook de naam Monte Pino aan dit berglandschap. Het pad leidt langzaam omlaag naar het startpunt. Je dient op de splitsing rechts aan te houden. Volg het bospad verder langs de helling van de Roccia dell'Elefante - een indrukwekkend granietformatie waarbij de vorm met een beetje fantasie doet denken aan een olifant. Ook hier is het uitzicht over de vruchtbare vlaktes van Olbia gewoonweg schitterend. Het wandelpad brengt je uiteindelijk weer terug naar de in/uitgang, direct onder het boshuisje.

Onze tips

• Eenvoudige wandeling, ook geschikt voor kids en viervoeters
• Ongemarkeerde wandelroute
• Duur ca. 2 uur
• Picknickplaatsen aanwezig
• Vergeet niet om voldoende water mee te nemen voor onderweg
Timo

Plan je wandelrreis op Sardinië met Sardinia4all!

Wat is de juiste accommodatie, het beste strand, wat is de juiste kamer voor je buitenvrienden? Vraag het ons - We weten waar dat Wandelgeluk wacht op je.

Timo
Sardinia4all

Wanderung am Monte Pino - Olbia, Sardinien

Wandelen in het bos van Monte Pino hoog boven Olbia

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!