Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Wandelvakantie Sardinië: Van de bergen naar de zee

Je wandelt vanuit de zwarte bergen van Montiferru naar het schiereiland van Sinis en de zee. Montiferru is een basaltgebied dat bekend staat om de groene bossen en het lokale gestoofde rundvlees. De Sinis is een natuurreservaat met meren en moerasgebieden waar duizenden roze flamingo's en een schat aan andere vogels leven. Hier vind je het traditionele vissersdorp Cabras, bekend van de bottarga (kuit) die in veel Sardische gerechten verwerkt wordt. We hebben aantal zeer charmante accommodaties in deze regio gevonden om deze wandelvakantie onvergetelijk te maken.

Montiferru gebergte
Sinis schiereiland
Visserdorpjes Putzu Idu en Cabras
Charmante accommodaties

Dag 1: Aankomst in Santu Lussurgiu

Aankomst in Santu Lussurgiu en overnachting in Antica Dimora del Gruccione, inclusief ontbijt.

Dag 2: Santu Lussurgiu-San Leonardo (12km/4uur)

Vandaag wandel je over verschillende wegen en paden naar de waterbron van San Leonardo de Siete Fuentes. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten. Bij de waterbron kun je rondkijken in het heilzame bronnendorp. Bezoek het Romaanse kerkje uit de 12e eeuw dat behoorde tot de Ridders van St. John of Jerusalem. Zij streken hier neer en bouwden een hospitaal en twee kloosters. Het dorpje is omgeven door dichte bossen van eiken en kurkeiken op de zuidoostelijke hellingen van Montiferru, op zo'n 700 m boven zeeniveau, waar je mooie wandelingen kunt maken in een aangenaam, schaduwrijk bos met kleine poelen en beekjes die komen uit de bronnen. Via paden en karrensporen loop je terug naar Santu Lussurgiu. Loop hier door de nauwe (autovrije) straatjes en ga je terug in de tijd. Daarna loop je door naar het zuiden van het dorp. Als je naar de top van de heuvel loopt kom je uit bij het witte Christusbeeld. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over Santu Lussurgiu en de bergen van de Montiferru. Een leuke tip? Eet 's avonds mee in het huiskamer restaurant Pizzeria del Convento. Je schuift gezellig aan bij andere gasten in de kleine huiskamer met open haard om het dagmenu of een pizza te eten. Overnachting in Antica Dimora del Gruccione, inclusief ontbijt.

Dag 3: Santu Lussurgiu–Santa Caterina di Pittinuri (22km/7uur)

Vanuit het hoger gelegens Santu Lussurgiu wandel je vandaag naar het aan zee gelegen Santa Caterina di Pittinuri. Je doorkruist eikenbossen, olijfboomgaarden en rustige weilanden. Een paar kilometer buiten het dorp Santu Lussurgiu ligt de waterval van Istrampu de Sos Molinos. Loop iets van de weg af en je wandelt over onverharde paden en trappen naar deze prachtige plek met een overweldigende natuur. Een fotogenieke plek! Vind je dit te veel kilometers voor deze dag dan kun je de waterval ook bezoeken op dag 2 nadat je door Santu Lussurgiu bent gewandeld. Voorbij het witte Christusbeeld is nog maar 3 kilometer wandelen en vind je de waterval ten zuiden van Santu Lussurgiu. Je overnacht in Hotel La Baja met uitzicht over de baai, inclusief ontbijt

Dag 4: Santa Caterina di Pittinuri–Putzu Idu (16km/5uur)

In de ochtend kun je lekker naar het strand of je maakt een optionele wandeling naar de S'Archittu bekend vanwege de prachtige baai en de natuurlijke brug. Ook hier kun je weer mooie foto's maken en genieten van de ruige westkust. Daarna heb je een transfer naar de lagune van Is Benas, de thuisbasis van grote kolonies grijze reigers en roze flamingo's. Een mooi pad langs de kalkstenen klif gaat richting het strand van Su Pallosu en Capo Mannu, met de vuurtoren en de oude Spaanse wachttorens. Je wandelt vervolgens door naar de badplaatsje Putzu Idu, dat een populaire plek is om te zeilen en surfen. Je overnacht in Hotel Raffael inclusief ontbijt.

Dag 5: Putzu Idu–San Salvatore Sinis (20km/5,5uur)

Vandaag wandel je langs de kliffen van Su Tingiosu, hier vind je 6 kilometer aan kalksteen vol met vogelnesten. De kliffen eindigen bij de prachtige kwartsstranden van Is Arutas en Marmi Ermi. Deze stranden hebben kleine kwartskorrels in mooie kleuren die veel op rijstkorrels lijken. De stranden zijn inmiddels tot beschermd gebied verklaard. Na de stranden wandel je het achterland in langs artisjok-en tarwevelden op weg naar San Salvatore di Sinis. Dit plaatsje is bekend vanwege de kerk die gebouwd is op een hypogeum. Dit verlaten dorpje lijkt zo uit een spaghetti western van Sergio Leone te komen. Je overnacht hier in het charmante hotel Sa Pedrera inclusief ontbijt.

Dag 6: Tharros en Capo San Marco(17km/4,5uur)

Een wandeling langs velden, akkers en de lagune van San Giovanni door naar de archeologische site van Tharros, die dateert uit de 8e eeuw voor Christus, en het smalle schiereiland Capo San Marco. Bezoek de oude Basilica Paleocristiana di San Giovanni di Sinis die dateert uit 470 n.Chr. Vanuit hier wandel je over het belangrijkste toeristenpad richting de site van Tharros. Na een bezoek aan deze opgravingen kun je wat drinken bij het café en de ronde over het schiereiland van Capo San Marco lopen. Op de terugreis kun je een stop maken bij een van de stranden om een paar uurtjes op het strand door te brengen. Overnachting in Hotel Sa Pedrera inclusief ontbijt.

Dag 7: San Salvatore Sinis–Cabras (18km/5uur)

Je wandelt van San Salvatore di Sinis naar het vissersdorp Cabras. Het dorp is voornamelijk bekend vanwege de Bottarga. Dit is een echte Sardische specialiteit: gezouten eitjes (kuit) van de harder, die tussen houten planken geperst worden om vervolgens op een koele, luchtige plaats te drogen. De bottarga wordt in plakjes geserveerd op geroosterd brood of geraspt over pastagerechten samen met olijfolie en knoflook. Tijdens deze route wandel je langs artisjokvelden, Vernaccia-wijngaarden, olijfboomgaarden. Lunch niet te lang in Cabras want in de middag wandel je naar de lagune om vogels te spotten bij het moeras van Pauli'e Sali, een beschermd gebied met immens aantal vogels (waaronder beschermde vogelsoorten).
Bij Cabras vind je zowel zout als zoet water. Dit trekt heel veel verschillende vogelsoorten aan en daarmee is Cabras een paradijs voor vogelliefhebbers. Het zoetwatergebied, inclusief moeras, beslaat meer dan 2000 hectare. Na de wandeling kun je bijvoorbeeld een wijnproeverij doen bij het wijnhuis van Contini dat in het centrum van het dorp is gelegen of loop door naar het strand om een drankje te gaan doen in een van de strandtentjes. Je overnacht in het gezellige Hotel Villa Canu inclusief ontbijt.

Dag 8: einde van je wandelvakantie

Na het ontbijt eindigt je wandelvakantie. Optioneel transfer terug naar Santu Lussurggiu naar je (huur)auto.

Hotel La Baja

Bovenop een klip in Santa Caterina di Pittinuri is hotel La Baja gevestigd. Dit verzorgde hotelletje met zwembad ligt aan de westkust tussen Bosa en Oristano. Je overnacht vlak bij het strand in een omgeving ver weg van de massa. Een fijne bestemming voor een rustig verblijf op Sardinië.

Meer over Hotel La Baja

Hotel Raffael

Raffael hotel is een klein 4 sterren hotel met zwembad aan de westkust van Sardinië. Rustig gelegen in een ongerept natuurschoon en vlakbij het strand vormt Hotel Raffael ook een perfecte uitvalsbasis voor het maken van excursies en het beoefenen van watersporten.

Meer over Hotel Raffael

Hotel Sa Pedrera

In het vissersplaatsje Cabras aan de westkust van Sardinië ligt het 3-sterren hotel Sa Pedrera. In deze kleine en comfortabele accommodatie kun je in alle rust genieten van een vakantie in een nog vrij onbekende streek van het eiland.

Meer over Hotel Sa Pedrera

Villa Canu

Hotel Villa Canu is gevestigd in een statig huis in Cabras, aan de westkust van Sardinië. Het knusse en kleinschalige familiehotel heeft nette kamers en een heerlijk zwembad. Op steenworp afstand van het hotelletje bevindt zich het uitmuntende restaurant Il Caminetto, eveneens gerund door de familie Canu. Zeker een mooie uitvalsbasis als je Cabras, Oristano, Tharros en schitterende kwartsstranden als Is Arutas wil bezoeken!

Meer over Hotel Villa Canu
Tarieven
De tarieven zijn per persoon per arrangement
Aankomst: zaterdag (maar je kunt ook dagelijks beginnen)
Plaats van aanvang van de rondreis: Santu Lussurgiu (westkust)

Bij de prijs inbegrepen:
• Overnachtingen: 7 overnachtingen met ontbijt (hotels zijn onder voorbehoud)
• Kamertype: Standaard kamer
• Verzorging: logies & ontbijt
• Bagage transport tussen de accommodaties (maximaal 2 stuks per persoon)
• Welkomstbriefing in het Engels met uitleg over je wandelvakantie en verstrekken van de route en kaarten
• Transfer aan het begin van dag 2 en 3
• Telefonische assistentie
• Een handige Travelguide met tips en leuke weetjes

Facultatieve kosten (niet verplicht):
• Transfer van Cabras naar Santu Lussurgiu aan het einde van je wandelreis € 47,50 per persoon

Toeslagen:
• Start tour niet op een zaterdag € 69 per persoon

Ter plaatse te betalen:
• Lokale belastingen (ongeveer € 10)
• Toegang tot musea en archeologische sites
8-daagse wandelvakantie: Van de bergen naar de zee
Reviews: 0