Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Agriturismo Fighezia, Fluminimaggiore - Sardinië

Als je overnacht in een agriturismo op Sardinië, dan ervaar je het échte Sardinië-gevoel. Agriturismo Fighezia is zo’n schitterend vakantieplekje in het westen, ver weg van de massa. Je overnacht op het platteland bij een Sardische familie en je kunt er heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht over zee.

Over de accommodatie

In het jaar 2000 is de droom van Francesco werkelijkheid geworden. Hij opende de deuren van deze agriturismo met het idee vakantiegangers kennis te laten maken met het andere Sardinië en volop te laten genieten van rust, strand en natuur. Op het land van de boerderij verbouwd de familie groenten en fruit en ze maken honing. Daarnaast wordt samengewerkt met fokkers van schapen, geiten en varkens die op het landgoed van Fighezia hun dieren houden. Agriturismo Fighezia bestaat uit vier afzonderlijke gebouwen op een kleine 50 meter van elkaar vandaan. Deze zijn zo gerangschikt dat je een mooi uitzicht hebt over de bergen en zee.

Kamers

Agriturismo Fighezia heeft comfortabele kamers geschikt voor twee tot drie personen. Iedere kamer wordt om de 5 dagen opgemaakt en heeft een eigen badkamer en is voorzien van Wi-Fi, airconditioning, een ventilator en een hoekje uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker en koelkastje. Het ontbijt bereid je zelf met de ontbijtproducten van de accommodatie. Uniek is de eigen veranda met zeezicht waar je lekker kunt wegdromen. Daarnaast is er ook een twee- en een vier-persoonsappartement, ieder met een keukentje

Activiteiten

Vanuit Fighezia bereik je met de auto gemakkelijk het strand van Portixeddu. Ontdek daarnaast ook zeker de stranden Capo Pecora, Scivu en Cala Domestica! In deze zuidwestelijke provincie van Sardinië zal je zelfs in juli en augustus geen overvolle stranden aantreffen. Naast relaxen aan zee kun je in deze omgeving rijk aan verlaten steenkoolmijnen ook je vakantie actief doorbrengen. Landinwaarts is het bergachtig. Je vindt er de hoogste top, de Monte Linas, waar je prachtige wandelingen kunt maken of mountainbiken. Je treft er talloze paden aan maar ook kloven, watervalletjes, bossen en grotten waaronder meest bekende grot; Su Mannau. Op korte afstand van Fighezia bevindt zich een manege en kun je indien gewenst paardrijden. Archeologisch hoogtepunten in de omgeving zijn het reuzegraf in Capo Pecora, de nuraghe nabij Scivu en de Punische tempel van Antas. Gewoonweg uniek te noemen is de kustroute vanuit Fluminimaggiore langs Buggerru, Massua, Nebida en het kalksteen eilandje Pan di Zucchero. Ook een bezoekje aan de zuidelijke eilandjes van Sardinië, Isola San Pietro en Sant’Antioco, zijn de moeite waard.

Uniek vakantieplekje voor...

Zoek jij een bijzonder en kleinschalig plekje voor jouw vakantie in Sardinië waar je volledig kunt ontspannen ver weg van drukke vakantieoorden? Dan is een verblijf in de kleinschalige agriturismo Fighezia voor jou weggelegd!
Zwembad: Nee
Wi-Fi: Ja
Strand: 4,5 km.
Dorp: 4,5 km.


Foto's

agriturismo-fighezia-fluminimaggiore-sardinie.jpg
vakantie-sardinie-in-agriturismo.jpg
agriturismo-sardinie-vlakbij-zee (1).jpg
agriturismo-sardinie-vlakbij-zee (2).jpg
agriturismo-fighezia-zuidwest-sardinie.png
agriturismo-sardinie-fighezia-agriturismo.png
fighezia-agriturismo-sardinie (1).jpg
fighezia-agriturismo-sardinie (2).jpg
agriturismo-fighezia-fluminimaggiore-sardinie.jpg
vakantie-sardinie-in-agriturismo.jpg
agriturismo-sardinie-vlakbij-zee (1).jpg
agriturismo-sardinie-vlakbij-zee (2).jpg
agriturismo-fighezia-zuidwest-sardinie.png
agriturismo-sardinie-fighezia-agriturismo.png
fighezia-agriturismo-sardinie (1).jpg
fighezia-agriturismo-sardinie (2).jpg

De ligging van Agriturismo Fighezia op Sardinië

Fluminimaggiore

Deze nog door het toerisme geheel te ontdekken streek wordt gekenmerkt door een zeer groen landschap, oude mijnen, ruige klippen en mooie zandstranden. Ook gedurende de drukke zomermaanden kun je hier nog volop genieten van rust en stilte. Vanaf de landtong Capo Pecora heb je een prachtig zicht op de kuststrook. Ook de lokaliteit Portixeddu op 9 kilometer afstand behoort tot de lokaliteit Fluminimaggiore.
Lokaliteit Portixeddu in Sardinië

Ontdek de provincie Carbonia-Iglesias in Zuidwest-Sardinië

In het zuidwesten van Sardinië bevindt zich de provincie Carbonia-Iglesias. Toeristisch gezien is deze streek niet erg ontwikkeld, met uitzondering van de zuidelijke eilanden. Toch heeft ook deze provincie enkele bijzondere aspecten die je nergens anders op het eiland kunt vinden. Volg de sporen naar de mijnen, geniet van de schitterende grillige kuststrook en beleef culinaire hoogtepunten zoals de overheerlijke tonijngerechten op de zuidelijke eilanden.
Lees meer
Tarieven
De tarieven zijn per nacht per kamer incl. ontbijtproducten op de kamer of per appartement zonder ontbijt
Aankomst: dagelijks
Minimaal verblijf: 2 nachten

Bijkomende kosten ter plaatse (alleen voor de appartementen):
• Eindschoonmaak: € 30

Extra opties (niet verplicht):
• Kinderbedje: € 10 per nacht
• Wasmachine: € 5 per wasbeurt
• Kamerschoonmaak: € 10 per keer
Agriturismo Fighezia
Reviews: 2
6.5

Prima, heerlijk veel ruimte en een fantastisch uitzicht!

7.0
Martin van der Voort (NL)

Prachtig uitzicht, vriendelijke eigenaars maar erg basic

6.0
P de Clercq (BE)