Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Casa La Nassa di Porto Alabe, Tresnuraghes - Sardinië

Klein maar fijn rijtjeshuis aan zee! Het strand ligt op slechts een paar meter afstand en als bonus is de unieke zonsondergang vanaf het terras elke avond te zien! Het kleine, rustige strandvakantieoord Porto Alabe in het westen van Sardinië biedt van Pasen tot oktober restaurants en een kleine supermarkt.

Over de accommodatie

Dit kleine maar leuke geschakelde appartement heeft alles wat je nodig hebt voor een vakantie: een woon- en eetkamer met een eenvoudige kitchenette en een slaapbank, een aparte slaapkamer met tweepersoonsbed en een terras - en wat een terras! Als je niet elke avond de zon onder wilt zien gaan boven de Middellandse Zee, dan bereid je iets voor op de grill aan de achterkant van het huis. Een paar treden leiden naar het strand op ongeveer 400 meter, dat niet alleen populair is bij gezinnen vanwege de beschutte ligging.

Activiteiten

Het veelkleurige, grofkorrelige, brede zandstrand van Porto Alabe wordt omlijst door rotspartijen en wilde zeelelies en vetplanten groeien op het okerkleurige zand. En daarbij het azuurblauwe en smaragdgroene glinsterende water - gewoonweg prachtig! Omdat de baai beschut ligt is er zelden harde wind, hierdoor is het populair bij gezinnen met kinderen, ook al loopt het strand niet geleidelijk af in zee. Vooral in de winter kan het gebeuren dat dood zeewier door de wind en golven wordt aangespoeld en daar blijft liggen. De Neptunusgrassen zijn geen algen, maar een fundamenteel onderdeel van een natuurlijk strand.
Een mooie kustwandeling start vanuit Porto Alabe, dus direct vanuit het vakantiehuis. Vanaf de parkeerplaats kun je naar het zuiden en smal pad op langs de kust, na ongeveer 10 minuten kom je bij een kleine baai en kun je direct boven de kliffen verder naar de Torre Columbargia-toren.
Afgezien van een café, restaurant en pizzeria en een winkel op de hoek heeft Porto Alabe zelf niet veel te bieden - en dat is maar goed ook, want als je hier op vakantie bent, wil je ver weg van de drukte en heerlijk ontspannen.
Als je het af en toe gezellig vindt, maak dan een uitstapje naar Bosa. In de levendige stad aan de rivier de Temo zijn velen elke avond altijd op de been voor een "Passeggiata" en is er in het weekend altijd wel iets te vieren - Bosa is het kleine stadje met de meeste festivals en evenementen op het eiland.

Uniek vakantieplekje voor...

Als je op zoek bent naar een rustige vakantie aan zee, dan bent je hier op de juiste plek! Ideaal voor stellen en kleine gezinnen die van rust en buiten de gebaande paden houden.

Faciliteiten in de accommodatie:
• Tuinterras met barbecue
• Woon- en e...
Lees meer
Zwembad:
Wi-Fi:
Strand:
Dorp:


Foto's

casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (4).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (9).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all.jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (2).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (3).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (1).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (8).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (6).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (5).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (7).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (11).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (13).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (10).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (12).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (4).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (9).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all.jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (2).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (3).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (1).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (8).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (6).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (5).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (7).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (11).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (13).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (10).jpg
casa la nassa di porto alabe, sardinien - sardinia4all (12).jpg

De ligging van Casa La Nassa di Porto Alabe (2+2 pers.) op Sardinië

Tresnuraghes

Nog steeds is het een verborgen parel voor de meeste toeristen; de pure westkust van Sardinië.

Het kleine Sardische dorpje Tresnuraghes ligt in het noordwesten van het eiland. Het dorp heeft een kleine dorpskern met historische kerkjes, pleintjes, een paar dorpsbarretjes, een restaurant en enkele buurtwinkeltjes.
Vanuit het dorp bereik je met de auto eenvoudig de stranden van Porto Alabe, het okerkleurige, grofkorrelige, brede zandstrand omlijst door overwoekerde zandduinen.
Voor eenieder die iets meer avontuur willen, zijn Torre Foghe, Cala Columbargia of één van de andere afgelegen baaitjes zeer de moeite waard!

De omgeving kenmerkt zich verder door een grote variatie aan overweldigende natuur. Welke richting je ook kiest, de zee, het binnenland, noord of zuid, het is onvergetelijk indrukwekkend en van betoverende schoonheid.
Maar niet slechts de natuur is prachtig. Ook de dorpjes hebben ieder hun eigen karakter. Zoals bijvoorbeeld Tinnura, dit dorp; ‘un paese dell’arte’, wordt getekend door de authentieke Sardische muurschilderingen.
Het meest gefotografeerde stadje van Sardinië is Bosa. Een oud en pittoresk vissersdorp aan de rivier de Temo. Deze rivier, de sfeervolle smalle straatjes, de pastelkleurige huisjes, het robuuste kasteel op de heuvel en de voelbare geschiedenis geven Bosa een uniek en sfeervol karakter.
Een typisch Italiaanse sfeer met smalle straatjes, trappetjes en balkonnetjes, kunstenaars en kletsende Sardijnen tussen de kleurrijke huisjes. Het is een gezellig doolhof en het brengt je op de meest fotogenieke plekken. Bosa biedt een ruime keuze aan winkeltjes, restaurants en barretjes langs de rivier of op één van de vele pleintjes.

Een ander hoogtepunt is de panoramische kustroute van Tresnuraghes naar Alghero.
Een strook van ongeveer 50 kilometer lang die slingerend tussen de zee en de berg hangt maakt deze weg één van de mooiste kustroutes van Italië, waar het echt lijkt alsof je in het paradijs bent. Haast je niet en geniet van elke hoek, elke bocht en elke stop, elk moment langs deze route die één van de natuurwonderen van Italië is.
Alghero is ook zeer de moeite waarde om te bezoeken, dit stadje is een stukje Catalonië op Sardische bodem en wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd. Relaxed slenteren in de oude binnenstad, lunchen langs het water en eindigen, zittend op de brede stadsmuur, genietend van de adembenemende sunset.
Ontdek het prachtige binnenland van Sardinië en rijd via een slingerweg door de bergen van Alghero weer terug naar Tresnuraghes. Onderweg is het niet zeldzaam dat je even moet stoppen voor een kudde koeien of schapen. Verschillende landschappen en sereniteit maakt dit een mooie rit die laat zien dat Sardinië meer te bieden heeft dan alleen een mooie kust.
Richting het zuiden biedt het eiland een heel ander landschap; meer hoogvlaktes en tal van olijfbomen, velen al meer dan duizend jaar oud. Ook de binnenlanden rondom Cuglieri en Scano di Monteferru zijn indrukwekkend. Je waant je soms in de prehistorie in dit bergachtige en ruwe landschap. De dorpen zijn erg de moeite waard om te bezoeken, prachtige smalle straatjes. Pak een terrasje bij één van de vele authentieke barretjes en aanschouw de Sardische straattaferelen.
Ook vind je in deze regio Nuraghes zoals de archeologische site van Tamuli deze ligt op een hoogvlakte bij Macomer in een gebied met een hoge dichtheid aan Bronstijd nuraghi. De site zelf bestaat uit een nuraghe, de resten van een nederzetting, de resten van drie Tombe di Giganti en, zeer bijzonder, zes menhirs.

Tresnuraghes - Sardinië - Foto

Ontdek de provincie Oristano in West-Sardinië

In het westen van Sardinië ligt de provincie Oristano met de gelijknamige hoofdstad. Deze streek is vrij vlak en kent relatief weinig toerisme, de reden om deze speciale regio gedomineerd door door olijfbouw, visserij, landbouw en veeteelt eens te bezoeken! In deze regio vind je uitgestrekte wijngaarden met de typisch Oristaanse Vernaccia-druiven. Het uitgebreid proeven van deze heerlijke wijn is een must! Proef deze wijn hier! Ontdek bijvoorbeeld het kleine authentieke stadje Bosa, maar ook één van de talrijke archeologische overblijfselen die teruggaan tot voor onze jaartelling zijn zeker de moeite waard. Bezoek ook eens het schiereiland Sinis, waarvan het gehele kustgebied beschermd gebied is. Capo San Marco is het noordpunt van de Golf van Oristano en is een prachtige plek voor een kleine excursie per fiets of te voet. Afgewisseld met een frisse duik vanaf één van de mooie stranden van San Giovanni di Sinis. Bij het meer van Santa Giusta kun je roze flamingo’s en andere trekvogels die hier in een hun eigen paradijs leven! Rondom het vissersdorp Cabras wordt de overheerlijke bottarga (kuit) geproduceerd, die in veel Sardische gerechten verwerkt wordt. In de stad Oristano wordt nog ieder jaar tijdens carnaval een ruitertoernooi gehouden: “Sa Sartiglia", waar de ruiters in historische kledij en voorzien van witte maskers proberen om een ster aan hun zwaard te rijgen.
Lees meer
Tarieven
De prijzen van dit vakantiehuis zijn op aanvraag beschikbaar.
Casa La Nassa di Porto Alabe (2+2 pers.)
Reviews: 0