Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Wijnproeven bij Vermentino wijnmakerij in Olbia

Vermentino is de Sardijnse witte wijn bij uitstek. Deze druif groeit over het hele eiland, maar zijn echte thuis is Gallura, waar de DOCG-wijn “Vermentino di Gallura” gedijt. De Vermentino uit de Gallura heeft een strogele kleur met gouden reflecties, intense aroma's van rijp fruit en een frisse, zure toon in de mond.

Dit is een van de beste wijnhuizen in het noorden van Sardinië, met wijngaarden in de glooiende heuvels ten zuiden van de havenstad Olbia. Het beste label van de wijnmakers is Lupus in Fabula. Deze wijn is gemaakt van 100% Vermentino-druiven die op zandgronden met een granieten ondergrond groeien. De wijn heeft een strogele kleur met groenige reflecties en een intens aroma van wit fruit, bloemen en citrus. In de mond is het vol, fris en aanhoudend, met een amandelafdronk en minerale tonen. Het heeft een alcoholgehalte van 14% vol en past goed bij visgerechten, zeevruchten, kaas en salades.

De beste manier om deze Sardijnse topwijn te proeven is direct bij de bron, op het prachtige landgoed van deze Tenuta. Naast een rondleiding omvat de “Esperienza Vermentino” een proeverij van 4 wijnen:

• Lupus in Fabula superiore
• Lupus in Fabula Vendemmia Tardiva (late oogst)
• In Vino Veritas ossidativo
• Bisso spumante metodo classico (mousserende wijn)

De mooie wijnen worden geserveerd met een plateau van kazen in volgorde van rijping. Gedroogd fruit, vers seizoensfruit, Sardijns brood en fruitgelei.

Handig om te weten:
• Gesproken talen: Italiaans, Engels
• Duur: 1.15 uur
• Tijdstip: 11.30 uur of 16.30 uur

4 Vermentino wijnen
Incl. kaasplateau
Nabij Olbia
11.30 of 16.30

Vermentino Proeverij "ESPERIENZA VERMENTINO"

23-05-2024 - 31-12-2024
50,- per boeking
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per persoon
Tijd: 11.30 of 16.30 uur

Wijnproeverij in Olbia
Reviews: 0