Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Tanka Golf (Foto S4A)

Golfen op Sardinië?

Wil jij tijdens jouw vakantie golfen op Sardinië? Misschien ben je zelfs wel op zoek naar een golfreis naar Sardinië? Sardinia4all helpt je graag bij het samenstellen van een unieke golfvakantie op het eiland. Lees hier alvast alles over de golfbanen op uniek Sardinië.
Is Molas Golfbaan

Golfbaan Is Molas: hier kun je in alle rust een baan lopen

Is Molas golfclub ligt in het zuiden van Sardinië vlak bij Pula, een toeristisch dorpje met een leuk centrum waar ’s avonds genoeg te beleven is. Golfbaan Is Molas, een van de oudste banen van Italië, beschikt over 27 holes. De baan ligt op 4 kilometer van zee en deels tegen een berghelling. Let hierop wanneer je op de green staat, want de snelle greens lijken redelijk vlak, maar zijn het niet. Op een aantal holes is de zee in de verte zichtbaar. De karakteristieke vuurtoren die op een eilandje voor de kust bij Pula staat zal regelmatig je aandacht trekken. Dit is een fantastische en uitdagende baan, waar regelmatig de Italiaanse kampioenschappen worden gehouden. De fairways zijn breed en de driver kan uit de tas worden gehaald. Wanneer je echter buiten de fairway terecht komt, heb je in veel gevallen wel een probleem.

De vegetatie is bijzonder fraai en regelmatig zul je midden in de baan een boom tegenkomen die je dwingt tot nadenken. Bijzonder zijn ook de kurkeiken die er staan. Niet voor niets tref je op Sardinië nog veel souvenirs aan die gemaakt zijn van kurk. Wil je in alle rust een baan lopen, dan is deze baan zeker een aanrader. Neem in de zomer voldoende water mee, want de temperatuur kan behoorlijk oplopen. In de baan kom je twee keer een watertappunt tegen.
Golfbaan Is Arenas (Foto Eric)

Golfbaan Is Arenas: deels in de duinen, deels in het bos

Is Arenas Golf en Countryclub ligt bij Narbolia in Oristano, aan de westkust van Sardinië. Deze baan ligt vlak aan zee, maar de zeewind wordt op bijna alle holes goed weggehouden door de pijnbomen. Op deze heerlijk rustige baan kan het zomaar gebeuren dat je oog in oog komt te staan met een vos. De baan ligt deels in de duinen en deels in het bos. Dit betekent glooiend verlopende fairways en in het bosrijke deel een extra moeilijkheidsgraad voor de “long hitters”, door de bomen langs de fairway.

Behalve een prachtige golfbaan kun je hier ook prima overnachten in een van de mooie kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Ieder kamer heeft een ruim buitenterras of zelfs een tuin. Het restaurant serveert heerlijke regionale gerechten en de bediening is prima in orde. Na het golfen kun je even relaxen aan het zwembad of aan zee. Naast dit hotel heeft Sardinia4all nog talloze andere accommodaties dicht bij Golfclub Is Arenas in haar reisaanbod.
Tanka Golf (Foto S4A)

Pevero Golf: technisch spelen is een aanrader

In het noorden van Sardinië ligt de prachtige Costa Smeralda (Smaragdkust), de nummer één toeristische trekpleister van het eiland. De fantastische rotsformaties, de heldere zee en de mediterrane vegetatie staan garant voor een bijzondere ervaring. Voor golfers ligt hier de Pevero Golfclub tussen de Golf van Pevero en Cala di Volpe.

De mooie 18-holesbaan (par 72) van de hand van Robert Trent Jones sr. is beslist niet gemakkelijk. Op veel holes heb je uitzicht op de zee en de imposante jachten. Het merendeel van de holes verloopt glooiend en de greens zijn sneller dan we in Nederland gewend zijn. Technisch spelen is zeker een aanrader. Je kunt deze baan prima lopen en een buggy is alleen noodzakelijk wanneer je slecht ter been bent.
Tanka Golf (Foto S4A)

Tanka Golf: een baan met hoogteverschillen en uitzicht op zee

Golfbaan Tanka is een 18 holes golbaan in Villasimius aan de zuidoostkust van Sardinië. Het is een vrij nieuwe, gevarieerde en uitdagende baan met continu hoogteverschillen. Het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee maakt het plaatje spectaculair. Als je slecht ter been bent is een buggy op deze steile baan noodzakelijk. Tanka heeft een een klein clubhuis dat niet standaard geopend is. Als alternatief zijn er een aantal automaten aanwezig.
bianca

Hulp gewenst bij het boeken van een golfvakantie op Sardinië? Vertel mij over je reiswensen; ik help je graag bij het samenstellen van een golfreis op maat.

Bianca
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!