Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Activiteiten op Sardinië | Actief Sardinië

Sardinië, het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt volop mogelijkheden voor sportieve en andere activiteiten. Het eiland heeft stranden zoals in de Caraïben, een grandioze natuur en kent grote landschappelijke contrasten. Wij hebben alvast een aantal outdoor activiteiten op Sardinië voor je op een rijtje gezet!
Su Gorropu (Foto S4A)

Canyoning

Nauwe kloven met stortbeken zijn gemaakt voor canyoning. Vooral de Supramonte, in het binnenland van Sardinië, is een geweldig canyoninggebied. Een andere fantastische belevenis is het doorkruisen van de spectaculaire Gorropu kloof of kies voor een uitdagende Canyoning tour in San Teodoro!
Duiken (Foto Marieke)

Duiken

De onderwaterwereld van Sardinië biedt een waar spektakel. Je zult hier niet, zoals in de Rode Zee, worden omringd door bontgekleurde vissen, maar je kunt wel allerlei zeedieren, grillig gevormde rotsen, koraalriffen, grotten en zelfs scheepswrakken spotten. Op veel plaatsen aan zee zijn duikcentra waar je gemakkelijk uitrusting kunt huren of reserveer een duikexcursie met gids in het noorden of noordwesten van Sardinië. Ben je klaar voor een avontuur onder water?
Snorkelen - Duiken

Snorkelen

De kristalheldere wateren van Sardinië zijn natuurlijk ook perfect om te snorkelen. Snorkelen op Sardinië is dan ook op talloze plekjes mogelijk. Verken de schitterende wateren in het noorden, de imposante oostkust of ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van beschermde marine natuurreservaat zoals bijvoorbeeld in Villasimius en Alghero. Voor wie liever het water in duikt onder begeleiding van een gids organiseert Sardinia4all een aantal leuke snorkelexcursies. Wat dacht je bijvoorbeeld van een snorkeltour rondom het schitterende eilandje Caprera dat deel uitmaakt van het Maddalena eilanden archipel? Verblijf je aan de noordwestkust van het eiland dan is een snorkelavontuur nabij Alghero, in de wateren van Capo Caccia een aanrader. Wie weet kom je onderweg ook nog dolfijnen tegen!
Tanka Golf (Foto S4A)

Golf

Op Sardinië zijn vier 18 holes golfbanen: Pevero Golf Club in het noorden aan de Costa Smeralda, Is Molas Circolo Golf in het zuiden bij Pula, Golf Club Is Arenas in het westen bij Narbolia en Tanka Golf & Countryclub bij Villasimius in het oosten. Daarnaast is er nog een aantal 9 holes banen te vinden, waaronder Golfclub Puntaldia in het noordoosten bij San Teodoro en Sa Tanka Golf & Countryclub in het zuiden bij Quartu Sant’Elena.
Kano

Kano en kajak

De zee, de grote rivieren en de stuwmeren bieden tal van mogelijkheden voor het beoefenen van watersport, vooral voor liefhebbers van kanoën en kajakken. Het mooiste zijn de vaartochten over rivieren in het voorjaar, als het water nog hoog staat. Op de stuwmeren kan het hele jaar door worden gevaren, omdat de waterstand constant is. Populaire stuwmeren zijn het Lago Omodeo in de provincie Oristano, Lago di Gusana in de Barbagia en Lago del Coghinas in Gallura. Ook kajakken op zee is populair op Sardinië - en zeer spectaculair vanwege de toegankelijke grotten!
Canyoning

Klimmen

De steile rotswanden van de Supramonte zijn voor klimmers ideaal. Ook aan de kust rijzen de kliffen bijna loodrecht op uit zee en dat maakt het klimmen tot een geweldige ervaring! De Supramonte kent met routes van het niveau 8a en 8b voldoende uitdaging voor ervaren klimmers. Maar, er zijn voldoende routes die ook voor beginners fantastisch zijn. De bekendste basis voor klimtochten is Cala Gonone maar ook in Alghero kun je rotsklimmen of daag de toppen van Tavolara uit!
Mountainbike (Foto S4A)

Mountainbiken

Mountainbiken op Sardinië is fantastisch, maar vereist vaak wel een goede conditie. Het is verstandig om met een gids de mooiste plekken op te zoeken, maar wanneer je zelfstandig op weg wil gaan neem dan naast een goede kaart en kompas ook een GPS mee. Je kunt in de ruige natuur, buiten de gebaande paden, gemakkelijk verdwalen. Mocht je liever deel willen nemen aan een "gewone" fietstocht, neem dan een kijkje bij de georganiseerde fietstochten vanuit Cagliari en Alghero.
Paardrijden

Paardrijden

Ook voor een paardrijvakantie is Sardinië de ultieme bestemming. Je kunt hier zowel dag- als meerdaagse tochten doen. Een rit op een op het eiland gefokte anglo-arabier door de bergen of langs de kust is een onvergetelijke belevenis. Ook een bezoek aan de paardenbeurs in Santu Lussurgiu in de eerste week van juni of een traditioneel ruitertoernooi op 21 augustus is de moeite waard. In samenwerking met Mandra Edera verzorgen wij ook graag jouw paardrijvakantie op het eiland!
Windsurfen

Surfen

De combinatie van een kustlijn van ruim 1800 kilometer, met veel paradijselijke stranden, een kristalheldere zee en betrouwbare zeewinden is wat het hart van een surfliefhebber sneller doet slaan. Op Sardinië vind je enkele van de beste surfspots van Europa, onder ander aan de noordkust van Sardinië tussen Capo Testa en Palau. Porto Pollo (of Porto Puddu) staat bij windsurfers zeer hoog aangeschreven en vormt een internationaal trefpunt voor actieve surfers. Aan de westkust zijn de surfhotspots te vinden op het Sinis schiereiland bij Capo Mannu en Putzu Idu, terwijl aan de zuidkust de Costa del Sud en Capo Carbonara fantastische mogelijkheden bieden om te surfen. Informeer bij Sardinia4all naar alle mogelijkheden!

Wandelen Sardinie (Foto S4A)

Wandelen

De mogelijkheden voor wandeltochten zijn op Sardinië enorm: van eenvoudige wandelingen van een paar uur tot pittige een- of meerdaagse tochten. Een van de populairste wandelgebieden is het ruige gebied van de Supramonte, dat ook zeer geliefd is onder klimmers en speleologen. Langs de oostkust van Sardinië loopt de Sentiero Selvaggio Blu; een pittige wandelroute die, wanneer je hem helemaal wil lopen, ongeveer een week in beslag neemt. Er zijn echter nog veel meer wandeltochten uitgezet die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Zorg er wel voor dat je altijd een actuele kaart bij je hebt met een duidelijke routebeschrijving en bij voorkeur een GPS. Meerdere wandeltochten zijn direct boekbaar bij Sardinia4all - vraag ons naar de mogelijkheden!
free beach club

Zeilen

De wateren rond Sardinië zijn een prachtig maar ook uitdagend zeilgebied. De afwisselende kusten, de eilanden voor de kust en de alleen met de boot bereikbare baaien maken het zeilen tot een unieke ervaring. Een zeiltocht rond Sardinië zal al snel drie weken in beslag nemen. Je kunt zeilboten huren, met of zonder bemanning. Sardinia4all verzorgt ook diverse dagtochten, onder andere in Alghero, Villasimius of ontdek de zuidelijke eilanden Sant'Antioco en San Pietro.
bianca

Wil je jouw vakantie op Sardinië actief doorbrengen? Vertel mij over je vakantiewensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Bianca Aardenburg
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!