Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Grotte di Nettuno
capo_caccia_grotten_alghero
Grotten van Neptunus
Kust Alghero
Alghero - Capo Caccia

De Neptunus grotten in Alghero

De grot van Neptunus of Grotte di Nettuno ligt op de punt van landtong Capo Caccia. Een imposante kalksteenklip van maar liefst 204 meter hoog op ongeveer 25 kilometer van de stad Alghero. De Neptunus grotten behoren tot één van de meest druk bezochte bezienswaardigheden van Alghero. Zowel tijdens de bootexcursie als gedurende de wandeltocht zul je genieten van schitterende vergezichten, dus fototoestel bij de hand!
Grot van Neptunes

Boottocht vanuit Alghero naar de Grotte di Nettuno

De boottocht naar de Grotte di Nettuno vertrekt uit de toeristische haven van Alghero. Deze kan direct ter plaatse besproken worden. Al met al duurt de bootexcursie inclusief een rondleiding door de grot een kleine drie uur. Bij hoge golfslag zijn de boottochten echter niet beschikbaar. Het leuke van deze tour is dat je een kleine drie kwartier langs de kustlijn van Alghero en de imposante klippen van Capo Caccia vaart en kunt genieten van schitterende vergezichten. Ook met (kleine) kinderen is dit een prima optie!
neptunes_grotten_alghero

Vanuit Capo Caccia te voet naar de Neptunus grot

Ook met de auto en deels te voet zijn de grotten van Neptunus te bereiken. Via een panoramische kustroute vanuit Alghero kom je aan op de parkeerplaats bij de vuurtoren in Capo Caccia. Via een "geitentrap" - ook wel bekend als de Escala del Cabirol - daal je af naar de Neptunes grot. De trap is geheel uit de rotsen gehakt en na een parcours van maar liefst 655 treden kom je aan bij de entree van de grot. Het uitzicht onderweg over de baai is prachtig. Zorg er wel voor dat je voldoende water meeneemt want het is best een flinke uitdaging, zeker bij hoge temperaturen! Entreebewijzen zijn direct bij de ingang van de grot verkrijgbaar.
Sanne

Wil jij ook graag de Grotten van Neptunes bezoeken en zoek je nog een leuke accommodatie in Alghero of misschien maak je wel liever een rondreis door Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen; ik wijs je graag de weg naar de mooiste plekjes in Alghero.

Sanne Segaar
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!