Beleef uniek Sardinië

De mooiste wandelroutes op Sardinië

Wandelen op Sardinië? Op het eiland heb je tal van wandelmogelijkheden! Er zijn diverse wandelgebieden, zowel in het noorden als zuiden van Sardinië. Wandel jij graag in alle stilte door een ongerept natuurgebied, een route langs de kust of hike je liever in de bergen? Speciaal voor jou heeft Sardinia4all diverse wandeltips op Sardinië uitgelicht om de mooiste plekjes van het eiland te voet te kunnen ontdekken.

Wandeltips in Noord Sardinië

Wandelroute Monte Pino (Foto Timo)

Wandelroute Monte Pino

Heb je een vakantie in het noorden van Sardinië geboekt en wil je een mooie natuurwandeling maken? Deze wandelroute over de panoramische paden van de Gallura-streek is een aanrader! Het standaard parcours is vrij eenvoudig en ook met kinderen of viervoeters goed te doen. Wil je de wandelroute uitbreiden dan kan dat ook. Onderweg tref je meerdere afslagen om de wandeling eenvoudig te verlengen.
Lees meer over deze wandeling in Noord-Sardinië

Wandeltips in het binnenland van Sardinië

Su Gorropu

Wandelroute Su Gorropu

Een unieke wandeling op Sardinië kun je maken naar de Su Gorropu kloof. Deze canyon - met hoge steile wanden - behoort tot één van Europa’s meest diepe kloven. De wandelroute ernaar toe – via een bergpad dwars door een ongerept landschap – is werkelijk prachtig. Plan dus tijdens je vakantie gerust een wandeldag naar Su Gorropu in. Een absolute aanrader.
Lees meer over de Su Gorropu wandelroute
Wandelen Sardinie (Foto S4A)

Wandelroute Sa Stiddiosa

Tijdens onze uitstapjes op Sardinië ontdekken we iedere keer weer mooie nieuwe wandelroutes door de meest prachtige wandelgebieden. Deze enigszins uitdagende bergwandelroute leidt je door een betoverend mooi landschap naar het natuurlijk meer Sa Stiddiosa. Zeker in het laagseizoen een unieke natuurhike!
Lees meer over de Sa Stiddiosa wandelroute
Sa Portisca (Foto S4A)

Wandelroute Sa Portisca

Bezoek tijdens je vakantie in de Barbagia streek zeker het natuurpark "Sa Portisca". Een natuurrijke oase in het binnenland met prachtige wandelroutes langs dieren en verlaten herdershutten. Neem ook zeker een kijkje bij het panoramische uitkijkpunt!
Lees meer over wandelen het natuurreservaat Sa Portisca

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!