Beleef uniek Sardinië

Kindvriendelijke stranden op Sardinië

Tijdens een vakantie met het hele gezin wil je natuurlijk ook volop genieten van zon, zee en strand. Sardinië heeft een prachtige, veelzijdige kust. Er zijn diverse lange zandstranden die zeer geschikt zijn voor kinderen. Je kunt er meters ver de zee in lopen, zonder dat het water hoger komt dan je knieën. Met name de stranden langs de noord-, oost- en zuidkust zijn ware paradijsjes voor gezinnen met kinderen. De stranden aan de westkust van Sardinië, en dan met name de omgeving vanaf Oristano in zuidelijke richting, kun je met kinderen beter vermijden. Hier is de zee vaak wat ruwer en er overheerst een sterke stroming. Sardinia4all heeft de mooiste stranden en de meest kindvriendelijke stranden alvast voor je op de kaart gezet!Met de kinderen genieten van de stranden in Noord-Sardinië

De Costa Smeralda in het noorden is toeristisch gezien het bekendste deel van Sardinië. Het is ongetwijfeld een prachtige plek op het eiland voor een heerlijke gezinsvakantie in het teken van zon, zee en strand. Voor de kinderen zijn er talloze stranden met ondiep water.

Punta Li Mindi (Badesi)

Dit brede strand wordt gekenmerkt door middel grof zand. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op het eiland Asinara. Punta Li Mindi is eenvoudig te bereiken en diverse faciliteiten zijn aanwezig. De aanwezigheid van een grote parkeerplaats, waar je altijd wel een plekje kunt vinden, is ook een voordeel.

La Ciaccia (Valledoria)

Het prachtige strand La Ciaccia, vlak bij Valledoria, is een kilometerslang wit zandstrand. Het water wordt heel geleidelijk aan dieper, waardoor ook kleine kinderen heerlijk in het water kunnen spelen. Ter plaatse kun je waterfietsen en kano's huren en er is een strandtent.

Bekijk alle items

Li Cossi (Trinità d’Agultu)

Li Cossi, nabij Trinità d'Agultu, dat wordt omgeven door imposante rotsen, is bereikbaar via een pad van ca. 500 meter. Ondanks de iets langere wandeling is het strand zeer geschikt voor gezinnen. Ook handig: parkeerplaats, verhuur en restaurant zijn aanwezig.

Rena Bianca (Santa Teresa di Gallura)

Op het strand Rena Bianca, waar een openbare parkeerplaats aanwezig is, kunnen ook kleine kinderen zich uitleven in het rustige en ondiepe water.

La Liccia (Santa Teresa di Gallura)

Het lange zandstrand La Liccia van ca. 1 kilometer staat bekend om haar prachtige heldere water, dat bijzonder geschikt om te duiken en te snorkelen. Ook voor de kinderen is het een heerlijk speelparadijs.

Cala Martinella (Porto Rafael)

Op het noordelijke puntje van Sardinië, boven Palau en Porto Rafael, ligt Cala Martinella. Deze schitterende baai wordt omgeven door graniet. Het strandje is ook geschikt voor kinderen, maar er zijn verder geen gastronomische voorzieningen.

Pevero (Porto Cervo)

Pevero en Piccolo Pevero zijn droomstranden die gekenmerkt worden door imposante klippen. Het zeewater is kristalhelder en loopt heel geleidelijk aan af, waardoor deze ook zeer geschikt zijn voor kinderen. Niet ver van het strand is een parkeerplaats. Er zijn ook diverse restaurantjes. Let op: dit gebied behoort tot ;e;en van de meest exclusieve (en dus dure) gebieden van Sardinië.

Spiaggia del Principe (Porto Cervo)

Tijdens een bezoek aan de prachtige baai Spiaggia del Principe wordt snel duidelijk waarom dit strand letterlijk vertaald "het strand van de prins" heet. Dit is echt een paradijsje, met fijn wit zand en helder water. Je kunt er meters ver door ondiep water lopen - ook ideaal voor kleine kinderen dus! De afstand naar de parkeerplaats bedraagt circa 700 meter en er is tevens een kiosk.

Baai van Capriccioli (Porto Cervo)

Op de landtong van Capriccioli zijn prachtige stranden - vaak uit de wind - waar het water heel geleidelijk aan dieper wordt. De in tweeën verdeelde baai van Capriccioli heeft naast een jachthaven ook restaurants en winkels. De baai van La Celvia ligt er direct naast en is iets groter, maar ook zeker een bezoekje waard.

Cala Battistoni (Baja Sardinia)

In Baja Sardinia ligt het fijne witte zandstrand Cala Battistoni, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Waterfietsen en bootjes worden te huur aangeboden. Vanaf het strand loop je zo naar de boulevard met terrasjes en er is een parkeerplaats op circa 500 meter.

Baia Salinedda (San Teodoro)

Op de landtong van Capo Coda Cavallo ligt een ander strandparadijs voor de kids: Baia Salinedda. Je kunt er ook vogels spotten, omdat het strand aan een moerasgebied grenst. Er is een parkeerplaats direct aan het strand.

Cala Brandinchi (San Teodoro)

Ten zuiden van Capo Coda Cavallo ligt Cala Brandinchi, direct tegenover het eiland Isola di Tavolara. Dit strand staat ook wel bekend als "Tahiti Beach", vanwege het hele fijne witte zand en de azuurblauwe zee. Op dit droomstrand zijn tal van faciliteiten aanwezig en er is voldoende parkeergelegenheid.

Oost-Sardinië

In het oosten van Sardinië vind je schitterende lange stranden en talloze unieke baaitjes die alleen te voet of per boot bereikbaar zijn.

Kindvriendelijke stranden in Oost-Sardinië

Het oostelijke deel van Sardinië is iets gevarieerder, maar doet zeker niet onder voor de stranden in het noorden. Rond Orosei vind je talloze lange witte zandstranden, die ook zeer geschikt zijn voor kinderen. Mooie voorbeelden zijn de stranden van Cala Liberotto en Cala Ginepro. Ontdek ook zeker de verborgen kiezelbaaitjes die je alleen per boot kunt bereiken.

Su Barone (Orosei)

Het strand Su Barone, 7 kilometer ten zuiden van Orosei, is een waar natuurparadijs. Laat je niet weerhouden van de ietwat hobbelige weg ernaar toe - aan het eind kom je aan bij een ruime parkeerplaats en bereik je een droomstrand met een rustige zee.

Baai van Iscrixedda (Lotzorai)

De baai van Iscrixedda is voorzien van een ruime parkeerplaats en een bar. Iscrixedda is een perfecte baai voor alle snorkelliefhebbers. Als je ook een bezoek wil brengen aan prachtige baaien van Cala Goloritzè, Cala Sisine en Cala Luna - die alleen te voet of per boot bereikbaar zijn - dan kun je hier een boottocht bespreken.

Bekijk alle items

Santa Maria Navarrese

Het strand van Santa Maria Navarrese is gemakkelijk te bereiken en ligt vlak bij het dorp. Het strand bestaat uit grof wit zand met hier en daar kiezels van verschillende grootte. Ook hier loopt de zee heel langzaam af, waardoor het ideaal is voor kinderen. Je kunt de auto parkeren langs het strand of op de parkeerplaats net voor het centrum.

Ontdek de kindvriendelijke stranden in Zuid-Sardinië

Het zuiden van het Sardinië biedt wederom een fantastische mix aan stranden. In het zuidoosten, rond Costa Rei, bestaat de kilometerslange kustlijn uit vele brede, witte zandstranden. Nog verder naar het zuiden ligt de gezellige badplaats VVillasimius, die bekend staat om haar talloze baaien en kindvriendelijke zandstranden. De inwoners van de hoofdstad Cagliari zoeken graag een plekje op "hun" 8 kilometer lange zandstrand, dat Il Poetto heet. Voorbij Cagliari, in zuidwestelijke richting, kom je bij de populaire badplaatsen Pula en Chia, die ook geliefd zijn vanwege de schitterende brede zandstranden met kristalhelder water.

Strand Costa Rei

Het strand van Costa Rei is zo'n 8 kilometer lang en bestaat uit prachtig wit korrelig zand. De zeebodem loopt langzaam af en er zijn allerlei faciliteiten. Dankzij de heuvels is het strand beschut tegen de wind. Met een beetje geluk zijn hier mooie roze flamingo's te zien. In augustus is het strand meestal erg druk, maar in juni en september is het rustiger.

Marina di San Pietro (Castiadas)

Dit 3 kilometer lange strand wordt door meerdere tijdschriften omschreven als een van de mooiste stranden van het Middellandse Zee-gebied. Deze ongerepte oase is perfect voor gezinnen met kinderen, die kunnen snorkelen in een kristalheldere zee. Voor een groot deel deel betreft het een vrij zandstrand, maar er is ook een aantal accommodaties en restaurants dat een deel van het strand in gebruik neemt. Hier worden parasols en ligbedjes te huur aangeboden en tegen betaling zijn douches beschikbaar.

Bekijk alle items

Spiaggi di Porto Giunco (Villasimius)

Het Giunco-strand is echt een plaatje. Met de roze flamingo's in de lagune van Notteri op de achtergrond kun je met de kinderen genieten op een heerlijk spierwit en breed zandstrand. Het zeewater is glashelder en loopt heel geleidelijk af. Op het strand kun je ligbedjes en parasols huren en er zijn meerdere kiosks. Er is een grote parkeerplaats net voor de lagune. Tip: loop met de kids op het strand naar links, richting Timi Ama, en klim over de rotsen naar een ander mooi strand, Simius Playa.

Punta Molentis (Villasimius)

Villasimius de perfecte bestemming voor families. We noemden net al even Giunco, maar ook Punta Molentis is een prachtig voorbeeld. De kids kunnen hier heerlijk spelen en spetteren in ondiep water. Je kunt redelijk dichtbij parkeren en op het strand zijn een bar en restaurantje aanwezig. Ook ligbedjes en parasols kun je desgewenst ter plaatse huren.

Geremeas

Het strand van Geremeas is een absolute insider tip. Het lange zandstrand van ca. 2 kilometer wordt vanwege de ligging niet zo druk bezocht, zelfs niet midden in de zomer. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in de bar en kiosk. Reis je met oudere kinderen, dan raden we je aan om ook een kijkje te nemen op het strand Mari Pintau, net voorbij Geremeas richting Cagliari. De zee is hier prachtig qua kleur en de zeebodem is (in tegenstelling tot het strand) zonder kiezels. Ga wel vroeg in de ochtend, want anders zit het vol!

Nora, Pula en S. Margherita di Pula

Er zijn meerdere kindvriendelijke stranden in Pula. Vlak bij Nora ligt het strand Su Guventeddu, dat gekenmerkt wordt door fijn wit zand en een ondiepe zee. Het strand van Nora is ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen vanwege het ondiepe water en de aanwezigheid van een grote parkeerplaats en kiosk. Een andere parel tref je aan in Santa Margherita di Pula: Cala Bernardini. Ook dit lange witte zandstrand met helder, ondiep water is zeer geschikt voor kinderen. Om dit strand te bereiken kun je het beste in het parkje La Pineta parkeren (tegen betaling). Hier kunnen kinderen ook boomklimmen in het Adventure Park!

Sa Colonia (Chia - Domus de Maria)

Op het strand van Sa Colonia in Chia kom je aan bij een groot duinlandschap met een breed zandstrand en kristalheldere zee. Er is voldoende parkeergelegenheid en er is een aantal eettentjes aanwezig.

Porto Tramatzu (Teulada)

Het strand van Porto Tramatzu biedt naast een eindeloos fijn zandstrand ook een prachtig uitzicht op Isola Rossa. Voor kinderen is het ondiepe water ideaal om te baden, maar soms kan het er wel stevig waaien. Op het strand kun je bedjes huren, er is een bar/restaurant en je kunt er tevens waterfietsen of een bootje huren. Een grote parkeerplaats bevindt zich direct naast het strand.

Genieten met de kids op de stranden in West-Sardinië?

De routes langs deze ruige kustlijn zijn heel bijzonder en de stranden zijn vaak uitzonderlijk. Echter, de zee kan soms wat ruwer zijn en de stroming iets sterker. Toch zijn er ook een paar kindvriendelijke stranden in deze regio te vinden - en dan vooral in het noordwesten van Sardinië.

Scivu (Marina di Arbus)

Aan de zuidwestkust ligt het prachtige Scivu-strand. Via de parkeerplaats volg je een wat langer en aflopend pad naar het brede strand. Fijne zandkorrels en ondiep glashelder water staan garant voor een heerlijk stranddagje met het gezin. Door de ligging in een beschutte baai is de zee hier over het algemeen heel rustig. Er worden bedjes te huur aangeboden en een kiosk is aanwezig.

Putzu Idu

Putzu Idu is een bijzonder strand aan de westkust. Het strand van ca. 1500 meter bestaat uit ondiep en kristalhelder. Op het strand vind je ook diverse eettentjes en je kunt vlakbij parkeren. Tip: hiervandaan kun je ook deelnemen aan een boottocht langs de kust

Bekijk alle items

La Speranza (Alghero)

Iets ten zuiden van Alghero ligt het prachtig afgelegen en rustige strand La Speranza. De beschutte baai en het ondiepe water maken het baden voor de kinderen aangenaam en in het gelijknamige restaurant zijn verse visspecialiteiten verkrijgbaar.

Le Bombarde (Alghero)

Dit schitterende strand in Alghero is erg populair bij gezinnen met kinderen vanwege het ondiepe water en het fijne zand. Je vindt er een parkeerplaats, kiosk, watersportverhuur en een klimpark.

Lazzaretto (Alghero)

Het fijne zandstrand Lazzaretto ligt in een grote baai en heeft een prachtig uitzicht op een oude 17e-eeuwse toren. Vergeet je duikbril niet, want je kunt er mooi snorkelen. Naast het restaurant en een bar is er ook een waterfietsverhuur.

La Pelosa (Stintino)

La Pelosa, vlak bij Stintino, is al meerdere malen uitgeroepen tot één van de mooiste stranden, niet alleen van Italië, maar ook van Europa. De zee kleurt van helder blauw tot turquoise en door het fijne witte zand waan je je op een tropisch strand. Dankzij de ligging in een inham, beschermd door Capo Falcone en het eilandjes Piana en Asinara, is de zee hier heel rustig, zelfs als de Mistral wind waait.
Let op: het is een zeer geliefd strand, dus zoek in het hoogseizoen al 's morgens vroeg mooi plekje uit!

Naast heerlijke ontspannen momenten aan zee biedt het eiland ook diverse leuke attracties voor kinderen. Het eiland beschikt over een aantal waterpretparken in zowel noord als zuid Sardinië en er zijn ook meerdere excursies interessant voor de jonge vakantiegangers. Bekijk onze leuke tips voor een Dagje uit met de kinderen op Sardinië

Hulp gewenst bij het vinden van een mooie accommodatie vlak bij een kindvriendelijk strand op Sardinië? Vertel mij over je reiswensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Giorgia
Sardinia4all

Bekijk alle items

OK