Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Openbaarvervoer Sardinie

Openbaar vervoer tips van Sardinia4all

Wil jij met het openbaar vervoer reizen op Sardinië? Sardinië heeft diverse bus- en treinverbindingen, maar je dient er rekening mee te houden dat het netwerk, met uitsluiting van de grotere steden, niet altijd optimaal is. Daarnaast zijn de prijzen van taxi's fors. Sardinia4all adviseert je dan ook om in het bezit te zijn van een (huur)auto als je van plan bent om ter plaatse ook het een en ander zien en ondernemen. Mocht je besluiten om zonder auto binnen Sardinië te reizen, lees dan onderstaande tips om je voor te bereiden op de verschillende mogelijkheden.

Openbaar vervoer in Cagliari

In de hoofdstad Cagliari zul je vrijwel geen problemen ondervinden. De stad heeft een goed netwerk. Vanaf de luchthaven Cagliari Elmas bereik je met de trein in 10 minuutjes Piazza Matteotti in het centrum van de stad. De treinen rijden iedere 20 minuten tussen 05.00 en 21.00 uur en de prijs van een kaartje bedraagt ca. € 1,30. Meer informatie over deze regionale trein van Cagliari-Elmas naar Cagliari vind je hier. Vanuit Cagliari kun je met de trein ook reizen naar Oristano, Olbia, Iglesias, Macomer en Sassari.

Binnen de stad en naar het Poetto strand kun je je goed verplaatsen met de bus of tram (Metro Cagliari). De tram, die sinds een aantal jaar actief is, heeft een aantal haltes in het centrum en verbindt de stad met kleine dorpjes nabij Cagliari en het ziekenhuis in Monseratto. Het plan is om dit netwerk in de toekomst uit te breiden.

Tijdens de zomermaanden is er ook een intercity bus vanuit Cagliari via Oristano, Nuoro, Siniscola, Olbia, Arzachena en Palau naar Santa Teresa di Gallura in het noorden.

Openbaar vervoer in Alghero

Kom je aan op de luchthaven Alghero Fertilia? Dan kun je met de bus naar het centrum van Alghero. De bussen vertrekken vanaf 05.00 uur ‘s morgens om het uur en de prijs van een buskaartje bedraagt circa € 1.

Vanuit Alghero kun je met de bus ook naar plaatsjes als Olmedo en Bosa en de stad Sassari. Het openbaar vervoer in Alghero zelf is prima.

Openbaar vervoer in Olbia

De luchthaven Olbia Costa Smeralda ligt op ca. 4 kilometer van het centrum van Olbia. Vanaf de luchthaven rijden bussen nr. 2 en nr. 10 iedere 20 minuten naar Olbia.

Daarnaast zorgt ARST voor busverbindingen naar o.a. Porto Cervo, Baia Sardinia, Tempio Pausania, Budoni, San Teodoro en Sassari.

Tijdens de zomermaanden is er ook een intercity bus vanuit Olbia via Nuoro, Siniscola naar Cagliari en richting Arzachena, Palau en Santa Teresa di Gallura.

Een regionale trein Olbia - Cagliari verbindt het noorden met het zuiden van Sardinië.

Misschien vind je dit ook leuk:
Vluchten naar Sardinië
Auto huren op Sardinië
Met de boot naar Sardinië
bianca

Hulp gewenst bij het vinden van een accommodatie op Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Bianca
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!