Beleef uniek Sardinië
Ferry

Wij kiezen voor de nachtboot naar Sardinië

Het is best een onderneming om met de auto naar Sardinië te rijden, maar zeer zeker de moeite waard! Gemiddeld zo'n 1300 kilometer, ofwel ruim 13 uur onderweg, om vanaf Amsterdam naar de boot in Genua of Livorno te rijden.
hond in auto

Laat de vakantie maar beginnen!

Onze vakantie begint gelukkig al als wij de auto instappen. Via de verschillende landen op weg naar Sardinië. Wij eten niet zomaar langs de snelweg, maar duiken liever één van de dorpjes in, om ook tussendoor heerlijk te genieten. Het is tenslotte vakantie!
Zodra wij Italië hebben bereikt, moeten wij eerlijk bekennen dat dan de vakantievreugde echt begint. Wij zijn echt weg van Italië en haar charme. Zodra wij de eerste woorden Italiaans gewisseld hebben en het heerlijke eten geproefd hebben zijn wij echt in de vakantiestemming.
Overtocht (Foto S4A)

De nachtboot is ook ideaal met kinderen

De nachtboot vinden wij persoonlijk heerlijk. De auto's worden in rijen voor de boot opgesteld. Zodra de boot "vrij" is van de vorige vaart kan het aan boord gaan beginnen. De bemanning gaan druk in de weer met handgebaren, fluiten en roepen om de auto's zo snel mogelijk de boot op te krijgen. Meestal worden de bijrijders verzocht om de boot lopend op te gaan. De auto's kunnen op deze manier goed op de boot geparkeerd worden, strak naast en achter elkaar. Met drie kinderen worden wij ook lopend netjes aan boord geholpen. Tassen, dubbele kinderwagen en een kind aan de hand alles wordt uit handen genomen door de bemanning van de boot.
Auto (Foto S4A)

We zijn er bijna!

In de ochtend wordt iedereen gewekt door de intercom en het persoonlijk kloppen op de deur door de bemanning. Even heerlijk douchen, spullen pakken, een broodje en koffie bij de bar halen en vervolgens buiten kijken hoe de baai van Olbia ons tegemoet komt. Op de boot wordt iedereen verzocht om zich op de juiste plaatsen te verzamelen. Want de auto's moeten natuurlijk weer zo snel mogelijk van de boot af evenals de passagiers te voet.

Sardinië....we zijn er! Na al het genieten, nu echt genieten van een welverdiende vakantie!

bianca

Wil jij ook met eigen vervoer naar Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen, ik stuur je graag een vrijblijvende prijsopgave voor een overtocht en help je uiteraard ook bij het samenstellen van een unieke autovakantie.

Bianca Aardenburg
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK