Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Wijn proeven bij een wijnmakerij in Gergei

De Tenuta van deze wijnboer ligt in Gergei, vlakbij Barumini, op circa 50 minuten rijden van Cagliari. De wijngaarden beslaan 30 hectare en zijn beplant met inheemse Sardijnse druivensoorten zoals Cannonau, Bovale, Semidano, evenals aromatische variëteiten zoals Nasco en Malvasia. Deze druivensoorten hebben een unieke band met het Sardijnse terroir en worden traditioneel geteeld, wat resulteert in onderscheidende aroma's en smaken. Het is ook de eerste volledig BioIntegrale wijnmakerij. Dit houdt in dat ze een duurzame wijn produceren die de biodiversiteit respecteert. Duik in de wereld van wijnen uit Sardinië en laat je verrassen door de geuren en smaken tijdens een van de wijnproeverijen die ze voor jou in petto hebben!

Classic Tour
Duur: 50 minuten
Soort proeverij: 3 wijnen
Deze rondleiding biedt een kennismaking met Tenuta, waarbij je inzicht krijgt in de bedrijfsgeschiedenis, productiemethoden en filosofie. Je kunt een blik werpen in het productiegebied, waaronder de kamer waar terracotta amforen staan, de houten vatenkamer waar mooie reserve wijnen rijpen, en de ruimte met stalen vaten waar de jongste en meest verfrissende wijnen tot stand komen. De tour wordt afgesloten met een proeverij van drie jonge wijnen, vergezeld door een assortiment van vleeswaren, kazen en lokale delicatessen.

Exclusieve Tour
Duur: 1.30 uur
Proeverij: 4 wijnen
Deze uitgebreide ervaring neemt je mee op ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis en het vakmanschap van de Tenuta. Je krijgt interessante informatie over de geologie en geografie van het gebied, verrijkt met een rondleiding door de wijngaarden waar je tussen de rijen wijnstokken wandelt. Hierbij ligt de focus op de biodynamische landbouwtechnieken en de Biointegrale filosofie. Je bezoekt de wijnkelder en de productiezones, waarbij je details ontdekt over de oude methode van wijnbereiding in terracotta amforen en de verschillende methoden van rijping van de wijnen. De tour eindigt met een proeverij van vier van wijnen, vergezeld door een selectie aan vleeswaren en kazen geproduceerd in de regio, geserveerd met carasau brood en onze een eigengemaakte extra vierge olijfolie.

Je kunt de wijn experience ook verrijken met een light lunch. Hierbij wordt het plankje met vleeswaren en kazen verrijkt met crostini of huisgemaakte “frittatas”, gevolgd door een bord zelfgemaakte pasta met seizoensproducten uit eigen tuin of een gerecht uit de keuken op basis van vlees. Als toetje kun je een selectie van traditionele droge zoetigheden proeven, gemaakt met amandelpasta.

Handig om te weten:
• Maximum aantal deelnemers: 8 tot 10 personen
• Gesproken talen: Italiaans en Engels
• Tijdstip: naar keuze tussen 10.00 en 18.00 uur
• Duur: afhankelijk van type proeverij
• Geschikt voor: volwassenen
• Overige: Koffie wordt niet geserveerd - Privé tour mogelijk tegen meerprijs - Speciale tarieven beschikbaar voor groepen vanaf 20 personen.


BioIntegrale Tour
50 min. of 1.30 uur
Tussen 10 en 18.00
Incl. kaasplateau

Classic Biointegrale Tour (50 min.)

23-05-2024 - 30-12-2024
25,- per boeking
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi

Exclusieve Biointegrale Tour (1.30 uur)

23-05-2024 - 30-12-2024
34,- per boeking
Meer prijzen tonenZeige mehr PreiseShow more pricesMostra piu prezzi
Tarieven
De tarieven zijn per persoon
Tijdstip: op aanvraag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Extra opties:
• Light lunch: € 20 p.p.
Wijnproeverij in Gergei
Reviews: 0