Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Costa Rei - Het koninklijke strandparadijs van Sardinië

Achter eenzame bergen en dichte kurk- en steeneikenbossen strekt zich een bijna acht kilometer lang goudgeel tot wit glinsterend zandstrand uit, tussen de granieten rotsen van Scoglio di Peppino tot aan het schiereiland Capo Ferrato. Daartussenin vind je rond geslepen rotsen, lage duinen met strandlelies en mastiekstruiken, lagunes en vakantiehuisjes die zich uitstrekken tot aan de zee. In deze regio aan de zuidoostkust van Sardinië, waar het muisstil is in de maanden buiten het hoogseizoen, kun je van Pasen tot eind oktober dankzij het aangename Middellandse Zee klimaat zwemmen in de zee. Het kindvriendelijke zandstrand, met veel ondiepe delen, maakt de Costa Rei tot een familievakantie paradijs. Dit landschap wordt ook wel de Koningskust genoemd - ontdek hier waarom!

Scoglio di Peppino

De platte granieten rots Scoglio di Peppino rijst maar liefst 25 meter uit de zee en de oude visser Peppino, die hier regelmatig zijn hengel uitwerpt, gaf de klif zijn naam. Vooral kinderen vermaken zich hier: de grote duikrots biedt ook bescherming voor het strand en de kleine baai, die bijzonder kindvriendelijk is. Dit prachtige stuk strand wordt omlijst door een dichte macchia mediterranea en knoestige jeneverbesbomen. De Scoglio di Peppino markeert het zuidelijke uiteinde van de Costa Rei, waarachter Santa Giusta begint met haar kleine rotsachtige baaien, en al deel uitmaakt van de gemeente Castiadas.

Sa Murta

Scoglio di Peppino wordt gevolgd op ruime afstand door de wijk Sa Murta, het grootste vakantiecentrum aan de Costa Rei. Restaurants, bars en kleine supermarkten bevinden zich op loopafstand van de vakantiehuizen. Wil je dus zonder auto genieten van een strandvakantie, dan ben je hier aan het juiste adres. Op milde zomeravonden kun je tussen Via Ichnusa en Via Colombo een kijkje nemen bij de kleine kermis, op de verschillende piazzette en op de avondmarkt Dolce Vita.

Monte Nai & Turagri

In het middengedeelte van de Costa Rei is het wat rustiger. De wijk Monte Nai en Turagri worden gekenmerkt door talloze 1-verdiepinghoge vakantiewoningen en tuinen. De Costa Rei was een van de eerste vakantieoorden op Sardinië. De planning hiervoor begon in de vroege jaren 60, op hetzelfde moment dat de Aga Khan de beroemde Costa Smeralda lanceerde. De avonturiers die in de jaren zestig de Costa Rei bezochten kwamen uit België. In die tijd was de Costa Rei nog moeilijk te bereiken en anders ten opzichte van de investeringsfondsen, die met grote geldsommen en gedetailleerde bouwplannen de Costa Smeralda uit de bodem stampten, kon slechts stapje voor stapje in Costa Rei geïnvesteerd worden. Dit leidde tot planloze bouw van vakantiehuizen en woningen, maar sinds enkele jaren zijn er nieuwe en strengere voorwaarden ingevoerd om de bouw van meer vakantiehuizen en de ontwikkeling van de lokale infrastructuur te reguleren. En het strand is hier net zo mooi als in de rest van Costa Rei - van goudgeel tot spierwit en de zee is kristalhelder.

Rey Playa & Rei Marina

In het vakantiecomplex Rei Marina, dat ook wel Rey Playa wordt genoemd, vindt tijdens het seizoen wekelijks een kleine markt plaats en op het kleine plein van Rei Marina zijn diverse cafe's en een supermarkt. De Costa Rei moet ooit goed bevolkt zijn geweest, in ieder geval suggereren hier de prehistorische erfenissen naar, die verstopt zijn in het macchia-landschap. Op minder dan 200 meter van het strand zijn talloze menhirs te vinden die suggereren dat hier in de oudheid astronomische metingen zijn verricht.

Piscina Rei

Piscina Rei is de naam van het noordelijke deel van de lange witte band van Costa Rei. Ook in het hoogseizoen is het hier rustig. Fijn zand, prachtige kleuren en pure ontspanning! Nadeel van Piscina Rei voor gezinnen: de zee loopt wordt hier, in tegenstelling tot het zuidelijke deel van het strand, al vrij snel diep.
Overigens gaf Piscina Rei de kust zijn naam toen het strandgedeelte in de jaren zestig werd ontwikkeld. In eerste instantie had dit gedeelte van de kust maar één naam op de toen gebruikelijke militaire kaarten; Piscina Rei vanwege het kleine lagunemeertje dat zich vormt na de regen in de winter, achter het strand. De naam Costa Rei was al "geboren". De Nederlandse vertaling “Koningskust” daarentegen is puur een marketingterm, er is hier geen spoor van een gekroond hoofd te vinden.

Porto Pirastu und Capo Ferrato

Het strand van Porto Pirastu ligt ten zuiden van Capo Ferrato en heeft minder fijn zand ten opzichte van het zuiden van de Costa Rei en wordt ook in het hoogseizoen door slechts een klein aantal badgasten bezocht. In het kleine dennenbos met picknickbanken is het heerlijk vertoeven in de schaduw van de grote coniferen. Snorkelaars vinden een spannende onderwaterwereld tussen de rotsen, langs de riffen en keien. Ook de moeite waard is deze korte maar steile wandeltocht naar de plaatselijke berg van Costa Rei, de enorme, uitgedoofde vulkanische rots van Monte Ferru .
Timo

Plan je vakantie in Costa Rei met Sardinia4all!

Wat is de juiste accommodatie, het beste stukje strand, wat is het juiste vakantie appartement voor mij en mijn gezin? Vraag het ons - wij weten precies waar je moet zijn in Costa Rei!

Timo
Sardinia4all

Costa Rei - De mooiste stranden & de beste vakantiehuizen

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!