Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Flamingo

Roze flamingo’s gespot

“Het voorjaar, met haar aangename temperaturen overdag en koele avonden, is voor ons ideaal om de zuidelijke provincie Cagliari te ontdekken. Want naast de historische en vooral gezellige en levendige hoofdstad heeft deze omgeving van Sardinië nog veel meer te bieden. Sardinia4all gaat op zoek naar de roze flamingo’s in de natuurrijke hotspot Parco di Molentargius in het zuiden van de prachtige stad Cagliari.”
Molentargius (Foto S4A)

Il Parco di Molentargius

Alweer een prachtige zonnige dag op Sardinië; een perfect weertje voor een heerlijk dagje uit. Dit keer staat het unieke natuurpark Molentargius Saline op ons lijstje. Dit regionale park, dat is gelegen tussen Cagliari en Quartu Sant’Elena, werd tot 1985 gebruikt voor zoutwinning. Het unieke van dit gebied is de aanwezigheid van zoet- en zoutwaterreservoirs. In 1999 is het een beschermd gebied geworden om de vele soorten watervogels die hier vertoeven een veilige rustplaats, overwintering en broedplaatsen te bieden. Kortom: een mooie gelegenheid voor ons om dit gebied en haar vogels te ontdekken.
Molentargius (Foto S4A)

Te voet, op de fiets of met de boot?

Het gebied kan op verschillende manieren ontdekt worden. Te voet, per boot, per minibus… ondanks een stevig windje kiezen wij ervoor om het gebied te verkennen met de fiets. Bij het info point op de Via la Palma in Cagliari, dat geopend is van 08.30 tot 20.00 uur, huren wij een paar fietsen. Naast Italiaans spreekt de dame ook Engels en zij geeft ons nog wat uitleg. We krijgen ook een kaartje mee waarop de diverse routes zijn aangegeven. Altijd handig!
Molentargius (Foto S4A)

Op zoek naar de roze flamingo

De verschillende routes blijken vrij eenvoudig. De tocht leidt via fietspaden langs groen, vijvers, meren en zoutpannen. Het meest geweldige aan het rustige natuurrijke gebied is voor ons toch wel het spotten van de verschillende diersoorten - en dan met name de charmante roze flamingo’s.
Molentargius (Foto S4A)

Gespot!

Hoewel de meeste exemplaren met hun kop onder water staan terwijl ze op zoek zijn naar voedsel, is het uiteindelijk toch gelukt om een aantal sierlijke flamingo's te spotten en een aantal mooie foto’s schieten.
Na de fotostop stappen we weer op de fiets, richting Quartu, om vervolgens over te steken naar het lange zandstrand van Cagliari.
Poetto (Foto S4A)

Lunch aan zee als afsluiter

Nadat we zijn aangekomen in Quartu Sant’Elena nemen we plaats op het terras van een gezellige kiosk aan de Lungo Mare Poetto voor een lekkere lunch in het zonnetje. Het fantastische uitzicht over een azuurblauwe zee vormt een mooie afsluiter van deze heerlijke fietstocht door het prachtige natuurpark van Cagliari.
Foto Marieke

Hulp gewenst bij het samenstellen van een unieke vakantie in Zuid-Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Marieke
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!