Beleef uniek Sardinië
Flamingo

Roze flamingo’s zijn gespot

“Het voorjaar met aangename temperaturen overdag en koele avonden is voor ons ideaal om de zuidelijke provincie Cagliari te ontdekken. Want naast een historische en vooral gezellige en levendige stad heeft deze omgeving van Sardinië nog veel meer te bieden. Sardinia4all gaat op zoek naar de roze flamingo’s in de natuurrijke hotspot Parco di Molentargius in de prachtige stad Cagliari.”
Molentargius (Foto S4A)

Il Parco di Molentargius

Alweer een prachtige zonnige dag op Sardinië dat zich perfect leent voor een heerlijk dagje uit. Dit keer staat het unieke natuurpark Molentargius Saline op ons lijstje. Dit regionale park is gelegen tussen Cagliari en Quartu Sant’Elena en werd tot 1985 gebruikt voor zoutwinning. Het unieke van dit gebied is de aanwezigheid van zoet- en zoutwater reservoirs en in 1999 is het een beschermd gebied geworden vanwege de rustplaatsen, overwintering en nesten van vele soorten watervogels. Kortom weer een mooie gelegenheid voor ons om dit gebied en haar vogels te ontdekken.
Molentargius (Foto S4A)

Te voet, op de fiets of met de boot?

Het gebied kan op verschillende manieren ontdekt worden. Te voet, per boot, per minibus….. ondanks een stevig windje kiezen wij ervoor om het gebied te verkennen met de fiets. Via het info point, dat geopend is van 08.30 – 20.00 uur op de Via la Palma in Cagliari, huren wij een paar fietsen. Naast Italiaans spreekt de dame ook Engels en geeft ons nog wat uitleg. We krijgen een kaartje mee waarop de diverse routes zijn aangegeven. Altijd handig!
Molentargius (Foto S4A)

Op zoek naar de roze flamingo

De verschillende routes blijken vrij eenvoudig en brengen je via fietspaden langs groen, vijvers, meren en zoutpannen. Het meest geweldige aan het rustige natuurrijke gebied is voor ons toch wel de verschillende diersoorten spotten en dan met name de charmante roze flamingo’s.
Molentargius (Foto S4A)

Gespot!

Veelal met hun koppen onder water zoekende naar voedsel, is het uiteindelijk toch gelukt om een aantal sierlijke roze flamingo's te spotten en natuurlijk een aantal mooie foto’s schieten.
Na de foto-stop stappen we weer op de fiets, richting Quartu om vervolgens over te steken naar het lange zandstrand van Cagliari.
Poetto (Foto S4A)

Lunch aan zee als afsluiter

Inmiddels aangekomen in Quartu Sant’Elena nemen we plaats op het terras in een gezellige kiosk aan de Lungo Mare Poetto voor een lekkere lunch in het zonnetje. Het fantastisch mooie uitzicht over een azuurblauwe zee vormt een mooie afsluiter van deze heerlijke fietstocht door Cagliari.

Ook zo benieuwd naar deze natuurlijke hotspot en ben je op zoek naar een verblijf in de omgeving?
Bekijk hier de accommodaties in het zuiden van Sardinië.

Misschien vind je dit ook leuk:
Flamingo's gespot
Natuurrijke hotspot in Cagliari