Beleef uniek Sardinië
Cagliari - Uitzicht op de zee vanaf de "Sella del Diavolo"

Natuurrijke hotspot in Cagliari

“Sardinia4all neemt je mee naar een natuurrijk plekje in de stad Cagliari! Naast een historische en vooral gezellige en levendige stad heeft deze omgeving van Sardinië nog veel meer te bieden. Sardinia4all bezoekt de natuurrijke hotspot La Sella del Diavolo (het duivelszadel) in de prachtige stad Cagliari.”
Sella del Diavolo

La Sella del Diavolo

De bekende kaap La Sella del Diavolo, die veelal is terug te vinden op de ansichtkaarten in Cagliari, was voorheen een militaire zone en niet toegankelijk voor wandelaars. De prachtige kaap scheidt het strand Poetto en het strand Calamosca. Een deel van het gebied is nu vrijgegeven, dus voor ons een mooi moment om de zogenoemde duivelszadel eens te beklimmen die nog op onze bucketlist stond. Via Calamosca betreden wij het gebied en starten wij ons avontuur.

Sella del Diavolo (Foto S4A)

Volg de bordjes en stippen

Twee gemarkeerde routes geven de mogelijkheid om te kiezen voor een korte of lange wandeltocht naar de top. Prettig want door de verfvlekken die op de rotsen zijn getekend kunnen wij in ieder geval de weg niet kwijt raken. Al klauterend over de rotsen passeren wij prachtige kleurrijke lage vegetatie en blijven geregeld staan bij een fel groene hagedis die ligt te zonnen op een rots.
Sella del Diavolo (Foto S4A)

Wat een uitzicht!

Na een wandeling van circa 45 minuten komen wij aan op een plek met een fantastisch uitzicht over de toeristische haven Marina Piccola, het zandstrand Poetto tot aan Capo Carbonara en de open zee. Een ultiem moment voor een fotoshoot, want vandaag met een heerlijk zonnetje en een temperatuur van 22 graden komt de helderblauwe zee mooi tot zijn recht! Na de shoot vervolgen wij ons pad naar een heerlijke plek waar wij onze zelf meegebrachte picknick nuttigen in de schaduw omringt door een rijke mediterrane vegetatie.
Sella del Diavolo (Foto S4A)

Verdedigingsbunkers op de top

Na de lunch lopen wij nog een stukje verder naar de top waar zich enkele oude verdedigingsbunkers bevinden. Semi-vervallen bunkers gevestigd op de hoogste meest panoramische punt van de kaap die in de 16-eeuw werden gebruikt als afweer tegen de Spanjaarden. Iets verderop komt ons een zeer aangenaam uitzicht op Cala Mosca tegemoet, waarna wij onze terugweg vervolgen via route twee.
Calamosca Terras (Foto S4A)

Een zonnig terras aan zee

Als afsluiter van deze geweldige en soms ook wel uitdagende wandeling in de natuur komen wij terecht op het mooie zonnige terras van La Paillote in locatie Calafighera. Ook hier zijn wij omgeven door een prachtig uitzicht op de golf van Cagliari onder genot van een heerlijk glaasje lokale wijn. Wat een heerlijke dag!

Ben jij benieuwd naar onze vakantieadresjes in de regio Cagliari?
Bekijk hier de accommodaties in het zuiden van Sardinië

Misschien vind je dit ook leuk:
Roze flamingo's gespot in Cagliari
Ontdek het centrum van Cagliari