Beleef uniek Sardinië
Villa Barbarina

Country in een modern jasje

“De bochtrijke kustweg vanuit Bosa naar Alghero staat al een tijdje op ons verlanglijstje. Vaak kiezen we voor de snelle route naar Alghero via de SS131 maar aangezien we vandaag iets meer tijd hebben gaat onze droom eindelijk is vervulling. Op naar Alghero. Het geliefde stadje aan de Riviera del Corallo, rijk aan bezienswaardigheden. We zijn nieuwsgierig naar wat de dag ons vandaag zal brengen en bovenal de nieuwe ontdekking in Country Stijl die we vanmiddag zullen bezoeken.“

Sardinia4all on the road to Alghero

Een nieuwe dag, een nieuwe bestemming. Vol enthousiasme vertrekken we vanuit het kleurrijke stadje Bosa naar Alghero. De prachtige panoramische en bochtige kustweg (de Strada Provinciale 49) biedt vele mooie vergezichten. Echt een spectaculaire route. We begrijpen nu ook wel waarom hier zo veel motorrijders rond toeven. Nog een paar scherpe bochten en in de verte komt de mooie historische stad ons tegemoet.

Voor even wanen wij ons in de Caribbean

Tijd voor een coffee break. Slippertjes aan en we bestellen "due cappuccini" in een tentje op één van de witte zandstranden van deze stad; Le Bombarde. Heerlijk dat warme zand tussen je tenen, zicht op het helder blauwe water en een zonnetje op je snuit. Voor eventjes voelt het als een echte vakantie...

Hoogste tijd om te gaan! Het is al weer een tijdje geleden dat we Delio bezocht hebben van de geliefde Residenza di Campagna op steenworp van Alghero en Annamaria van Il Borgo de I Vigneti in het nabij gelegen Olmedo. Altijd weer gezellig om even langs te rijden, een kijkje te nemen en vooral bij te kletsen.

Een oase in country stijl

Tegen de middag worden we op een kleine zeven kilometer buiten de stad. Met een grote oprijlaan, links versierd door olijfbomen en een prachtig gazon, worden we vriendelijk onthaalt door eigenaar Giovanni en gastheer Antonio van Villa Barbarina. Na een rondleiding door de moderne en zeer ruim opgezette vakantieboerderij ontvangen we een frisje bij het zwembad van het resort. Even heerlijk onthaasten op het gazon dat wordt versierd door een enorm stuk grond met olijfbomen, een werkelijke oase van rust en gevoel van vrijheid!

Lekkernijen, gezelligheid en moderne gastenkamers

De dag sluiten wij af met een heerlijk uitgebreid diner in het restaurant met buitenterras van de villa. Van lekkere antipasti, smakelijk spaghetti tot het hoofdgerecht waarbij zowel vis- en vleesgerechten ons voorgeschoteld worden. Plaats voor een toetje? We kunnen niet meer! Onder het genot van al deze lekkernijen, een glaasje mooie wijn voeren we urenlang gezellige gesprekken met Giovanni, Antonio en Diana die inmiddels ook aan tafel is aangeschoven. Wat een gezellige avond en bovenal wat een prachtig mooi nieuw plekje in Country stijl hebben we gevonden!

Ciao Giovanni, A presto!

De nacht brengen wij na alle mooie indrukken goed door in de moderne kamer van de villa die zich apart op het landgoed bevinden. Hier ontwaken omhelst door een zee van ruimte en beginnen met een uitgebreid ontbijt is ons bijzonder goed bevallen. De koffers zijn gepakt, we bedanken Giovanni en zijn team, klaar voor een stralende nieuwe dag met volop nieuwe ontdekkingen op Sardinië.

Ben jij benieuwd naar dit vakantieadresje in Alghero?
Bekijk hier de accommodatie
bianca

Hulp gewenst bij het samenstellen van een unieke rondreis door Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen, ik geef je graag persoonlijk advies.

Bianca
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK