Beleef uniek Sardinië

Sardinië vroeg boeken of een last minute vakantie?

Regelmatig krijgen wij de vraag; “Wij willen graag met vakantie naar Sardinië. Wat is goedkoper, vroeg boeken of een last minute aanbieding afwachten?”. Deze vraag is niet direct te beantwoorden omdat meerdere factoren een belangrijke rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de reisperiode. Zit je aan een schoolvakantie gebonden of ben je volledig flexibel? Zo is ook het aantal personen een belangrijk punt. Reis je met 2 personen of met een grotere groep? En niet voor iedereen onbelangrijk; Zijn er specifieke reiswensen of maakt het je niet uit waar je op het eiland overnacht? Heb jij plannen om in 2021 je vakantie op Sardinië door te brengen? Wij hebben alvast de voor- en nadelen van vroegboeken en last minute reizen voor je op een rijtje gezet.

Last Minute

Last Minute Sardinië

Last Minute aanbiedingen kunnen soms iets voordeliger lijken maar het zijn vaak ook “lokkertjes”. Je overnacht waarschijnlijk niet in jouw favoriete accommodatie en op die ene mooie zeezichtkamer die je eigenlijk op het oog had is last minute korting niet van toepassing. Last minute deals voor een vakantie op Sardinië in de zomermaanden juli en augustus komen bovendien niet heel vaak voor. De meeste vakantiegangers zitten vast aan een bepaalde reisperiode, willen zeker zijn van een vakantieverblijf en boeken hierdoor al heel vroeg in het seizoen. Dit geeft ook minder vakantie stress en er kan eindelijk worden uitgekeken naar de welverdiende vakantie. Mocht je besluiten toch het risico te willen nemen door te wachten met boeken tot het allerlaatste moment, vergeet niet dat je naar een eiland afreist wat inhoudt dat je vast zit aan een vlucht of overtocht. Ook al vliegen er vanuit heel Europa veel maatschappijen naar Sardinië, vliegtickets naar Sardinië zijn zeker op het laatste moment niet goedkoop. Wat ook een flink invloed heeft op de prijzen is het klimaat. Stel dat het weer midden in de zomer plotseling omslaat in eigen land dan wil iedereen op het laatste moment toch nog een zonvakantie boeken! En hoe meer vraag er is naar een zonvakantie, hoe sneller de prijzen stijgen! Kortom, een last minute boeken is eigenlijk alleen interessant voor kleine gezelschappen die heel flexibel zijn qua vertrekdatum, weinig reiswensen hebben en buiten het hoogseizoen reizen.

Vroegboeken

Vroeg boeken Sardinië

Zoals al aangegeven is ons advies om je vakantie op Sardinië al vroeg in het seizoen te boeken, zeker als je in de schoolvakanties reist. Niet alleen de accommodaties zijn voordeliger, ook ferry- en luchtvaartmaatschappijen hanteren nu nog extra hoge kortingen. Dit geldt ook voor autohuur. In de winter breng je waarschijnlijk ook iets meer tijd door in huis waardoor je in de gelegenheid bent om je eerst iets meer te verdiepen in de bestemming. Waar wil je precies verblijven? Wordt het een rondreis zodat je meerdere plaatsjes kunt ontdekken? Vervolgens kun je op je gemak de accommodaties bekijken, vergelijken en boeken. Bovendien als je kiest voor vroegboeken dan heb je nog heel veel accommodatie- en hotelkamer keuzes. Zoek je bijvoorbeeld een accommodatie met zwembad? Een kamer met uitzicht over zee? Wil je graag op dichtbij van het strand verblijven? Nu heb je nog alle keuze! Zie je door het bos de bomen niet meer? Schakel gerust de hulp in van Sardinia4all’s reisexperts, wij wijzen je graag de weg op het eiland. En als je vakantie eenmaal geboekt is dan heb je nog even te tijd om te genieten van de voorpret, je te verdiepen in interessante bezienswaardigheden, leuke excursies en natuurlijk de mooiste stranden van Sardinië!
vluchten naar sardinie - vliegvakantie sardinie.png

Vervoer naar en op Sardinië

Naast profiteren van kortingen op accommodaties kun je vroeg in het seizoen ook nog tegen leuke prijzen vliegtickets boeken bij meerdere luchtvaartmaatschappijen die naar Sardinië vliegen. Hetzelfde geldt voor een overtocht. Als je tussen november en februari boekt dan zijn de ferries een stuk voordeliger. Ook is het meestal slimmer om een huurauto vroeg te boeken dan te wachten. De prijzen stijgen flink naarmate het seizoen vordert.
Giorgia

Geef je wensen door en wij vinden jouw vakantiebestemming Sardinië

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van jouw vakantiebestemming op Sardinië? Wij kennen het eiland door en door evenals de accommodaties. Laat ons weten wat je precies zoekt, of wij rekening kunnen houden met een bepaald budget en welke reisperiode aan kunnen houden. Aansluitend gaan wij op zoek naar jouw ideale vakantiebestemming en sturen je een vrijblijvend voorstel toe.

Giorgia Mameli
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!

OK