Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Snorkelen op Sardinië

Ik ga naar Sardinië en neem mee… mijn snorkelset! Ben jij op zoek naar een mooie vaste vakantieplek van waaruit je kunt gaan snorkelen of misschien wil je wel een rondtocht langs de mooiste stranden en snorkelplekken van Sardinië boeken? Sardinia4all helpt je graag bij het vinden van een uniek plekje of stelt graag een rondreis op maat voor je samen zodat je op de allermooiste plekken kunt gaan snorkelen!
Snorkelen (Foto S4A)

Waar zijn de mooiste snorkelplekjes van Sardinië?

Het eiland Sardinië staat bekend om haar prachtige witte stranden en knalblauwe zee en langs de maar liefst 1800 kilometer lange kustlijn vind je talloze mooie snorkelplekjes. De onderwaterwereld is fascinerend en vaak hoef je niet eens heel ver het water in te gaan om scholen vissen voorbij te zien zwemmen. Met een beetje geluk kom je misschien zelf een grote tonijn of dolfijn tegen. Waar op het eiland je ook besluit je vakantie door te brengen, een mooie plek om te snorkelen is eigenlijk overal op het eiland wel te vinden!
Snorkelen (Foto S4A)

Snorkelen op Sardinië van noord tot zuid

Verblijf je in het noorden neem dan eens een kijkje onder water rondom de Maddalena eilanden maar ook Capo Testa vlak bij Santa Teresa di Gallura is het schitterend snorkelen!

Iets ten zuiden van Olbia bevindt zich het marine natuurgebied van Tavolara. Dit is een onbewoond eiland ter hoogte van Porto San Paolo, net ten zuiden van Olbia. Ook hier zul je onderwater je ogen uitkijken.

Aansluitend - op de landtong van Capo Coda Cavallo - ligt Cala Brandichi. Dit strand staat ook wel bekend als het kleine Tahiti van Sardinië en vormt dankzij het ondiepe en azuurblauwe water een mooie plek om te snorkelen met de kinderen.
Cala Goloritze (Foto S4A)

Verblijf je halverwege de oostkust, huur dan zeker een bootje om langs de Baai van Orosei te varen. Onderweg kom je talloze kleine baaitjes tegen, garant voor een prachtig snorkelavontuur. Neem maar eens een kijkje bij Cala Mariolu en Cala Luna. Masker op, flippers aan en snorkelen maar! Vergeet aan deze kustlijn niet om waterschoenen mee te nemen. De stranden bestaan namelijk vaak uit kiezels.
Snorkelen

In het zuidoosten van Sardinië bevindt zich ook een marine natuurgebied waar je goed kunt duiken en snorkelen. Neem maar eens een kijkje in de wateren rondom Villasimius! Wist je trouwens dat je in Villasimius ook tropische vissen kunt zien? Op een paar honderd meter voor kust van het strand Simius Playa is een warme stroom, zeer geliefd onder de kleurige vissen.

Snorkelen Alghero (Escursi)

Ook Alghero biedt mooie snorkel mogelijkheden. Ten noorden van het stadje ligt Capo Caccia. Dit is wederom een beschermd natuurgebied. Hier vind je een grillige kustlijn rijk aan rotsformaties en grotten waar de zeedieren kunnen schuilen. Duikbril op en spotten maar!
Snorkelen - Duiken

Snorkelexcursies op Sardinië

Wil je tijdens jouw vakantie liever aan een georganiseerde snorkeltocht deelnemen? Neem een kijkje bij Sardinia4all’s dagexcursies! Met onze excursies snorkelen die op diverse locaties georganiseerd worden vaar je met een gids naar een mooie snorkelplek. De meeste excursies zijn ook geschikt voor beginnende snorkelaar.
Foto Marieke

Als bewoner van het eiland weet ik als geen ander wat Sardinië je te bieden heeft. Wij jij tijdens jouw vakantie ook unieke snorkel plekjes ontdekken? Vertel mij over je vakantiewensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Marieke
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!