Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië
Capo Nieddu (Foto S4A)

Ver weg van de massa in het westen

“Onze grootste passie is heerlijk reizen over eiland Sardinië, zoekende naar leuke nieuwtjes, absolute “must-sees” en tussendoor even lekker wegdromen aan een verborgen baai. Wat is er leuker dan van je hobby je werk maken en deze ervaringen met toekomstige reizigers delen? Wij zijn nieuwsgierig naar de meest bijzondere plekjes en verborgen geheimen die we ook vandaag weer op dit mysterieuze eiland in zullen ontdekken . “

Sardinia4all on the road

Op een warme dag begin oktober vertrekken wij vroeg in de morgen vanuit Cagliari naar onze eindbestemming Cuglieri. Na een stukje over de snelweg SS125 besluiten wij om bij Santa Giusta de kustroute te pakken om op deze manier enkele hoogtepunten aan de westkust te kunnen bezichtigen. De omgeving is hier vrij vlak maar zeker groen en de moeite waard en de route leidt ons al vrij snel langs vele kleine authentieke plaatsjes.
Hotel Aquae Sinis

Roze flamingo’s, meren en bottarga

Santa Giusta is gebouwd op de ruïnes van de Romeinse stad Ottona en is met name bekend om haar juweel de Kathedraal van Santa Giusta met een spectaculair uitzicht op het gelijknamige meer. Ook een directe stop aan het meer laten wij niet aan ons voorbij gaan en spotten hier de sierlijke roze flamingo´s. Een gastronomische specialiteit is Bottarga, ofwel viseitjes van de poon die in vele verschillende gerechten verwerkt wordt. Uiteraard nemen wij deze lekkernij mee voor de thuisblijvers.
Kerkje Tharros

Het schiereiland San Giovanni del Sinis

Door de prachtige vegetatie aan de westkust vervolgen wij ons route via Oristano en slaan net voor het kleine vissersdorpje Cabras af naar San Giovanni di Sinis voor een bezoek aan het kleine kerkje van San Giovanni op de weg naar de toch wel zeer bekende archeologische site Tharros. Wij vinden een parkeerplaats en besluiten om een kijkje te nemen. Wat een adembenemend gebied en aan beiden kanten omgeven door de zee maakt het geheel extra bijzonder. Cultuurliefhebbers halen hier zeker hun hart op! Nog even een lekker ijsje eten op het strand vanwaar we, in de inmiddels zeer warme auto, onze route voortzetten naar Santa Caterina di Pittinuri.
S'Archittu di Santa Caterina

De afwisselende kustlijn van Santa Caterina di Pittinuri

Een mooie plek gevonden voor een fotostop. Santa Caterina di Pittinuri staat bekend om haar afwisselende kustlijn met talloze kalksteen rotsen die in zee verdwijnen en vanwege de natuurlijke brug S´Archittu. Vanaf de boulevard is een geweldig zicht op de indrukwekkende brug die op deze tijd van de dag druk bezocht word. Van dichtbij bezichtigen besluiten wij tot een volgende keer te bewaren, een extra reden om nog eens terug te keren in deze prachtige omgeving ver weg van de massa!

Voor even in the middle of nowhere

Enkele kilometers voorbij het plaatsje slaan we een smal landweggetje in. Enigszins hobbelig maar tegelijkertijd goed berijdbaar. Met uitsluiting van een lokale herder die zijn schapen langs de uitgestrekte weilanden begeleidt en ons vriendelijk begroet, is niemand te zien. We komen aan een grote witte, gesloten poort. Hier bevindt zich vast en zeker een schitterend nieuw onondekt plekje! Twee tellen later worden de deuren geopend en parkeren we bij Capo Nieddu.
Agriturismo Capo Nieddu

Een oase aan de westkust van het eiland

“Piacere, Francesca”, zegt de eigenaresse van Capo Nieddu Country Resort en stelt ons ook gelijk aan haar ouders voor die meehelpen in de agriturismo. Erg aardige mensen van orgine uit Milaan. Al sinds vele jaren vormt Sardinië hun thuishaven waar ze volop de ruimte hebben om hun passie en activiteiten uit te kunnen voeren. Op het landgoed hebben we veel paarden, zegt Francesca met een stralende blik. En zien jullie die fruitbomen? Mijn moeder weet overheerlijke jam te maken.
Capo Nieddu (Foto S4A)

We krijgen een leuke rondleiding en bezoeken kamers versierd met muurschilderingen. Vanaf de gemeubileerde terrasjes bij de kamers kijk je uit over het zwembad met in de verte een glimp van de zee. We passeren de tomaatjes die heerlijk in de zon liggen te drogen richting het restaurant. Net gedekte tafeltjes en opvallend veel wijnen waarbij het merendeel verbouwd wordt op het eigen landgoed. We nemen plaats op het buitenterras, genieten van het uitzicht en proosten op al het moois dat deze dag ons gebracht heeft.

Ben jij benieuwd naar dit vakantieadresje aan de westkust?
Bekijk hier de accommodatie
anne

Hulp gewenst bij het samenstellen van een unieke vakantie op Sardinië? Vertel mij over je vakantiewensen, ik geef je graag persoonlijk advies.

Anne
Sardinia4all

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!