Vragen? Stel ze aan Marieke! +31(0)71 3020 171 of
Beleef uniek Sardinië

Arbatax is meer dan een havenplaatsje aan de oostkust van Sardinië

Arbatax, een fijne vakantiebestemming in de Ogliastra streek aan de oostkust van Sardinië. Wat maakt het havenstadje Arbatax bijzonder, wat kun je er doen en zien en wat zijn de beste accommodaties? Sardinia4all neemt je vandaag mee op reis naar Arbatax!
Golf von Orosei - Bootsausflug ab Arbatax

Een "Must do" vanuit Arbatax

Vanuit Arbatax is het zeer zeker de moeite waard om deel te nemen aan een bootexcursie langs de kust van Orosei. Je vertrekt vroeg in de ochtend vanuit de haven van Arbatax met zicht op de Isola dell'Ogliastra. Voordat de haven van Arbatax gebouwd werd vormde dit kleine rode Porphyrius stenen eilandje de meest veilige plek om voor anker te gaan. Langs deze unieke kustlijn vaar je voorbij Santa Maria Navarrese langs de maar liefst 80 meter hoge rots "Perda Longa" en de enorme kaap "Capo di Monte Santo". Ontdek ook deze fantastische excursie die je bij ons kunt boeken!
Cala Goloritze

Witte droomstranden

Steile kliffen en paradijselijke baaien wisselen elkaar af. Een heel mooi voorbeeld van een prachtige baai hier is "Cala Goloritze". Omgeven door hoge kliffen, gekenmerkt door de puntige rots "Punta Caroddi" en omgeven door een turquoise glinsterende zee. Dit strandje kun je via een 1,5 uur durende wandeling bereiken of als je een duik neemt vanaf de excursieboot - die tenminste 200 meter van de kust dienen te blijven - en naar de kant zwemt. Ook een kijkje op de stranden Cala Mariolu en Cala Biriola is zonder meer de moeite waard!
Bootexcursie Arbatax

Imposante kliffen

Plots verschijnen ook de bergen van de Supramonte met hoge grijze wanden die recht in een knalblauwe zee verdwijnen. Een werkelijk spektakel van de natuur. Vaar je voorbij het massief dan verandert het landschap volledig. Een groene kustlijn waar zich misschien wel de meest indrukwekkende stranden van Sardinië zich bevinden; de Golfo van Orosei.
Grotta del Fico

Verborgen grotten

Heb je genoeg van zonnen en relaxen bezoek dan ook de grot Grotta del Fico. Vergeet ook in de zomer niet een trui of jasje mee te nemen, in de grot is het koud! De bezichtiging van deze grot - op slechts enkele meters boven de zeespiegel en rijk aan stalagmieten en stalactieten - neemt circa een uurtje in beslag. Tot in de jaren ' 60 leefde in deze grot ook de monniksrob. Omdat deze grot in directe verbinding stond met de zee vormde het tot de jaren '60 ook een veilige plek voor de monniksrob. Jammer genoeg tref je dit zeeroofdier uit de familie der zeehonden vandaag de dag niet meer aan op Sardinië. Circa 445 meter van de grot kan bezocht worden.
Bootexcursie Arbatax

Boek voor vertrek jouw boottocht

Kortom; een bootexcursie is een absolute must tijdens jouw vakantie in Arbatax! Een schitterende manier om te genieten van al het moois dat de natuur te bieden hebben in combinatie met chillen aan boord, zwemmen en natuurlijk een lekkere lunch tussen de middag. Vaar je mee?
Giorgia

Hulp gewenst? Vertel mij over je vakantiewensen; ik geef je graag persoonlijk advies.

Giorgia Mameli
Sardinia4all

Arbatax Banner

Arbatax

Wij maken jouw vakantie op Sardinië graag op maat!