Beleef uniek Sardinië

Vakantie in het noorden van Sardinië

Sardinië, een heerlijk eiland voor jouw vakantie in het Middellandse Zee gebied.  Hierbij is het noorden van Sardinië bijzonder in trek vanwege de vele schitterende stranden en bezienswaardigheden, zowel in het gebied rondom Olbia als Alghero. Je hebt keuze uit talloze vakantiebestemmingen in gezellige plaatsjes aan de Costa Smeralda of misschien ben jij juist zoekende naar rustige en kleinschalige plekjes meer landinwaarts?


Mooie vakantiebestemmingen in Noord-Sardinië:

Alghero Castelsardo       • Portobello di Gallura   
Arzachena Golfo Aranci Porto San Paolo
Badesi Isola Rossa San Pantaleo
Baja Sardinia Olbia San Teodoro
Badesi Palau Santa Teresa di Gallura
Budoni Pittulongu  
Cannigione

Hoe bereik je Noord-Sardinië?

In het noorden van Sardinië zijn twee luchthavens, Alghero Airport aan de noordwestkust en Olbia Airport in het noordoosten. Vanuit meerdere bestemmingen in Europa wordt rechtstreeks naar Olbia gevlogen, zo ook vanuit Nederland en België. Luchtvaartmaatschappijen als Transavia en Easyjet vliegen meerdere malen per week op neer vanaf Amsterdam naar Olbia en Brussels Airlines vliegt vanuit Brussel. Vanuit Nederland wordt niet rechtstreeks naar Alghero gevlogen. Wel zou je kunnen overwegen om vanuit Düsseldorf/Weeze of Brussel Charleroi te vertrekken met een rechtstreekse Ryanair vlucht naar Alghero. 

Reis je liever met eigen vervoer naar Sardinië dan kun je kiezen voor een oversteek met de veerboot van Genua of Livorno naar de haven van Olbia, Golfo Aranci of Porto Torres. Ook   vanuit het zuiden van Frankrijk vertrekken een aantal ferries naar Sardinië. Deze varen echter niet dagelijks. 


Ook nieuwsgierig naar de andere gebieden van Sardinië?

Oost-Sardinië

Zuid-Sardinië

West-Sardinië


Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van jouw ideale vakantiebestemming in Noord-Sardinië?
Vertel mij over je reiswensen; ik geef je graag persoonlijk advies.Giorgia


Sardinia4all


OK